Κόσμος

Συμφωνία για συνάντηση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, συνομίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, την Τετάρτη (12/02), για την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Συμφωνήσαμε να βάλουμε τις ομάδες μας να ξεκινήσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις»  ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και έκανε γνωστό πως θα καλέσει τον πρόεδρο Ζελένσκι «για να ενημερωθεί για τη συζήτηση».

Άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό συζήτησαν Τραμπ – Πούτιν, σύμφωνα με το Reuters

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Επίσημα στοιχεία με τις ανθρώπινες απώλειες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά.

Τα σπάνια ορυκτά

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θέλει να συνάψει συμφωνία 500 εκατομμυρίων δολαρίων με τον Ζελένσκι για πρόσβαση σε σπάνια ορυκτά και φυσικό αέριο στην Ουκρανία με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας σε οποιαδήποτε πιθανή ειρηνευτική διευθέτηση.

«Επιδιώκουμε να κάνουμε μια συμφωνία με την Ουκρανία, όπου θα διασφαλίσουν αυτό που τους παρέχουμε με τις σπάνιες γαίες τους και άλλα πράγματα», είχε δηλώσει ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, λέγοντας επίσης ότι η Ευρώπη δεν παρείχε στην Ουκρανία το ίδιο επίπεδο βοήθειας με τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ο Καθηγητής Γρίβας προκαλεί δονήσεις πολλών Ρίχτερ μιλώντας για μια απίστευτη μειοδοσία εντός Ελλάδος σε σχέση με την Τουρκία (Βίντεο)

Προκλητικός όσο δεν πάει ο Τούρκος Υπουργός Παιδείας μίλησε για νεο-Οθωμανικά οράματα που θα φέρουν πολεμική εμπλοκή...