Κοινωνία

Το φρικτό έγκλημα που σημάδεψε τη γιορτή των Αποκριών στη Λάρισα: Η στυγερή δολοφονία του Παναγιώτη Βασιλείου από καρναβαλιστή

Μπορεί το έγκλημα να διαπράχτηκε τρεις δεκαετίες πριν, αλλά οι εικόνες έχουν μείνει ανεξίτηλες στην οικογένεια του δολοφονηθέντος. Η κόρη του θύματος η οποία τότε ήταν μόλις 3 ετών μίλησε στο onlarissa.gr για την δολοφονία που είχε συνταράξει την χρονιά εκείνη τη Λάρισα και ολόκληρο το πανελλήνιο.

Εξιστορώντας το περιστατικό στο onlarissa.gr η 38χρονη σήμερα Λαρισαία, επεσήμανε πως φυσικά η ίδια δεν έχει μνήμες από τότε καθώς ήταν μικρό παιδάκι, όμως γνωρίζει τις λεπτομέρειες από την μητέρα της η οποία έζησε όλο το δράμα.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της: «ο δολοφόνος του θύματος που καταδικάστηκε και εξέτισε ποινή 5 χρόνων και έπειτα αποφυλακίστηκε, πριν το έγκλημα, είχε στείλει κάποιες προκηρύξεις στην εφημερίδα «Ελευθερία», όπου κρυβόταν πίσω από μια υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση απειλώντας ότι θα σκοτώσει διάφορους ανθρώπους», θα τονίσει η 38χρονη συνεχίζοντας την συγκλονιστική εξιστόρηση:

«Κάποιο διάστημα μετά την αποστολή των συγκεκριμένων προκηρύξεων στην εφημερίδα, και ενώ διανύαμε περίοδο Απόκριων, ο δολοφόνος για τρία συνεχόμενα βράδια επισκεπτόταν την συγκεκριμένη καφετέρια όπου γίνονταν διάφορα αποκριάτικα πάρτι. Το τρίτο βράδυ, στις 10 Μαρτίου χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα, έβγαλε αυτόματο όπλο με σιγαστήρα και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον πατέρα μου, ενώ αμέσως μετά εξαφανίστηκε.

Όπως μου έχουν μεταφέρει, μετέπειτα τα ρούχα του βρέθηκαν πεταμένα σε μια οικοδομή. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίστηκαν για μήνες χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι που ο δολοφόνος του πατέρα μου έκανε κάποια τηλεφωνήματα στην μητέρα μου βρίζοντας χωρίς λόγο και γελώντας ειρωνικά γι’ αυτό που είχε συμβεί. Από τα τηλέφωνα αυτά κατάφερε να τον εντοπίσει η αστυνομία και έτσι έγινε η σύλληψή του τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου. Ακολούθησαν δίκες, καταδικαστική απόφαση και η φυλάκισή του για 5 χρόνια», θα τονίσει η κόρη του θύματος για να συμπληρώσει: «Αυτό που γνωρίζω από την μητέρα μου είναι πως ο δολοφόνος του πατέρα μου ήταν απλά ένας θαμώνας του μαγαζιού και τον γνώριζε απλώς φυσιογνωμικά».

Τριάντα πέντε χρόνια, μετά οι μνήμες ακόμη παραμένουν νωπές για την οικογένεια του αδικοχαμένου Παναγιώτη Βασιλείου, που δεν πρόκειται να ξεπεράσει ποτέ τον άγριο και άδικο τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε ο άνθρωπος τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το Κούρσκ έχει 1000 πόρτες εισόδου και καμία εξόδου-Οι Ρώσοι εξόντωσαν 2300 στρατιώτες του Κιέβου και περικύκλωσαν τους υπόλοιπους 12.000 (Βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού Κρούπετς στην περιοχή Κουρσκ, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ-Οι Ουκρανοί δεν...