Διατροφή

Προσοχή στο βούτυρο που τρώτε - Νέα μελέτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Το 2024, η κατανάλωση βουτύρου στις ΗΠΑ έφτασε στο πιο υψηλό επίπεδο των τελευταίων 60 ετών, φανερώνοντας μια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες.

Για δεκαετίες, τα κορεσμένα λιπαρά θεωρούνταν ένοχα για καρδιαγγειακές παθήσεις, οδηγώντας πολλούς να τα αποφεύγουν. Σήμερα, ωστόσο, αυτή η αντίληψη αλλάζει καθώς οι καταναλωτές απομακρύνονται από τη ζάχαρη, τους υδατάνθρακες και τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα καθώς προτιμούν τα φυσικά λιπαρά.

Ωστόσο, μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη προειδοποιεί ότι η αυξημένη κατανάλωση βουτύρου μπορεί να συνδέεται με πρόωρο θάνατο. Ενώ το βούτυρο περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Α και D, είναι επίσης πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία σε υπερβολικές ποσότητες έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Τι σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές; Ενώ το βούτυρο μπορεί να αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, η υπερβολική κατανάλωση ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή.

Πολλοί ειδικοί προτείνουν εναλλακτικές λύσεις, όπως τα φυτικά έλαια, π.χ. το ελαιόλαδο ή το έλαιο αβοκάντο, τα οποία προσφέρουν υγιεινά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι έχουν πάρει «φόρα» και δεν σταματιούνται! Ρωσικές μονάδες οδεύουν προς την κεντρική Ουκρανία για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου (Χάρτες)

Η κεντροανατολική περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας απειλείται περισσότερο από ποτέ
ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Γύρισε ο «τροχός» στο Κουπιάνσκ! Οι Ουκρανοί που κατέβηκαν από την Σούντζα χτυπούν αλύπητα τους Ρώσους στην δεξιά όχθη του Οσκόλ

Ο ποταμός Οσκόλ έλιωσε νωρίτερα από το αναμενόμενο και τώρα πολλοί Ρώσοι στρατιώτες έχουν εγκλωβιστεί στην δεξιά όχθη...