Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Πούτιν για όλα: Ποιο είναι το νέο αμυντικό δόγμα του Κρεμλίνου

Το νέο δόγμα του Πούτιν,  προσβλέπει σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την επιχειρησιακή προετοιμασία και διαθεσιμότητά τους. Επιπλέον, οι ρωσικές αρχές, φαίνεται να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην ανωτερότητα του στρατιωτικού τους εργαλείου, ιδίως έναντι των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης.

Περίπου το 80% των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων της Ρωσίας έχουν εκσυγχρονιστεί, ένα απαράμιλλο επίτευγμα ενός κράτους με πυρηνική ικανότητα, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι παρά το COVID-19, το μερίδιο των σύγχρονων όπλων στις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις ξεπέρασε το 80%. Ταυτόχρονα, σε άλλα στρατεύματα, το μερίδιο των σύγχρονων όπλων είναι 70%. Ο πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις, κατά τη διάρκεια συνάντησης του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

«Ακόμη και σε συνθήκες σοβαρών περιορισμών που σχετίζονται με την επιδημία του κορωνοϊού, οι οργανισμοί της αμυντικής βιομηχανίας εργάζονται σταθερά, δεν επιτρέπουν καμία διακοπή ή καθυστέρηση στις παραδόσεις. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο των σύγχρονων όπλων και εξοπλισμού στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις ξεπερνά το 80%, και στη δύναμη γενικού σκοπού,  πάνω από το 70%», είπε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι παρά τον COVID-19, το 2020 η κρατική αμυντική εντολή εκπληρώθηκε κατά 96,2%. Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι το 2012, η ​​εφαρμογή του SDO ήταν περίπου 80%, και αυτό θεωρήθηκε καλό αποτέλεσμα. 

Να υπενθυμίσουμε, ότι ξεκίνησε επίσης η κατασκευή δύο πυρηνικών υποβρυχίων οπλισμένων με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους μαζί με δύο πετρελαιοκίνητα υποβρύχια και δύο κορβέτες.

Στόχος της Ρωσίας επίσης είναι  η ανάπτυξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων που θα έχει ως αποτέλεσμα, την σημαντική αύξηση στο βιβλίο παραγγελιών των  εταιρειών, το οποίο επί του παρόντος υπερβαίνει τα 52 δισεκατομμύρια δολάρια, και η διασφάλιση ότι οι ρωσικές βιομηχανικές επιχειρήσεις θα είναι απασχολημένες με παραγγελίες εξαγωγών.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την ανάπτυξη των μη στρατιωτικών προϊόντων που κατασκευάζονται από επιχειρήσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος. 

«Αν το 2018 το μερίδιό τους ήταν 20,9 τοις εκατό και το 2019 - 24,1 τοις εκατό, τότε μέχρι το τέλος του 2020 είναι ήδη 25,6 τοις εκατό. Επιπλέον, σε ορισμένους κλάδους του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, αυτοί οι δείκτες είναι ακόμη υψηλότεροι », δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση της Στρατιωτικής-Βιομηχανικής Επιτροπής. 

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε ο αρχηγός του κράτους, είναι απαραίτητο να εργαστούνε πιο αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση καθώς σύμφωνα με τον Πούτιν, υπάρχουν επιφυλάξεις για αυτό. Είναι σημαντικό να τεθούν ξεκάθαρα και σωστά προτεραιότητες, να αξιοποιηθούν ευρύτερα οι ευκαιρίες που ανοίγονται στην υλοποίηση εθνικών έργων και κρατικών προγραμμάτων, τόνισε ο πρόεδρος.

«Η βιομηχανία μας - τόσο η πολιτική όσο και η άμυνα - παρέχει ήδη περισσότερες από τις μισές ανάγκες σε μηχανήματα στα έργα μας», ανέφερε ως παράδειγμα ο Πούτιν. 

Είπε επίσης ότι ο μηχανισμός για την προσφορά εγχώριων προϊόντων λειτουργεί και είναι σταθερός, το μερίδιο των εγχώριων αγαθών στις δημοτικές και κρατικές αγορές για 9 μήνες του 2021 αυξήθηκε στο 60,9%, ενώ το 2020 ήταν μόνο 55,6%. 

Πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτές τις ευκαιρίες, συνόψισε ο πρόεδρος. Κάλεσε τις επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας να ενταχθούν ενεργά σε τομείς, όπου τα προϊόντα τους έχουν ιδιαίτερη ζήτηση. Αυτά είναι η ναυπηγική, η αεροπορία, η ιατρική τεχνολογία, η βιομηχανία μεταφορών και άλλα.

Ταυτόχρονα, τόνισε ξεχωριστά ο Πούτιν, είναι σημαντικό να παρακολουθείται η ποιότητα των προϊόντων. Πρέπει να ανταγωνιστούμε τα ξένα προϊόντα και σε ποιότητα και σε τιμή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση της Στρατιωτικής-Βιομηχανικής Επιτροπής (MIC) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία λαμβάνει χώρα σε λειτουργία τηλεδιάσκεψης, τόνισε πως το νέο κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών θα πρέπει να επικεντρωθεί στα υπερηχητικά όπλα, τα όπλα που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές, την τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ.

«Προφανώς, κατά την ανάπτυξη ενός νέου κρατικού εξοπλιστικού προγράμματος, είναι σημαντικό για εμάς να εξετάσουμε προσεκτικά όλες τις κύριες παγκόσμιες τάσεις στην ανάπτυξη στρατιωτικού εξοπλισμού. Πρώτα απ 'όλα, αυτή είναι η εισαγωγή προηγμένων πληροφοριών, βιο-γνωστικών τεχνολογιών, αυτή είναι μια έμφαση στην προώθηση υπερηχητικών συμπλεγμάτων και όπλων που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές, στα πιο πρόσφατα συστήματα νοημοσύνης, πλοήγησης, επικοινωνιών και ελέγχου», είπε ο Πούτιν.

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη βελτίωσης της λειτουργικότητας και της μαχητικής σταθερότητας του στρατιωτικού εξοπλισμού, μεταξύ άλλων μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης και της ευρείας χρήσης της ρομποτικής.

Αυτή η αξία φαίνεται να ικανοποιεί την Ρωσική ηγεσία, η οποία τώρα σκοπεύει να τη διατηρήσει, ενώ παράλληλα παρασύρει το τεχνολογικό σημείο αναφοράς για την διατήρηση αποτελεσματικών και επιχειρησιακών ενόπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ