Εκ των υστέρων "αγωνίζεται" ο Καμμένος κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Λίγες μέρες μετά από την αποχώρησή του, με επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση, καταγγέλλει απόπειρα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος σχετικά με τις Πρέσπες.
Είναι γεγονός βέβαια, ότι ενέργειες από την πλευρά του, μπορούσαν και έπρεπε να γίνουν προ αρκετών μηνών, όταν ακόμα μπορούσε να πράξει κάτι για να μπλοκάρει τη συμφωνία. Οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά του, πλέον είναι απλά πολιτικό θέατρο.
Κοινοβουλευτικό και συνταγματικό πραξικόπημα θα αποτελέσει τόσο το ενδεχόμενο αλλαγής του αριθμού των βουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής όσο και αυτό της παράκαμψης της όποιας αρνητικής απόφασης λάβει αυτή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει με επιστολή του στον Νίκο Βούτση ο Πάνος Καμμένος.
Μέσω της επιστολής, ο κ. Καμμένος καλεί τον κ. Βούτση να μην προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα έχει κάνει «νόθευση» και θα έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.
Ο κ. Καμμένος επικαλούμενος συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς κοινοβουλευτικών αξιωματούχων ότι ο αριθμός των μελών των διαρκών Επιτροπών μπορούν να αυξηθούν και ότι Επιτροπές έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα καθώς στη Βουλή το νομοθετικό έργο ασκεί η Ολομέλεια.
Ως προς την αύξηση των μελών των διαρκών Επιτροπών ο ίδιος αντιλέγει ότι αυτή «απαγορεύεται» ρητά, εκτός όπως σημειώνει «από την περίπτωση όπου η αύξηση θα γινόταν για την αποκατάσταση της αναλογικής εκπροσώπησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ή της εκπροσώπησης μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έως τώρα δεν εκπροσωπείτο».
Ενώ, απορρίπτοντας την ερμηνεία περί «τάχα» όπως υπογραμμίζει «γνωμοδοτικού – συμβουλευτικού χαρακτήρα» των Επιτροπών, άρα κανενός εμποδίου για την εισαγωγής της Συμφωνίας προς κύρωση στην Ολομέλεια ακόμη και στην περίπτωση που αυτή απορριφθεί από την αρμόδια Επιτροπή, επιμένει ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής η αποδοχή νομοσχεδίου από την Επιτροπή είναι «αναγκαία προϋπόθεση» για την εισαγωγή του προς ψήφιση στην Ολομέλεια εκτός από την περίπτωση του Προϋπολογισμού και Απολογισμού του Κράτους και της Βουλής.