Η ΕΛΜΕ Λέσβου σπάει το απόστημα της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς. Βέβαια για να είμαστε σωστοί, δεν υπάρχει πλέον αριστερά, ή δεξιά. Υπάρχουν οι πατριώτες και αυτοί που πολεμούν ιδανικά και αξίες του Ελληνισμού. Δεν πρέπει να πέφτουμε σε αυτή την παγίδα και βρίσκονται οι Έλληνες απέναντι.
Υπάρχει όμως μία μερίδα ανθρώπων στη χώρα μας που πολεμάει το Έθνος και την Θρησκεία. Όποιος πει το αντίθετο, τότε ζει σε άλλη χώρα.Ξανά στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε ΕΛΜΕ Λέσβου και συγκεκριμένα η ενέργεια του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της να κατεβάσει από τον τοίχο των γραφείων του συνδικαλιστικού οργάνου, τη φωτογραφία του δολοφονημένου εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα.
Η ενέργεια αυτή βρήκε σύμφωνη την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου. Στη θέση του καθαιρεθέντος κάδρου αναρτήθηκε εικόνα του Ιησού Χριστού.
Όπως έγινε γνωστό, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λέσβου λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του καθηγητή το 1991, είχε αναρτηθεί κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα στον τοίχο πίσω από την θέση που συνήθως κάθεται ο πρόεδρος ως ένδειξη τιμής και μνήμης στον εκπαιδευτικό.
Αυτό το κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα κατέβασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου παρά τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων παρατάξεων.
Η ΕΛΜΕ Λέσβου φαίνεται πως κάνει δουλειά, μάλιστα πριν λίγες εβδομάδες αποφάσισε να προκρίνει τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης».
Όπως ανέφερε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, που πρώτο είχε φέρει το θέμα στην επικαιρότητα, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου και μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή, προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού.
Κι αυτό, κόντρα στο γνωστό έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».
Με την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας (τέσσερις στους επτά) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» ως η απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο.