Κόσμος

Σχέδιο αντιπυραυλικής «ομπρέλας» από τη Ρωσία απέναντι στο ΝΑΤΟ- Με S-400, Bastion και Iskander στο Καλίνινγκραντ και κινητές συστοιχίες πυραύλων απέναντι από την Ευρώπη! (βίντεο)

Σε πλήρη επιβεβαίωση του χθεσινού  άρθρου μας στο pentapostagma.gr με τίτλο («Πόλεμος» Ρωσίας- ΗΠΑ… από το Διάστημα; – Aιφνιδιαστική εντολή Β.Πούτιν για δημιουργία ισχυρής στρατηγικής αντιπυραυλικής άμυνας!!!), η Μόσχα αποφάσισε αιφνιδιαστικά στην μετακίνηση πυραύλων S-400, Βastion και Iskander  στο Καλίνινγκραντ,  ενώ προωθεί κινητές συστοιχίες πυραύλων  απέναντι από την δυτική και ανατολική Ευρώπη .

Αυτές οι κινήσεις αποτελούν μέρος του σχεδίου δημιουργίας μιας ρωσικού τύπου αντιπυραυλικής «ομπρέλας» απέναντι στο ΝΑΤΟ,  και στις κινήσεις που αυτό πραγματοποιεί στην Βαλτική, Ρουμανία και Πολωνία.

Σε απάντηση της ανάπτυξης του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, η Ρωσία θα αναγκαστεί να ενισχύσει  το σύστημα της αεροδιαστημικής άμυνας στο δυτικό τομέα, είπε σήμερα το πρωί στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti  ο πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου  Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας Viktor Ozerov.

Το ρωσικό γενικό επιτελείο περιγράφει ως κύριο σκοπό του... το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.

«Σε απάντηση σε τέτοιου είδους απειλές θα πρέπει να ενισχύσουμε  το σύστημα της αεροδιαστημικής άμυνας σε αυτόν τον τομέα, χρησιμοποιώντας  πρόσθετες δυνάμεις και πόρους για να λύσουμε τα προβλήματα των εγκαταστάσεων και των κέντρων ελέγχου. Σε αυτό το σημείο το σχέδιο μας περιλαμβάνει την τοποθέτηση αντιπυραυλικών συστημάτων  S-400 και συγκροτημάτων «Ισκαντέρ» στο Καλίνινγκραντ, και την  τοποθέτηση νέων κινητών ομάδων συστοιχιών πυραύλων στην  δυτική και νότια στρατιωτικές περιοχές», δήλωσε ο ίδιος .

Σημείωσε ότι ένα από τα επιχειρήματα που προέβαλε η Ρωσία σε σχέση με την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, είναι ότι υπήρχαν φόβοι ότι μπορεί να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή σε σύντομο χρονικό διάστημα για να φιλοξενηθούν επιθετικά πυραυλικά συστήματα της συμμαχίας ,  όπως πύραυλοι  cruise, και  ακόμη και βαλλιστικοί  πύραυλοι ενάντια στην ρωσική ομοσπονδία.

«Σήμερα, αυτοί οι φόβοι επιβεβαιώνονται», είπε ο Ozerov.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής, μαζί με τις  μηχανοκίνητες μονάδες αρμάτων μάχης και πεζικού που μετακινήθηκαν στην δυτική και νότια στρατιωτικές περιοχές,  τώρα θα συμπεριλαμβάνονται και στρατιωτικές μονάδες και μέσα της αερο-διαστημικής άμυνας .

«Επιπλέον, και εμείς δεν κρύβουμε ότι έχουμε βελτιώσει την ισχύ των πυραύλων της πολεμικής αεροπορίας μας, με την ανάπτυξη νέων σύγχρονων τύπων πυραύλων « επιφανείας-αέρος» και "‘αέρος –εδάφους» , οι οποίοι είναι σε θέση να διατρήσουν την αντιαεροπορική άμυνα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ »,  δήλωσε ο ίδιος .

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που αφορούν την ανάπτυξη του νυν συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη,  αποτελούν ευθεία απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας και υπονομεύουν  τη στρατηγική της σταθερότητας στην περιοχή.

https://youtu.be/LUEoAKFNDYQ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το Κούρσκ έχει 1000 πόρτες εισόδου και καμία εξόδου-Οι Ρώσοι εξόντωσαν 2300 στρατιώτες του Κιέβου και περικύκλωσαν τους υπόλοιπους 12.000 (Βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού Κρούπετς στην περιοχή Κουρσκ, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ-Οι Ουκρανοί δεν...