Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ διέταξε το Αττικό Νοσοκομείο - «Δεν υπάρχει διάκριση αν είσαι βουλευτής» απαντά ο Άδ. Γεωργιάδης (Βίντεο)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, στην κατάσταση του οποίου είχε αναφερθεί ο βουλευτής της ΝΔ σε αναρτήσεις του στο Facebook.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου διέταξε η διοίκησης του Αττικού Νοσοκομείου.

«Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Καλλιάνος είχε αναφερθεί στην σοβαρή κατάσταση της υγείας του πατέρα του, καταγγέλλοντας παράλληλα τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την ανάρτησή του, ο κ. Καλλιάνος άνοιξε διάλογο με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Χ αφού εξέφρασε τον σεβασμό του για τον πόνο της οικογένειας, ανέφερε ότι «το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό».

«Σέβομαι έναν άνθρωπο που για να βοηθήσει τον πατέρα του, δίνει μάχη. Αυτό είναι σεβαστό, συγκινητικό και απολύτως κατανοητό και υπό την έννοια αυτή ο Γ. Καλλιάνος που είναι φίλος μου έχει την κατανόηση μου» είπε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του σήμερα το πρωί (25/4) στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι υπάρχει και η πλευρά του συστήματος υγείας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας ο κ. Καλλιάνος δεν κατηγορεί το ΕΣΥ για έλλειψη γιατρών ή ότι δε βρήκε κρεβάτι στο νοσοκομείο αλλά για λανθασμένη ιατρική κρίση. «Ως υπουργός υγείας δεν εμπλέκομαι στην κρίση των γιατρών», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι για μπει ασθενής σε ΜΕΘ ο θεράπων γιατρός πρέπει να τον δηλώσει σε πλατφόρμα και να ακολουθηθεί η διαδικασία μεταφοράς στην κοντινότερη.

«Το πρώτο κριτήριο είναι ο ασθενής διασωληνωμένος», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας στη συνέχεια ότι για να μπει ασθενής σε ΜΕΘ «δεν υπάρχει διάκριση αν είσαι βουλευτής».

Όλα ξεκίνησαν με το βίντεο που ανήρτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, στο οποίο περιέγραφε την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές για την αντιμετώπισή του σε συγκεκριμένο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ακούγοντας κανείς το βίντεο, τού δημιουργούνται ερωτήματα σε σχέση με τη μεταχείριση του ασθενή και τυχόν αδιαφορία από το ιατρικό προσωπικό. Τόσο, όμως, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος όσο και ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετούμενοι για το περιστατικό, διαβεβαίωσαν πως ακολουθήθηκε κατά γράμμα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ισχύει για κάθε ασθενή του ΕΣΥ.

Η βασική ένσταση της οικογένειας και αιτία της έντασης που αποτυπώθηκε στο βίντεο, ήταν η παραμονή του 79χρονου εκτός ΜΕΘ για ημέρες, με τον γνωστό μετεωρολόγο να αφήνει να εννοηθεί ότι εάν είχε μπει νωρίτερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πιθανόν η υγεία του να έβαινε βελτιούμενη.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος, με δάκρυα στα μάτια κατηγόρησε γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν εδώ και ημέρες ο πατέρας του ότι δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στη φροντίδα του. Μάλιστα, αναφέρθηκε ευθέως στον γιατρό που χειρούργησε τον Δημήτρη Καλλιάνο για το διαβητικό πόδι, καθώς και άλλους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι υποστήριζαν πως ο ασθενής πάει καλά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βίντεο, ενώ έπαθε ανακοπή και τελικά εισήχθη σε ΜΕΘ. «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά», είπε συγκεκριμένα.

Η πρώτη Ανακοίνωση του νοσοκομείου Αττικόν: 

«Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων.

Η κάλυψη των περιστατικών που χρήζουν εντατικής θεραπείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους τελευταίας πενταετίας όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς του ΠΓΝ 'Αττικόν' καλύφθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας.

Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα.

Κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού».

Δυστυχώς, ο Δημήτρης Καλλιάνος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα σε ηλικία 79 ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ