Το πολύ αλάτι στη διατροφή σας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το γεγονός είναι ότι το δημοφιλές καρύκευμα διατηρεί υγρό στο σώμα, το οποίο αυξάνει την αρτηριακή πίεση και συμβάλλει στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων.
«Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως οι σούπες σε κονσέρβες, περιέχουν πάρα πολύ αλάτι» , είπαν οι ειδικοί στο Express.
Οι επιστήμονες συνέστησαν την αποφυγή τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ειδικά για όσους κινδυνεύουν: υπερτασικούς ασθενείς και ηλικιωμένους.
Τα συμπτώματα ενός αναπτυσσόμενου εγκεφαλικού είναι απλά και είναι απαραίτητο να τα γνωρίζουμε για να αποτραπεί έγκαιρα η τραγωδία, διευκρινίζουν οι συντάκτες του υλικού. Κατά κανόνα, ο ασθενής αναπτύσσει μια ασυμμετρία του προσώπου, η οποία φαίνεται να επιπλέει στη μία πλευρά. Η ομιλία γίνεται μπερδεμένη, το άτομο δεν μπορεί να δηλώσει ξεκάθαρα το όνομα και το επώνυμό του. Η κινητική λειτουργία είναι από τις πρώτες που υποφέρουν, το θύμα δεν μπορεί να τεντώσει τα χέρια του προς τα εμπρός και να τα διατηρήσει σε βάρος στο επίπεδο του θώρακα.