Η γιατρός και διατροφολόγος Μαρία Τιχομίροβα σε συνέντευξή της στο Sputnik μίλησε για τις ευεργετικές ιδιότητες των κρεμμυδιώναναφέροντας, όμως, ταυτόχρονα ποιοι πρέπει να τα αποφεύγουν.
«Τα κρεμμύδια έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες, όπως αντιβακτηριακή και αντιική δράση. Περιέχουν θείο, το οποίο βοηθά στην αποτοξίνωση. Επίσης είναι καλή πηγή βιταμίνης C και άλλων βιταμινών και μετάλλων. Βοηθούν στην πέψη και απομακρύνουν τα περιττά υγράαπό τον οργανισμό» υποστήριξε η διατροφολόγος.
Η αντιοξειδωτική ουσία κερσετίνη την οποία περιέχει το κρεμμύδι, συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου και διάφορων αλλεργιών. Επιπλέον, τα κρεμμύδια βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος.
Ποιοι πρέπει να προσέχουν την κατανάλωση κρεμμυδιών
Παρά τα οφέλη τους, τα κρεμμύδια πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή από άτομα με έλκη στομάχου και δωδεκαδακτύλου, είπε καταλήγοντας η διατροφολόγος Μαρία Τιχομίροβα.