Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Κλάμα στο Πεντάγωνο! Με τους πυραύλους Kh-22 η Ρωσία είναι ικανή να βομβαρδίσει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Οι πρώτοι πύραυλοι Kh-22 Burya τέθηκαν σε λειτουργία το 1971. Ο αρχικός σκοπός των πυραύλων Kh-22 Burya, ήταν να καταστρέψουν εχθρικά αεροπλανοφόρα και ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων (AUG), χρησιμοποιώντας πυρηνική κεφαλή ή κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας.

Η ακρίβεια του χτυπήματος εξασφαλίζεται από μια ενεργή κεφαλή ραντάρ. Η ταχύτητα του πυραύλου ήταν 3,5 Mach, το μέγιστο εύρος καταστροφής ήταν έως και 600 km.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επόμενη έκδοση του πυραύλου Kh-22, ο πτερωτός Kh-32 αέρος-εδάφους (γνωστός ως προϊόν 9-A-2362), υιοθετήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 2016. Ο νέος πύραυλος έχει έναν εκσυγχρονισμένο κινητήρα με αυξημένη ώθηση, ο οποίος επιτρέπει την επιτάχυνση της νέας "Storm" σε σχεδόν 5 Mach (από πάνω - ήδη υπερηχητικό), την ανύψωση κατά την πτήση έως και 30 km και το χτύπημα στόχων σε απόσταση έως και 1000 χλμ.

«Οι πύραυλοι Kh-22 δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τον κύριο σκοπό τους, δηλαδή ως πύραυλοι κατά πλοίων», αναφέρει ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας,  απόστρατος πλοίαρχος Βασίλι Νταντίκιν. Η αποτελεσματικότητά τους, δοκιμάστηκε μόνο κατά τη διάρκεια της πρακτικής βολής σε θαλάσσιους και επίγειους στόχους.

«Η αρχική ακρίβεια άφηνε πολλά να είναι επιθυμητά, ειδικά σε ακραίες αποστάσεις, όταν η απόκλιση έφτασε τα 600 μέτρα, η οποία αντισταθμίστηκε από τη μαζική πυραυλική επίθεση στην ομάδα των πλοίων. Η βέλτιστη απόσταση για το Kh-22 θεωρείται η απόσταση 300 χιλιομέτρων», αναφέρει.

Ένας άλλος  στρατιωτικός αναλυτής και δημοσιογράφος, ο Vladislav Shurygin συμφωνεί με αυτήν την άποψη, αναφέροντας ταυτόχρονα, ότι η ταχύτητα του πυραύλου δυσκολεύει την κατάρριψή του.

«Ο πύραυλος Kh-22 χρησιμοποιήθηκε σπάνια εναντίον θαλάσσιων στόχων», αναφέρει. Επισημαίνει δε ότι,  το αεροπλάνο δεν μπορεί να επιστρέψει με αχρησιμοποίητα πυρομαχικά λόγω του σχεδιασμού του πυραύλου, στον οποίο ανοίγουν οι καρίνες, ικανές να ακουμπήσουν τον διάδρομο κατά την προσγείωση. Επομένως, ο Kh-22  πρέπει να εκτοξευθεί στην περιοχή του γηπέδου εκπαίδευσης ή στην περιοχή χρήσης μάχης.

Σύμφωνα με το gazeta, οι Kh-22 "Storm" χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια  της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία. Κατέστρεψαν τα οπλοστάσια   στο Kremenchug, και επιτέθηκαν στην υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Κιέβου, Τσερνίγοφ, Σούμι.

«Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να δηλώσουν ότι, οι Ρώσοι φέρεται να ξέμειναν από το Διαμέτρημα και χρησιμοποιούν αντιπλοϊκούς πυραύλους με χαμηλή ακρίβεια και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τους κατέρριψαν αποτελεσματικά. Είναι ψέμα. Αν και οι πύραυλοι Kh-22 είναι κατά πλοίων, μπορούν να βρουν και να χτυπήσουν επίγειους στόχους χωρίς λιγότερη επιτυχία. Όλα εξαρτώνται από το αντικείμενο που απαιτεί καταστροφή, για το οποίο επιλέγονται τα κατάλληλα πυρομαχικά », αναφέρει ο Dandykin.

https://youtu.be/Aaohfyu2TCs

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Boris Dzherelievsky, με τη σειρά του, πιστεύει ότι η χρήση του Kh-22  στην Ουκρανία ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για  το ΝΑΤΟ.

«Μέχρι φέτος, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ, ήταν πεπεισμένοι ότι η Ρωσία δεν διέθετε μεγάλη γκάμα όπλων υψηλής ακρίβειας», αναφέρει ο Dzherelievsky. «Η Δύση θεωρούσε το «Caliber», «Daggers», «Zircons» κάποιο είδος ρωσικού μύθου και αρνήθηκε να πιστέψει στη μαζική παραγωγή τους. Και απλά ξέχασαν το Kh-22. Η χρήση αυτών των όπλων, τους έκανε να δουν διαφορετικά την όλη έννοια του σύγχρονου πολέμου. Μεταφορικά μιλώντας, δοκίμασαν αυτούς τους πυραύλους στον εαυτό τους και συνειδητοποίησαν ότι, δεν ήταν σε θέση να τους αντισταθούν σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία».

Ο ειδικός πρόσθεσε ότι στην κατάσταση με τα Kh-22,  υπάρχει περισσότερος πανικός λόγω του αριθμού τους. Επισήμως, ο αριθμός των πυραύλων είναι άγνωστος, αλλά σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, ο αριθμός τους στις αποθήκες, μπορεί να ξεπεράσει πολλές χιλιάδες μονάδες.

«Είναι, φυσικά, δυνατό να καταρριφθεί ακόμη και ένας τέτοιος πύραυλος υψηλής ταχύτητας, χρησιμοποιώντας αμερικανικά και ευρωπαϊκά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, αλλά τα αντιπυραυλικά είναι πολύ πιο ακριβά και ο αριθμός τους είναι μικρότερος. Το κόστος εκτόξευσης ενός πυραύλου Patriot PAC-3 MANPADS, είναι περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια Η τιμή του Kh-22 είναι περίπου δέκα έως δεκαπέντε φορές μικρότερη. Με αυτόν, η Ρωσία μπορεί απλώς να χτυπήσει την Ευρώπη και την Αμερική, ιδιαίτερα λόγω της ποσότητας που κατέχει . Αυτό είναι που τρόμαξε το Πεντάγωνο», κατέληξε ο Dzherelievsky .

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SDF
Μέση Ανατολή 0

Βίντεο υπερπαραγωγή! Κούρδοι «φαντομάδες» μπούκαραν σε φυλάκιο και απελευθέρωσαν Κούρδισσες από τα χέρια των τζιχαντιστών-Σοκ στην Τουρκία

Χολιγουντιανή παραγωγή και εξοπλισμός και δεξιότητες που δεν περίμενε κανείς πως θα διέθεταν οι κουρδικές SDF