Υγεία

Η "Βίβλος" του "Μεσσία" Μπιλ Γκέιτς για να μας... σώσει από την πανδημία

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει “δαφνοστεφανωθεί” από πολλούς στον δημόσιο διάλογο ως ένας αυτοαποκαλούμενος σοφός του κορονοϊού που θα οδηγήσει τον κόσμο έξω από τους σκοτεινούς καιρούς μέσω ενός ψηφιακά υποβοηθούμενου γενναίου νέου κόσμου δοκιμών, ανίχνευσης επαφών και φυσικά ενός εμβολίου. 'Αλλοι πάλι πνέουν μένεα εναντίον του.

 

1) Διαδεδομένα τεστ στο σπίτι

 

«Δεν μπορούμε να νικήσουμε έναν εχθρό εάν δεν ξέρουμε πού είναι», λέει ο Γκέιτς, ο οποίος υποστηρίζει κιτ οικιακών τεστ που "παράγει αποτελέσματα που είναι εξίσου ακριβή" με τα ρινικά επιχρίσματα που εκτελούνται από την υγειονομική περίθαλψη από επαγγελματίες.

 

2) Επιλέγοντας ποιος θα τεσταριστεί

 

Οι βασικοί εργαζόμενοι και τα συμπτωματικά άτομα, ή εκείνοι που έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε μολυνθεί, θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα, διαφορετικά "σπαταλάμε πολύτιμους πόρους και ενδεχομένως χάνουμε μεγάλα αποθέματα του ιού." Τα ασυμπτωματικά άτομα που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες δεν πρέπει να τεστάρονται έως ότου υπάρξουν αρκετά τεστ, σύμφωνα με τον Gates.

 

3) Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να επιτρέψουμε μια κατάσταση παρακολούθησης

 

Ο Γκέιτς λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας. "Συνέντευξη σε όλους όσοι έχουν δοκιμαστεί θετικά και χρηση μιας βάσης δεδομένων για να διασφαλίσουν ότι κάποιος παρακολουθεί όλες τις επαφές του."

“Μια ακόμη καλύτερη λύση θα ήταν η ευρεία, εθελοντική υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων. Για παράδειγμα, υπάρχουν εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να θυμηθείτε πού ήσασταν. Εάν έχετε ποτέ θετικό τεστ, μπορείτε να ελέγξετε το ιστορικό ή να επιλέξετε να το μοιραστείτε με όποιον έρχεται να σας πάρει συνέντευξη σχετικά με τις επαφές σας. Και ορισμένοι έχουν προτείνει να επιτρέπεται στα τηλέφωνα να εντοπίζουν άλλα τηλέφωνα που βρίσκονται κοντά τους χρησιμοποιώντας Bluetooth και να εκπέμπουν ήχους που δεν μπορούν να ακούσουν οι άνθρωποι. Εάν κάποιος αποδειχτεί μολυσμένος μετά από τεστ, το τηλέφωνό του θα μπορούσε να έστελνε ένα μήνυμα στα άλλα τηλέφωνα και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούσαν νατεσταριστούν κι αυτοί. Εάν οι περισσότεροι άνθρωποι επέλεγαν να εγκαταστήσουν αυτό το είδος εφαρμογής, πιθανότατα θα βοηθούσαν κάποιους” λέει ο Μπιλ Γκέϊτς

 

Ο Γκέιτς προτείνει ότι αυτό θα ήταν εθελοντικό, σε αντίθεση με τη Νότια Κορέα - η οποία αναγκάζει τους θετικούς ασθενείς COVID-19 να αυτο-απομονωθούν και να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή παρακολούθησης στα smartphone τους, η οποία θα ειδοποιεί τις αρχές όταν ένα μολυσμένο άτομο έχει φύγει από το σπίτι του, προειδοποιώντας τους να επιστρέψουν αμέσως. Βεβαίως, η Νότια Κορέα - η οποία χρησιμοποίησε επίσης εκτεταμένα τεστ και τη χρήση μάσκας προσώπου, είχε μόλις κάτω από 11.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 240 θανάτους.

4) Επιλογές θεραπείας

  • Ο Γκέιτς σημειώνει ότι ενώ η υδροξυχλωροκίνη έχει «λάβει πολλή προσοχή», το ίδρυμά του χρηματοδοτεί μια κλινική δοκιμή που θα καθορίσει εάν λειτουργεί στο COVID-19 έως τα τέλη Μαΐου και ότι «φαίνεται ότι τα οφέλη θα είναι μέτρια στην καλύτερη περίπτωση, παρά τα συντριπτικά ανεκδοτικά στοιχεία της αποτελεσματικότητάς του από τους γιατρούς που το χρησιμοποιούν στον τομέα.

 

Ο Γκέιτς, εν τω μεταξύ, προωθεί τη χρήση της θεραπείας με πλάσμα, η οποία περιλαμβάνει "λήψη αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από το covid-19, διασφαλίζοντας ότι είναι απαλλαγμένο από κοροναϊό και άλλες λοιμώξεις και δίνει το πλάσμα (και τα αντισώματα που περιέχει) σε άρρωστους. Αρκετές μεγάλες εταιρείες συνεργάζονται για να δουν αν αυτό πετυχαίνει"

Μια άλλη θεραπεία που προτείνει είναι η σύνθεση αντισωμάτων που είναι "πιο αποτελεσματικά έναντι του νέου κοροναϊού", τα οποία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατασκευαστικούς περιορισμούς.

 

5) Αν θέλετε να επιστρέψετε σε μεγάλες συγκεντρώσεις, χρειαζόμαστε ένα εμβόλιο!

 

Ίσως, αλλά απίστευτα πιο ανατριχιαστικό 'οταν λέγεται από τον Γκέιτς, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία του.

Κάθε επιπλέον μήνας που απαιτείται για την παραγωγή εμβολίου είναι ένας μήνας στον οποίο η οικονομία δεν μπορεί να επανέλθει εντελώς στο φυσιολογικό.

 

“Η νέα προσέγγιση η οποία με ενθουσιάζει είναι γνωστή ως εμβόλιο RNA. (Το πρώτο εμβόλιο covid-19 που ξεκίνησε δοκιμές σε ανθρώπους είναι ένα εμβόλιο RNA.) Σε αντίθεση με ένα εμβόλιο γρίπης, το οποίο περιέχει θραύσματα του ιού της γρίπης, ώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να μπορεί να μάθει να τους επιτίθεται, ένα εμβόλιο RNA δίνει στο σώμα σας τον γενετικό κώδικα που απαιτείται για παράγει μόνα ιογενή θραύσματα. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα βλέπει αυτά τα θραύσματα, μαθαίνει πώς να επιτεθεί. Ένα εμβόλιο RNA μετατρέπει ουσιαστικά το σώμα σας σε δική του μονάδα παραγωγής εμβολίων.” λέει ο Μπιλ Γκέϊτς

Ο Γκέιτς στη συνέχεια λέει ότι η διανομή εμβολίων θα είναι το επόμενο εμπόδιο - και ότι οι κυβερνήσεις που χρηματοδοτούν την ανάπτυξη εμβολίων, χώρες που δοκιμάζουν τα εμβόλια και περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο "πρέπει να λάβουν προτεραιότητα" και ότι "ιδανικά, θα έπρεπε να υπήρχε μια παγκόσμια συμφωνία για το ποιος πρέπει να πάρει το εμβόλιο πρώτα. "

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ