Ρωσία

Η Ζαχάροβα εκπλήσσεται από τα σχέδια της Γερμανίας να διορίσει την «εγγονή των Ναζί» επικεφαλής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών η Μαρία Ζαχάροβα αντέδρασε με έκπληξη στα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης να προτείνει την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock για τη θέση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η Ζαχάροβα στήριξε την άποψή της στο γεγονός ότι η Μπάερμποκ είναι εγγονή ενός Ναζί. «Θα είναι περίεργο να δούμε την εγγονή ενός Ναζί, που είναι περήφανη για το «κατόρθωμα του παππού» της, τη χρονιά της 80ής επετείου της Νίκης, ως πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης», είπε.

Το RIA Novosti παραθέτει τα λόγια της. Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε παλαιότερα ότι ο παππούς της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock, Waldemar Baerbock, ήταν αξιωματικός της Βέρμαχτ και ενεργός υποστηρικτής του εθνικοσοσιαλισμού, όπως αναφέρει το vedomosti.ru

Αυτό έγινε γνωστό από αποχαρακτηρισμένο φάκελο. «Ο Waldemar Baerbock όχι μόνο κατείχε τη θέση του αξιωματικού, αλλά ήταν επίσης ένθερμος υποστηρικτής του εθνικοσοσιαλισμού», αναφέρει η δημοσίευση. Σημείωσαν επίσης ότι ο συνταγματάρχης Baerbock υπηρέτησε ως μηχανικός σε μια μονάδα που επισκεύαζε αντιαεροπορικά πυροβόλα.

Το 1944 έλαβε τον Χιτλερικό Σταυρό Πολεμικής Αξίας. Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να προτείνει την υπουργό Εξωτερικών Annalena Baerbock για τη θέση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο DPA, επικαλούμενο πηγές κυβερνητικών κύκλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το Ισραήλ ανατίναξε το Αρχηγείο της 132ας Ταξιαρχίας του Τζολάνι εξοντώνοντας δεκάδες Σύριους ως αντίποινα για τις σφαγές

Βαρυσήμαντη δήλωση του Κούρδου ηγέτη Μουράτ Καραγιλιάν κατά του τουρκικού κράτους που παίζει βρώμικο παιχνίδι σε Συρία...