Αυτό που έλαβε την μικρότερη έκταση από το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν το στοιχείο που το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εστίασε εξ αρχής.
Δηλαδή ότι "Κάρφωσε" και "σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδος που απεργάζονται σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας" λέγοντας τους "να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη".
Κάποιοι μπορεί να σκέφτηκαν πως το υπονοούμενο αφορούσε την Τουρκία, καθώς όπως έχουμε ξαναγράψει τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν ξεσαλώσει με το θέμα των υποκλοπών αποκαλώντας το μάλιστα «Greekleaks» και τοποθετώντας σε κεντρικό σημείο στο κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό.
Ωστόσο μια πιο ενδελεχής πολιτική ματιά δύναται να βρει άλλους αποδέκτες του πρωθυπουργικού "καρφώματος".
Σε άρθρο του, ο κ. Μανώλης Κοττάκης, διευθυντής της εφημερίδας "Εστία" , ιστορικού εντύπου που αντιπροσωπεύει τον παραδοσιακό δεξιό χώρο, ωστόσο έχει ασκήσει πολλές φορές έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σκιαγραφεί ένα πλαίσιο οικονομικού “εκβιασμού” από τους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με τα γραφόμενα ερίζουν και απαιτούν παρεμβάσεις στην κατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης υπέρ δικών τους εταιριών.
Σε μια αποστροφή του, μάλιστα, αναφορικά με την έρευνα Κουκάκη για τις χρηματοδοτήσεις Ελλήνων εφοπλιστών από τις τράπεζες, αναφέρει ότι το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει αποτελέσει διαχρονικά στόχο γερμανικών κέντρων εξουσίας.
Το δημοσίευμα, μάλιστα καταλήγει, αφήνοντας υπόνοιες για τις “εθνικές ανησυχίες” του Γρηγόρη Δημητριάδη, για τα κέντρα που επιβουλεύονται την κυβέρνηση και για το θάρρος του πρωθυπουργού που καταβάλλει προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο για να σώσει την κυβέρνηση.
Η χθεσινή αναφορά, λοιπόν, του πρωθυπουργού δίνει άλλες διαστάσεις στο ζήτημα. Και στις 22 Αυγούστου που θα ξανανοίξει η Βουλή πρέπει να τεθεί επί τάπητος και αυτή η παράμετρος γιατί αν απλά ήθελε να θυματοποιηθεί ο κ. Μητσοτάκης για να γλιτώσει την κατακραυγή είναι άλλο πράγμα, ενώ άλλο πράγμα είναι να υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις στην χώρα μας.