World

Αλλαγή Πλεύσης από Νταβούτογλου – Κατηγορεί τους Στρατιωτικούς για την Κατάρριψη του Su-24 !!!!!!!!!

Ενώ ο Νταβούτογλου είχε αναλάβει την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 bomber στις 24 Νοεμβρίου, από χθες το βράδυ άλλαξε εντελώς αυτά που είπε.

Μιλώντας χθες στο NTV ανέφερε ότι δεν έδωσε εκείνος τη εντολή για κατάρριψη του αεροσκάφους, ρίχνοντας προφανώς την ευθύνη στους στρατιωτικούς καθόσον βγαίνοντας ο ίδιος από τη μέση, οι στρατιωτικοί έχουν πλέον την πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: "Αποφασίστηκε ότι αν απειληθεί ο εναέριος χώρος , θα παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα εφαρμόζονται οι οδηγίες που έδωσα προσωπικά στις ένοπλες δυνάμεις", "Δεν έδωσα εντολή να ρίξουν το αεροπλάνο", και τόνισε επίσης ότι δεν ήταν δυνατό να προλάβει να τη δώσει μέσα στα 17 δευτερόλεπτα που το ρωσικό βομβαρδιστικό βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, συμπλήρωσε δε πως, "Ο πρωθυπουργός εκδίδει οδηγίες, κατευθυντήριες γραμμές για απάντηση σε κάποια απειλή . Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές δεν είναι νέες και μπορούν να εφαρμόζονται χωρίς τις διαταγές μου".

Θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο  ο Τούρκος Πρωθυπουργός εμφανίστηκε να κάνει πίσω σε όσα δήλωσε στο παρελθόν σε μια προσπάθεια να ανοικοδομηθούν οι σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας, που από εκείνη τη μέρα περνούν σοβαρή κρίση και φυσικά να βρουν κάποιο υψηλόβαθμο στρατιωτικό να τα ρίξουν όλα πάνω του και να τελειώσει η ιστορία.

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR