Νεότερη ενημέρωση
Ο Γιάννης Καλλιάνος έκανε νέες δηλώσεις για τις συνθήκες θανάτου του πατέρα του και ξεκαθάρισε ότι δεν ζήτησε ειδική μεταχείριση από τους γιατρούς, αλλά να επιβιώσει ο άνθρωπος.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του νοσοκομείου Αττικόν είπε πως «όλοι αυτοί που βγάζουν τις ανακοινώσεις, κανείς δεν βρέθηκε στο δωμάτιο του πατέρα μου. Ήρθε κάποιος από αυτούς; Όχι. Θέλω να πω ότι δεν ζήτησα καμία ιδιαίτερη μεταχείριση από το νοσοκομείο».
«Ο πατέρας μου πήγε στα επείγοντα και περίμενε 5 ώρες σε ένα ράντζο. Όταν ο πατέρας μου έσβηνε και κατέρρεε ο οργανισμός του ζήτησα μόνο αν του παρασχεθεί η υποστήριξη που χρειάζεται για να επιβιώσει. ΜΑΦ ή ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση. Δεν ζήτησα διασωλήνωση», πρόσθεσε στη συνέχεια.
Επίσης, όσον αφορά τους ισχυρισμούς πως έστελνε απειλητικά μηνύματα σε γιατρούς, ο Γιάννης Καλλιάνος τους διέψευσε και διευκρίνισε:
«Τι απειλητικά μηνύματα να έστελνα; Ήμουν σε κατάσταση σοκ και πανικού. Έστελνα συνεχόμενα μηνύματα στον γιατρό και έλεγα “σας παρακαλώ πάρα πολύ, πως μου λέτε ότι πάει καλά ο πατέρας μου; Αφού ο κορεσμός πήγε στο 60.” Έσβησε δύο φορές μπροστά μου».
«Ο πατέρας μου διασωληνώθηκε για το θεαθήναι, για τα μάτια του κόσμου», είπε και ανέφερε πως δεν ήξερε πως να ενημερώσει τη μητέρα του για τον χαμό του πατέρα του.
«Δεν ήξερα πως να το πω στη μητέρα μου. Άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα και την έπαιρναν για να τη συλλυπηθούν. Της έπαιρνα το κινητό από το χέρι για να μη το σηκώσει», είπε στην εκπομπή του Mega.
Αρχικό κείμενο
Για απειλητικό μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, στον γιατρό που επέβλεπε τη νοσηλεία του πατέρα του έκανε λόγο ο δικηγόρος του αγγειοχειρουργού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Μιλώντας στην εκπομπή «TLive» του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», έδωσε τα συλλυπητήριά του στον Γιάννη Καλλιάνο και την οικογένειά του για τον χαμό του πατέρα του, ενώ σημείωσε πως «αν δεν υπήρχε η αναφορά για το φακελάκι, δεν θα υπήρχε καμία απάντηση στα όσα έλεγε για ιατρική αμέλεια και για πλημμελή αντιμετώπιση του πατρός του».
«Όταν, όμως, ακούγεται μια καταγγελία, που ουσιαστικά αποτελεί δολοφονία χαρακτήρα, όταν ακούγεται ότι ένας άνθρωπος, ακαδημαϊκός, όπως ο εντολέας μου, που διδάσει φοιτητές και γιατρούς, χειρουργεί δεκάδες ανθρώπους, σώζει ζωές, είναι αναγνωρισμένος επιστήμονας, όταν επιχειρείται να ακυρωθεί η ηθική υπόσταση αυτού του ανθρώπου, το ελάχιστο που έχω να κάνω είναι να απαντήσω, σεβόμενος πάντα τον πόνο της οικογένειας».
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε σε όψιμη καταγγελία, «που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα», ενώ τόνισε πως ο Γιάννης Καλλιάνος φαινόταν να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τον γιατρό, λέγοντας, μάλιστα, πως «υπάρχει μήνυμα γραπτό του Γιάννη Καλλιάνου δύο μέρες πριν από τον θάνατο του πατέρα του, που κλείνει με τη φράση «περίσσια εκτίμηση» στο πρόσωπο του εντολέα μου. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τι λέει. Ούτε δίκη θα κάνουμε εδώ. Κλείνει με την έκφραση «με περίσσια εκτίμηση». Δεν μπορεί να υπάρχει περίσσια εκτίμηση, αν ένας πανεπιστημιακός έχει δεχθεί φακελάκι 500 ευρώ, δεν τον έχεις σε εκτίμηση».
Ερωτηθείς σχετικά με τον λόγο που μπορεί να κατήγγειλε ο Γιάννης Καλλιάνος τον γιατρό, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε: «Σε έναν άνθρωπο, που είναι καθηγητής και έχει μπροστά του έναν βουλευτή, και ο αδερφός του βουλευτή είναι επίσης γιατρός, στην ιατρική υπάρχει κανόνας απαράβατος, όταν εξυπηρετούνται συγγενείς γιατρού, δεν του δίνεις ούτε ένα μπουκάλι κρασί. Έχεις μπροστά σου έναν βουλευτή, θα αποδεχτείς προσφορά χρημάτων, γι’ αυτό που είναι καθήκον σου να κάνεις;
Με ρωτάτε για ποιο λόγο να καταγγείλουν; Δεν υπάρχει τυχαία το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, δεν υπάρχει τυχαία η ψευδής καταμήνυση. Τον λόγο που το έκαναν δεν μπορώ να τον γνωρίζω. Ξέρω ότι ο Καλλιάνος έστειλε: «Υπόσχομαι να σου τελειώσω την καριέρα». Όλα αυτά μπορούν να με οδηγήσουν σε ένα συμπέρασμα…».
Τέλος, ο δικηγόρος του γιατρού σημείωσε: «Θα γίνει ΕΔΕ, μπορεί να γίνει προκαταρκτική. Ένας που προσφέρει δώρο σε δημόσιο υπάλληλο διαπράττει αδίκημα, την ενεργητική δωροδοκία. Πλέον με το υφιστάμενο καθεστώς είναι ενεργητική δωροδοκία. Πηγαίνουμε στην παθητική δωροδοκία, μόνο αν (ο άλλος) αποδεχθεί την προσφορά».