Υγεία

Κορονοϊός: 14 ακόμα κρούσματα στην Ελλάδα! - Συνολικά 45 άνθρωποι νοσούν

Aνανέωση 14:10


Δεκατέσσερα είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, πράγμα που σημαίνει ότι ο απολογισμός μέχρι αυτήν την ώρα είναι στα 54 άτομα που νοσούν.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των ασθενών έχει φτάσει στα 31, καθώς μετά τον 66χρονο συνταξιούχο ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της Πάτρας, ακόμα 21 άνθρωποι βγήκαν θετικοί στον ιό, οι οποιοι πρόκειται για συνταξιδιώτες του στο Ισραήλ.

 

Αρχικό κείμενο 13:38

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγιειονομικές αρχές στη χώρα μας την Πέμπτη 5/3 όταν ανακοινώθηκε ότι 21 άνθρωποι που συμμετείχαν στο ταξίδι στους Αγίους Τόπους, είναι θετικοί στον ιό. Συνολικά στο προσκύνημα συμμετείχαν 54 άνθρωποι. Ήδη, οι 27 από αυτούς έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Εννέα από τα 21 θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν στην ομάδα που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, ο ένας ασθενής παραμένει σε βαριά αλλά ελεγχόμενη κατάσταση ενώ άλλοι δύο παρουσιάζουν πιο έντονα συμπτώματα και παρακολουθούνται στενά από την ειδική ομάδα του νοσοκομείου.

Οι υπόλοιποι έξι που νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας είναι με πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τους άλλους τρεις αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο για επιδημιολογική παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προειδοποιεί η Nomura:

Για να εξετάσει τα δεδομένα η Nomura υποθέτει ότι το ποσοστό εξάπλωσης του COVID-19 (το ποσοστό του μολυσμένου πληθυσμού) στον υπόλοιπο κόσμο καταλήγει, κατά μέσο όρο, σε παρόμοια με εκείνο της Κίνας - τότε ο αριθμός των παγκοσμίως επιβεβαιωμένων περιπτώσεων θα μπορούσε να ανέλθει στα 445.000.
 
Αλλά αν οι υπόλοιποι έλεγχοι ασφάλειας του κόσμου είναι λιγότερο αυστηροί ο αριθμός των παγκοσμίως επιβεβαιωμένων περιπτώσεων θα μπορούσε να ανέλθει στα 890.000 και αν οι έλεγχοι στον κόσμο είναι το ένα τέταρτο αυτών της Κίνας τότε τα κρούσματα θα φθάσουν στα 1,78 εκατ.

Εξετάστε τι έγινε το 2009 με την γρίπη H1N1.
 
Ξεκίνησε στις ΗΠΑ στα τέλη Απριλίου 2009 και εξαπλώθηκε με μεγάλη ένταση. Μέχρι τις 11 Ιουνίου 2009, είχε φθάσει σε 74 χώρες με συνολικά 30.000 περιπτώσεις την οποία ο ΠΟΥ χαρφακτήρισε παγκόσμια πανδημία, αναφέρει το bankingnews.gr
 
Από τις αρχές Νοεμβρίου 2009 έχει φτάσει σε περισσότερες από 200 χώρες με περιστατικά 500 χιλιάδες. Ο αριθμός των κρουσμάτων του COVID-19 είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερος από το 2009 με την γρίπη H1N1 και εάν παρακολουθήσει την πορεία του H1N1 για το 2009, θα μπορούσαν τα κρούσματα του COVID-19 να φθάσουν το 1,5 εκατ μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι 3 προειδοποιήσεις

  • 1)Το σοκ που προκαλεί ο COVID-19 μεταλλάσσεται γρήγορα σε μια παγκόσμια κρίση.
  • 2)Από την άποψη της ταχείας αντίδρασης στην νομισματική  πολιτική, η Fed μείωσε τα επιτόκια 0,50% στο 1% και στο δυσμενές σενάριο θα μειώσει στο 0%.
  • 3)Πρόκειται για μια ανώμαλη παγκόσμια οικονομική ύφεση.

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας: «Τα πράγματα είναι δύσκολα


 
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, μετά το κρούσμα κορωνοϊού, ενός 67χρονου και το ντόμινο κρουσμάτων του γκρουπ που ταξίδεψε μαζί στο Ισράηλ.

«Τα πράγματα εδώ είναι δύσκολα. Είναι η περιοχή η οποία πλήττεται άμεσα και κατά το 80-90% των περιστατικών της χώρας. Αυτό γίνεται γιατί ήταν ένα ταξιδιωτικό γκρουπ. Όμως από εδώ και πέρα θα είναι το πρόβλημα, διότι μέχρι τώρα ήταν αυτοί οι οποίοι ήταν στο γκρουπ. Από εδώ και πέρα θα είναι εκείνοι που έχουν επιμολυνθεί. Μιλάμε μία έρημη πόλη και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά και αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, προφανώς και να ανησυχούμε και πάρα πολύ, αλλά όχι πανικό και όχι συνωστισμό στα νοσοκομεία», δήλωσε ο κ. Τσαούσης στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και απάντησε το ότι δεν δόθηκε αμέσως εντολή ο ασθενής να εξεταστεί για κορωνοϊό:

«Δεν δόθηκε αμέσως εντολή γιατί σύμφωνα με την επιδημιολογική κατάσταση δεν προερχόταν από χώρες υψηλού κινδύνου. Αυτό άλλαξε πλέον και πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν σταθερές. Κάθε μέρα αλλάζουν τα πράγματα. Η κατάσταση μεταβάλλεται από ώρα σε ώρα. Το περιστατικό το παρακολουθώ από την Παρασκευή, ο 67χρονος είναι και δικός μου ασθενείς. Οι γιατροί αντιμετώπισαν το περιστατικό σαν να είναι διαγνωσμένος φορέας κορωνοϊού. Μπήκε σε θάλαμο, απομονώθηκε, διότι αυτήν ήταν η συνεννόηση που κάναμε μαζί τους».

Για το πώς το αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος: «Τα μέλη του ιατρικού συλλόγου είναι σε ετοιμότητα, είτε για την παροχή πληροφοριών, είτε να συνδράμουμε στο νοσοκομείο αν χρειαστεί, έχουμε δημοσιεύσει τηλέφωνα μελών μας ώστε ο πολίτης για οποιαδήποτε περίπτωση να μας καλούν».

Για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων: «Συμφωνώ στο να κλείσουν και έχω και πρόταση. Να μεταφερθούν οι διακοπές του Πάσχα άμεσα. Να σταματήσει το σχολείο τη Μ. Τετάρτη και να αρχίσει την Τρίτη και τις δύο βδομάδες να τις πάμε από εδώ και πέρα. Τα παιδιά έχουν δραστηριότητες, δεν είναι μεγάλη άνθρωποι, έχουν φίλους, βγαίνουν έξω και μπορούν να μεταφέρουν τον ιό πολύ πιο εύκολα από εμάς τους μεγαλύτερους».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ