World

Reuters: H Ουάσιγκτον αναγνωρίζει εμμέσως την επιτυχία των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία

Όπως αναφέρθηκε από το πρακτορείο ν Reuters, η Ουάσιγκτον αναγνώρισε την επιτυχία των ρωσικών επιχειρήσεων εναντίον του ισλαμικού στρατού στην Συρία.

Τώρα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί  αναλυτές αναγνωρίζουν ότι η Μόσχα μπορεί να διεξάγει πολεμικές  επιχειρήσεις στην Συρία για πολλά χρόνια χωρίς κανένα ιδιαίτερο κόστος, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

«Αυτή όμως η εκτίμηση της κατάστασης δεν ανταποκρίνεται στις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και των κορυφαίων συμβούλων του .

Σύμφωνα με αυτές ο Πούτιν υλοποιεί μια λανθασμένη αποστολή για την υποστήριξη του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, με την επιχείρηση αυτή να κοστίζει πάρα πολλά , και είναι πιθανό να αποτύχει»,προσθέτουν οι ίδιοι οι Αμερικανοί  αναλυτές.

Επίσης, το Reuters ανέφερε  ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών, έχουν αποκτήσει  περισσότερη  αυτοπεποίθηση στην Συρία  , χάρη στις ρωσικές προσπάθειες.

Ο γνωστός  αμυντικός αναλυτής, πρώην ανώτατος αξιωματικός  και υπαρχηγός  του Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ, Jack Keane παραδέχτηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο  Fox News, την  επικράτηση της  Ρωσίας στην Μέση Ανατολή, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αδυναμία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο στρατηγός  ε.α Jack Keane  αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η  «Ρωσία δεν χρειάζεται να συμπλεύσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της».

Πολλοί κοινωνιολόγοι διεξήγαγαν έρευνα η οποία αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία των Ρώσων στηρίζει τις ενέργειες του Κρεμλίνου στην Συρία, υποστηρίζοντας τα σχέδιά  για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι εμπειρογνώμονες προσθέτουν ότι  μιλάμε για μια εξαιρετικά σημαντική υποστήριξη  του ρωσικού έθνους στον  ηγέτη του  και στον αγώνα ενάντια σε έναν άσπονδο εχθρό.

Επιπλέον, οι κορυφαίοι  ειδικοί αναλυτές  που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  σε  Πεντάγωνο και ΝΑΤΟ έστω και διστακτικά, αναγνωρίσουν την ανώτερη αποτελεσματικότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των ισλαμιστών στην Συρία.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με Γερμανούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες του περιοδικού Der Shpiegel, ο ρωσικός στρατός είναι «πιθανότατα ισχυρότερος από ό, τι όλοι οι στρατοί της Ε.Ε. μαζί».

Οι ίδιοι εμπειρογνώμονες τόνισαν  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη έχουν υποτιμήσει πάρα πολύ την στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr  με τίτλο: The Diplomat: Η Δύση υποτίμησε πολύ την στρατιωτική ισχύ, είχαμε αναφέρει ότι Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα  ότι το ΝΑΤΟ  έχει  υπερβολικές  δυσκολίες να αντιμετωπίσει τον  πλήρως ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο ρωσικό στρατό.

Πολλοί   αξιωματούχοι της δύσης κάνουν τα «στραβά μάτια» στην σημαντική πρόοδο που  έχουν επιτύχει οι  ρωσικές ένοπλες δυνάμεις με την  βελτιστοποίηση της διαχείρισης και των δυνατοτήτων  μάχης τους , αναφέρει και το έγκυρο γεωπολιτικό περιοδικό  The  Diplomat.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR