Υγεία

Θεραπευτικές συνταγές με ρίγανη

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ρίγανη...

Έγχυμα
Αφήνετε μια κουταλιά της σούπας ρίγανης σε ένα ποτήρι καυτό νερό ή 15 γραμμάρια ρίγανης σε ένα λίτρο νερό ή 4 γραμμάρια σκόνη σε 1 λίτρο νερό, για 5-10 λεπτά και σουρώνετε και πίνετε ένα ποτήρι τρεις φορές την ημέρα μισή ώρα πριν ή μετά το φαγητό για όλες τις ιδιότητες. Η σκόνη σε ρίγανη προκαλεί και πτάρνισμα.

Αφέψημα
Βράζετε καλά για 20 λεπτά, μέχρις ότου γίνει σκούρο το νερό, μια χούφτα ρίγανη σε ένα λίτρο νερό και σουρώνετε. 3 φλιτζανάκια του καφέ κάνουν για τη διάρροια.

Εισπνοές με ρίγανη.
Ενώ, βράζει το αφέψημα, σκεπαζόσαστε με μια πετσέτα και εισπνέετε τους υδρατμούς της ρίγανης, γιατί βοηθά στα αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, αν στο αφέψημα αυτό προσθέσετε μια χούφτα πίτουρα να βράσουν για λίγα λεπτά, μετά τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα κάνετε κατάπλασμα σε ρευματικούς και αρθριτικούς πόνους. Το ριγανόνερο κάνει και για τους πόνους των δοντιών.
Αιθέριο λάδι

Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιϊα, για αρωματισμό σαπουνιών και οδοντόκρεμων, για παραγωγή μύρων και για φάρμακα για την ανορεξία, αεροφαγία και το στομαχόπονο. Το λάδι ρίγανης (ριγανόλαδο) χρησιμοποιείται σαν κατευναστικό των πόνων των χαλασμένων δοντιών.

-4 σταγόνες σε μια κουταλιά μέλι 3 φορές ημερησίως.

-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε ένα ποτήρι νερό κάνει, επίσης, για τον πονόδοντο. Το αιθέριο έλαιο είναι καλό για εντριβές σε ρευματισμούς.

-Αντιρευματική λοσιόν: 5 γραμμάρια αιθέριο λάδι ρίγανης και 95 γραμμάρια αλκοόλης από δενδρολίβανο.
Για το στραβολαίμιασμα και τους ρευματισμούς

Φρέσκα φυτά κοπανισμένα και ζεματισμένα σε τηγάνι, στεγνά.
Αν προσθέσετε ρίγανη στο λουτρό έχει καταπραϋντική δράση σε νευροψυχιατρικές διαταραχές.

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε ένα ποτήρι νερό κάνει για τον πονόδοντο.

Η καλύτερη ρίγανη είναι η ελληνική...

πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ