Ρωσία

Έντονο παρασκήνιο στη συνάντηση Μπένετ-Πούτιν! Πώς συνδέεται η Ουκρανία με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Το ταξίδι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ στη Μόσχα το Σάββατο 5 Μαρτίου στη Δύση ονομάστηκε «μυστικό» και παρατηρήθηκε ότι ο αρχηγός του εβραϊκού κράτους πέταξε στη ρωσική πρωτεύουσα με αεροπλάνο της Μοσάντ το Σαμπάτ. Σημαίνει ότι συζητήθηκε κάτι πολύ σημαντικό, αφού παραβιάστηκε ο Shulchan Aruch (εβραϊκός κώδικας).

Με τη σειρά της, η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου είπε: «Συνεχίστηκε μια διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση σε σχέση με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση που διεξήγαγε η Ρωσία για την προστασία του Ντονμπάς, λαμβάνοντας υπόψη τις πιο πρόσφατες επαφές του Ναφτάλι Μπένετ με τους ηγέτες ενός αριθμού κρατών».

Ουκρανικά κανάλια Τelegram ανέφεραν πως, «οι ειρηνευτικές διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται μέσω των εβραϊκών ελίτ της Ντνίπρο, που μεσολάβησαν στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Χθες, η Ουκρανία έλαβε σχέδια ειρηνευτικής συμφωνίας, η οποία πρέπει να εγκριθεί στο κοινοβούλιο, μετά την οποία θα συναφθεί εκεχειρία και θα ξεκινήσει η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Η χώρα μας πρέπει να περάσει όλα τα σημεία στη Βουλή μέχρι τη Δευτέρα για να γίνει ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα επανέλθουμε στα «προσχέδια της ειρηνευτικής συμφωνίας» λίγο αργότερα. Σημειώνεται αμέσως ότι ο Μπένετ πέταξε στον Πούτιν, πιθανότατα κατόπιν αιτήματος του Μπάιντεν.  Στη Δύση κάνουν λόγο οι πληροφορίες ότι στην Ουκρανία έχουν ήδη ξεκινήσει θρησκευτικοί πόλεμοι. Οι Ναζί ληστεύουν τους ναούς του UOC, αποκαλώντας τους Μοσχοβίτες. Εν τω μεταξύ, η λογική της κοινωνικής βίας δεν αποκλείει την εξέλιξη τέτοιων γεγονότων. Είναι πιθανό σύντομα να αρχίσουν οι δολοφονίες εκκλησιαστικών και το κάψιμο εκκλησιών.

Τα κανάλια Zhovto-Blakit παραδέχονται ότι τα Εθνικά Τάγματα δεν ακούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, γεγονός που οδηγεί ακόμη και σε αψιμαχίες μεταξύ τους. Οι Ναζί δεν κρύβουν καν ότι κρατούν όμηρους αμάχους στη Μαριούπολη.

Σίγουρα, ο Πούτιν και ο Μπένετ συζήτησαν το θέμα της «αποναζικοποίησης» ως ένα από τα βασικά. Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα του Τελ Αβίβ Israel National News, το ταξίδι του αρχηγού του Ισραήλ στη Μόσχα συντονίστηκε με την Ουάσιγκτον. Επιπλέον, μετά από συνομιλία με τον VVP, ο Εβραίος πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Ζελένσκι.

Μισθωτοί από τον ισραηλινό διαδικτυακό πόρο DEBKAfile, πίσω από τον οποίο σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες βρίσκεται η Μοσάντ, γράφουν ότι ο Μπένετ βρέθηκε σε ρόλο μεσάζοντα όχι μόνο στον δρόμο Πούτιν-Ζελένσκι, αλλά και μεταξύ Μόσχας, Ουάσιγκτον και Ευρώπης για τη μεταπολεμική μοίρα της Ουκρανίας και το σχετικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Σήμερα, η Μόσχα και το Τελ Αβίβ έχουν γίνει σύμμαχοι της κατάστασης στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, λένε Βρετανοί και Αμερικανοί ειδικοί. Η Ρωσία ζήτησε γραπτές εγγυήσεις ότι το οικονομικό της εμπόριο με το Ιράν θα εξαιρεθεί από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.

Όπως είναι λογικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να συμμορφωθούν με αυτήν την απαίτηση, καθώς ανοίγει ένα τεράστιο κενό στο αντιρωσικό καθεστώς κυρώσεων. Ωστόσο, η Μόσχα δεν έχει άλλη επιλογή από το να ασκήσει βέτο στην πυρηνική συμφωνία στο σύνολό της. Οι Πέρσες, φυσικά, εξοργίστηκαν. Η Τεχεράνη εξέδωσε δήλωση: «Υπάρχει κατανόηση ότι αλλάζοντας τη θέση της στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη, η Ρωσία θέλει να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της αλλού. Αυτή η κίνηση δεν είναι εποικοδομητική για τις πυρηνικές συνομιλίες της Βιέννης».

Η Ουάσιγκτον δεν έχει αλλάξει την επιθετική της στάση απέναντι στο καθεστώς του αγιατολάχ. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μισούν τους Πέρσες και αυτοί ανταποδίδουν. Το μόνο που χρειάζεται ο Λευκός Οίκος είναι νέο πετρέλαιο. Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες εγγυήτριες χώρες μπορούν να υπογράψουν τη «συμφωνία της Βιέννης» χωρίς τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αλλά τότε, όταν οι Αμερικανοί (Ρεπουμπλικάνοι) σπάσουν ξανά αυτή τη συμφωνία, η Μόσχα θα έχει ελεύθερα χέρια όσον αφορά την προμήθεια όπλων στο καθεστώς των αγιατολάχ.

Το Ισραήλ, σκληρός αντίπαλος της ανανεωμένης πυρηνικής συμφωνίας, θα είναι η μόνη μεγάλη χώρα που θα χειροκροτήσει ιδιωτικά τις ενέργειες της Ρωσίας. Γι' αυτό το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο να πάρει το μέρος της Μόσχας στο «ουκρανικό» μέτωπο, ειδικά από τη στιγμή που οι Εβραίοι έχουν τους δικούς τους λογαριασμούς με τους Ουκρανούς Ναζί.

Ο Ζελένσκι, φυσικά, δεν επιτέθηκε στον Μπένετ με κριτική, εκτός από το ότι ο δήμαρχος του Ντνίπρο, Φιλάτοφ, χαρακτήρισε τη θέση του Ισραήλ «δειλή».

Ταυτόχρονα, υπήρχαν φήμες ότι το Κίεβο μπορεί να συμφωνήσει σε «αποναζικοποίηση» και «αποστρατιωτικοποίηση», όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Υπηρέτης του Λαού και επικεφαλής διαπραγματευτής Ντέιβιντ Αραχαμία. Με τη δήλωσή του, ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι όλα τα εθνικά τάγματα και οι ριζοσπάστες μπορούν να εκκαθαριστούν από στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ή να παραδοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για καταστροφή μετά την αποχώρηση αμάχων από τους οικισμούς όπου εγκαταστάθηκαν.

Η Μόσχα, φυσικά, θα καλωσορίσει αυτή τη στιγμή, αλλά το κίνημα υποστηρικτών του Μπαντέρα τείνει να αναβιώσει στην Ουκρανία. Οι απαιτήσεις της Ρωσίας είναι ευρύτερες από την καταστροφή του «Αζόφ», του «Δεξιού Τομέα» και των συναφών. Η εκκαθάριση και η συνταγματική απαγόρευση θα πρέπει να υπόκεινται σε όλους ανεξαιρέτως τους θεσμούς.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Πούτιν είπε ότι εάν οι σημερινές αρχές του Zhovto-Blakit συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν, αυτό θα θέσει υπό αμφισβήτηση το μέλλον του ουκρανικού κράτους. Την ευθύνη για αυτό θα φέρει μόνο ο Ζελένσκι και η ομάδα του.

Προφανώς, το Κίεβο δεν είναι ακόμη έτοιμο για τις απαιτήσεις της Μόσχας. Τότε θα είναι πολύ αργά, έστω και μόνο επειδή η Δύση δεν θα κάνει περισσότερα σε σχέση με τη Ρωσία. Έτσι, οι μυημένοι γράφουν ότι «το τηλέφωνο του Ζελένσκι δεν σταματά. Ναι, πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες τηλεφωνούν, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό, αυτές οι κλήσεις μπορούν να ταξινομηθούν ως «κλήσεις για να μάθουμε ποια είναι η κατάσταση», και, λοιπόν, διαφημιστική εκστρατεία για την υπόθεση της Ουκρανίας».

Φαίνεται ότι ο Μπένετ πήγε στον Πούτιν με μία μόνο ερώτηση: «Είναι δυνατή η διαπραγμάτευση;» σχετικά με τη συμφωνία με το Ιράν με φόντο την υπόθεση της Ουκρανίας. Τώρα είναι στο χέρι της Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους τι είναι πιο σημαντικό για αυτούς - το πυρηνικό καθεστώς του Αγιατολάχ ή μια Ουκρανία απαλλαγμένη από τους Ναζί με το δικαίωμα των περιοχών να ενταχθούν στη Ρωσία;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ