Πολιτική

Πιερρακάκης για τεχνητή νοημοσύνη: Θα μας βοηθήσει να δημιουργούμε μεγάλες δεξαμενές γνώσης

Με ανάρτησή του στο «Χ» ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο συνέδριο «6ο #EduSummitEU» για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις εφαρμογές της, ειδικά στον δημόσιο χώρο.

Ο κ. Πιερρακάκης εστίασε στα ζητήματα της εκπαίδευσης και πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στις μεγάλες βελτιώσεις που έχει ανάγκη για να συμβαδίσει με τις ανάγκες των καιρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η ΑΙ είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας και στο πλαίσιο του 6ου #EduSummitEU συμμετείχα διαδικτυακά στη συζήτηση για το μέλλον της εκπαίδευσης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να συμβάλει, ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των μαθητών».

«Η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών που πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πρόκληση της ψηφιοποίησης στην Παιδεία. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να απλουστεύουμε ακόμα περισσότερο διαδικασίες και να δημιουργούμε μεγάλες δεξαμενές γνώσης».

Η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών που πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πρόκληση της ψηφιοποίησης στην Παιδεία. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να απλουστεύουμε ακόμα περισσότερο διαδικασίες και να δημιουργούμε μεγάλες δεξαμενές γνώσης.

«Το τρίπτυχο στο οποίο καλούμαστε να κινηθούμε είναι: ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης της Τεχνητής Νοημοσύνης, παρακολούθηση και αξιολόγηση των εφαρμογών της στην εκπαίδευση και διαρκής επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών για την ορθή και αποτελεσματική χρήση της».

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Και, θέτοντας με έμφαση τα σωστά ερωτήματα, θα διαμορφώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις» ανεφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...