Πολιτική

Φλώρος: "Δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή - Δεν του έριξα μπουνιά"

Απίστευτο περιστατικό στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, γρονθοκόπησε τον συνάδελφό του της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Σύμφωνα με τον ALPHA και μετά από ερώτηση που του έγινε από τον ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού, δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του, προσθέτοντας πως ο κύριος Γραμμένος του έβρισε την μητέρα.

«Ήμουν εκτός εαυτού, μου έβρισε την μητέρα. Δεν τον χτύπησα, του έκανα κεφαλοκλείδωμα. Είναι συμπεριφορά αυτή, να με βρίζει μέσα στη Βουλή;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Φλώρος.

Παράλληλα, ο βουλευτής προσήχθη από τη φρουρά της Βουλής και θα οδηγηθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ, καθώς όπως έκρινε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Κ. Φλώρος - Β. Γραμμένος: Ποιοι είναι οι δύο βουλευτές που πιάστηκαν στα χέρια

Πρωτοφανείς εικόνες εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, που έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, ο οποίος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, την ώρα που στην Ολομέλεια διεξαγόταν συζήτηση για το αίτημα άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από αίτημα του πατέρα του Κ. Φλώρου.

Είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο βουλευτών, ενώ μετά τη επίθεση ο Βασίλης Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη, μετά από εντολή στη φρουρά της Βουλής από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Κωνσταντίνο Τασούλα, ώστε να οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το Κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

Ποιος είναι ο Βασίλης Γραμμένος

Ο Βασίλης Γραμμένος είναι βουλευτής Α' Αθηνών με την Ελληνική Λύση, ενώ παράλληλα διατελεί χρέη διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και χρέη διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Βελόπουλου.

Παράλληλα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, ενώ είναι πατέρας τριών παιδιών. Στο παρελθόν είχε «κατέβει» ξανά στον «στίβο» της πολιτικής σε τοπικό επίπεδο στα νότια προάστια.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Φλώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, 32 ετών και κάτοικος Αθήνας, εξελέγη βουλευτής Λάρισας με το ψηφοδέλτιο των Σπαρτιατών στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου. Το κόμμα έλαβε 5.13% στον νομό της Θεσσαλίας και κέρδισε μία έδρα, την οποία κατέλαβε ο Κ. Φλώρος.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο νεαρός βουλευτής ενημέρωσε το προεδρείο του Κοινοβουλίου για την απόσχισή του από την ΚΟ των Σπαρτιατών και την ανεξαρτητοποίησή του.

Αφορμή για την κίνησή του αυτή, αποτέλεσαν τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος της κόμματος, Βασίλης Στίγκας, για Greek Mafia και Δον Κορλεόνε.

Προηγουμένως είχε συνυπογράψει με τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος την ανακοίνωση – απάντηση στον επικεφαλής της παράταξης με την οποία τον χαρακτήριζαν «πιόνι της κυβέρνησης» και τον κατηγορούσαν για «αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις».

Το «παρελθόν» μεταξύ Φλώρου και Γραμμένου που οδήγησε στο επεισόδιο στη Βουλή

Η κόντρα μεταξύ των δύο βουλευτών που πρωταγωνίστησαν στο βίαιο περιστατικό στη Βουλή φαίνεται ότι έχει παρελθόν.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος έχει καταθέσει αγωγή εδώ και αρκετούς μήνες κατά του πατέρα του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, για συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου και εξύβριση.

Φαίνεται ότι η ένταση μεταξύ τους ήταν συνεχής, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι αυτή θα φτάσει σε τόσο βίαιο αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος σημειώθηκε στη Βουλή, όταν ο ίδιος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, την ώρα που στην Ολομέλεια διεξαγόταν συζήτηση για το αίτημα άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από αίτημα του πατέρα του Κ. Φλώρου.

Ο κ. Γραμμένος οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Mάλιστα, ορισμένοι βουλευτές που αντιλήφθηκαν το επεισόδιο, επιχείρησαν να σταματήσουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο αλλά είναι άγνωστο εάν το κατάφεραν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ