"Τι κάναμε; Συνδέσαμε το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία. Πώς το κάναμε; Έχοντας ένα όραμα, το οποίο μιλούσε για κάθε κοινωνική ομάδα. Εξηγούσαμε πώς θα γίνει πράξη και το μεταφέραμε, έτσι όπως έπρεπε να το μεταφέρουμε, για να εμπνεύσει τον κόσμο. Αυτό είναι κάτι το οποίο, ακόμα, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να το κάνει. Πρέπει να έχει ένα όραμα. Πρέπει να έχει σωστή επικοινωνία, σωστή οργάνωση και εδώ υπάρχει ένα εργαλείο το οποίο δεν χρησιμοποιούμε σήμερα και αυτό είναι οι αιρετοί στην Αυτοδιοίκηση, στους Συνεταιρισμούς, τα Επιμελητήρια, τους Συνδικαλιστικούς Φορείς. Όλοι αυτοί, οι Πασόκοι, που πάνε καλύτερα από το ΠΑΣΟΚ στις τοπικές εκλογές. Όλα αυτά, μαζί, δημιουργούν τις συνθήκες για ένα πρόσωπο το οποίο μπορεί να ξανακάνει αυτό που έκανε το 2009 και να κερδίσει τις εκλογές".
Μιλώντας για την Παιδεία, ο κ. Γερουλάνος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία από το εκπαιδευτικό σύστημα, όντας δυσλεξικός, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα σύστημα Παιδείας, το οποίο θα μπορεί να αναδείξει τα ταλέντα του κάθε μαθητή, ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων, εφόσον καταφέρουμε να έχουμε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό σύστημα.
"Είμαι μέσα, στη συζήτηση για την κατάργηση των Πανελλαδικών. Αν στο τέλος καταλήξουμε σε επιλογές, που μπορούν να αναδείξουν τα ταλέντα ενός παιδιού στην Ελλάδα και όχι να το κάνουν να νιώσει ότι "δεν μπορεί", τότε εγώ θα τα βάζω όλα πάνω στη συζήτηση, διότι κάθε παιδί που απογοητεύεται από το σύστημα, κάθε παιδί που νιώθει λιγότερο από καλό, χάνεται, δεν νιώθει αυτοπεποίθηση, δεν παλεύει".
Για τα ζητήματα της Υγείας, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας, πρότεινε η Πρωτοβάθμια Υγεία να πάει πιο κοντά στις Τοπικές Κοινωνίες, ώστε να μπορέσουν να αποσυμφοριστούν τα μεγάλα Νοσοκομεία και παράλληλα να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην επαρχία.
"Γιατί είναι το Υπουργείο Υγείας αυτό, το οποίο θα πει σε κάποιον γιατρό "πήγαινε στην Πάτρα", για παράδειγμα, και δεν λέει η Πάτρα "είναι κανείς που θέλει να έρθει"; Η Πάτρα μπορεί να αντιδράσει πολύ πιο γρήγορα στις ελλείψεις των γιατρών από την πόλη, το κεντρικό σύστημα και για αυτό και η Πρωτοβάθμια Υγεία, στα περισσότερα σύγχρονα κράτη, πάει στην στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό είναι ένας τρόπος αποσυμφόρησης των ελληνικών νοσοκομείων, για να μπορούν να δουλέψουν πιο άνετα".