World

Ετοιμάζεται βαλλιστικός πύραυλος για τα πυραυλικά συστήματα S-400 !!

Βαλλιστικός πύραυλος εκτεταμένης αυτονομίας «προετοιμάζεται»  για το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα  πυραύλων S-400 «Triumph».

Ο πύραυλος ευρίσκεται στο τελικό στάδιο, αξιοποιώντας  πλήρως όλο το δυναμικό αυτού του συστήματος, τόνισε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti πηγή της αμυντικής βιομηχανίας .

«Οι δοκιμές του νέου πυραύλου ολοκληρώθηκαν. Αυτό θα επιτρέψει   αξιοποιηθεί  το δυναμικό του συστήματος S-400», είπε  η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πύραυλος θα παρέχει « μια πολύ πιο μεγάλη ακτίνα δράσης» . «Το συγκρότημα θα είναι εξοπλισμένο με όλους σχεδόν τους τύπους πυραύλων, προκαλώντας πανικό στον εχθρό», σημείωσε ο υπάλληλος της ρωσικής βιομηχανίας .

Στη διεξαγωγή των δοκιμών του νέου βαλλιστικού πυραύλου  , τον Ιούλιο του 2015, στο ραδιόφωνο "ρωσική υπηρεσία ειδήσεων," ο επικεφαλής της διοίκησης αεράμυνας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Υποπτέραρχος  Sergey Babakov, είχε εκφράσει την  πεποίθηση ότι οι δοκιμές ολοκληρωθούν με επιτυχία πολύ  "σύντομα".

Σε άρθρο με τίτλο ( Με εντολή του Β. Πούτιν ενεργοποιήθηκαν οι πύραυλοι S-400 στην Συρία!!), από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, είχαμε αναφέρει ότι  στην Συρία, οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει αεροπορικώς  τουλάχιστον έξι κινητές  συστοιχίες πυραύλων S-400.

Αυτά τα  ρωσικά συστήματα S-400 «Triumph» με την παρουσία του νέου βαλλιστικού πυραύλου ,  θα αποκτήσουν μεγάλο εύρος πυρός σημαδεύοντας πλέον όλη την τουρκική επικράτεια.

Υπενθυμίζουμε ότι το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 «Triumph»,  είναι ένα αμυντικό σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς (SAM) που εξουδετερώνει οποιαδήποτε  ιπτάμενη μηχανή  υπάρχει στον αέρα αλλά και στο χώρο της στρατόσφαιρας .

Το κάθε αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα εξασφαλίζει ταυτόχρονη βολή εναντίον 36 στόχων, κατευθύνοντας εναντίον τους 72 πυραύλους. Το S-400 μπορεί να προσβάλλει σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους  και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων – τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, ιπτάμενους πυραύλους, αεροσκάφη τακτικής και στρατηγικής αεροπορίας που είναι κατασκευασμένα με τεχνολογία «στελθ», καθώς επίσης και κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων.

Μάλιστα, ο εντοπισμός των στόχων είναι δυνατός σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρα. Οι πύραυλοι του S-400  μπορούν να προσβάλλουν στόχους που πετούν σε χαμηλό ύψος 5 μέτρων.

https://youtu.be/Gj3qBV1ZTLo&w=700

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR