Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικό εξοπλιστικό ντεμαράζ! Ινδία και Κίνα οι πρώτοι αγοραστές του S-500-"Φρέσκο πράγμα" και με νέα ρωσικά drones κόντρα στα Bayraktar

Η αυξανόμενη ένταση των αεροπορικών πτήσεων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, απαιτεί βελτίωση του ρωσικού αμυντικού συστήματος αεράμυνας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πρέπει να βελτιώσουμε περαιτέρω το σύστημα αεροδιαστημικής άμυνας. Αυτό σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη στις κορυφαίες χώρες πολλά υποσχόμενων επιθετικών μέσων επίθεσης με χαρακτηριστικά υψηλής ταχύτητας» ανέφερε.

Στο Πενταπόσταγμα γράψαμε ότι δεν θα πετάει κουνούπι! Το πρώτο δείγμα παραγωγής S-500 θα παραδοθεί σύντομα στα ρωσικά στρατεύματα καθώς σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, 200 αεροσκάφη και 26 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-350 και S-400 θα παραδοθούν επίσης στα στρατεύματα τα επόμενα χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=U9OC8N5YTqw

Νωρίτερα, ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η μοναδικότητα των νέων τύπων όπλων στη Ρωσία πιστοποιήθηκε σε πραγματικές εχθροπραξίες στη Συρία.

Ένα νέο υψηλής τεχνολογίας ρωσικό σύστημα αεράμυνας, που έχει πυροδοτήσει φόβους για τα πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ θα μπορούσε σύντομα να αποσταλεί στην Κίνα και την Ινδία, υπό τους όρους των νέων εξαγωγικών συμφωνιών που εξετάζουν τα «αφεντικά» της στρατιωτικής βιομηχανίας στη Μόσχα.

Μπορεί η ινδική πλευρά να ανέστειλε (μέχρι την υιοθέτηση του Su-57 από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ) τη συμμετοχή στο πρόγραμμα για τη δημιουργία του πρώτου ινδικού μαχητικού πέμπτης γενιάς FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft), που βασίζεται στο ρωσικό Su-57, αλλά  η ανάπτυξη του προηγμένου εκτοξευτή S-500, αποτελεί για την Ινδία μετά από μακροχρόνιες και προβλέψιμες συνεργασίες με την Ρωσία, ως πιθανό μελλοντικό ιδιοκτήτη του συστήματος.

Μιλώντας στην επιχειρηματική καθημερινή RBK την Τρίτη, ο Ντμίτρι Σουγκάεφ, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας, είπε ότι η ανάπτυξη του προηγμένου εκτοξευτή S-500 στις αμυντικές δυνάμεις της χώρας, θα είναι η πρώτη προτεραιότητα. Ωστόσο, «όταν το σύστημα παραδοθεί στον ρωσικό στρατό στον απαιτούμενο όγκο, θα είναι επίσης δυνατή η προμήθεια του για εξαγωγή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θεωρούμε την Ινδία, καθώς και την Κίνα, και όλα τα κράτη με τα οποία έχουμε μακροχρόνιες και προβλέψιμες συνεργασίες, ως πιθανούς μελλοντικούς ιδιοκτήτες του συστήματος», συνέχισε ο Σουγκάεφ. Την προηγούμενη μέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι ο πρώτος από τους αντιαεροπορικούς εκτοξευτές S-500 θα παραδοθεί στα μαχητικά στρατεύματα τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο σχεδίων εκσυγχρονισμού του στρατιωτικού εξοπλισμού της χώρας.

Τα συστήματα αεράμυνας S-400 και οι εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων/όπλων Pantsyr-S1 είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση από ξένους πελάτες το 2021, δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ σε συνέντευξή του στον όμιλο μέσων ενημέρωσης RBC την Τρίτη. .

"Τα συστήματα αεράμυνας S-400 οι εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων/όπλων Pantsyr-S  απέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους, ειδικότερα, στην καταστροφή drones. Ολόκληρη η γκάμα των αεροσκαφών μας που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 50% των πωλήσεών μας. Τα Kornet anti -τα πυραυλικά συστήματα αρμάτων μάχης, τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Smerch και άλλα κατευθυνόμενα όπλα που κατασκευάζουμε συνεχίζουν επίσης να έχουν μεγάλη ζήτηση», είπε ο αμυντικός αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα πιο δημοφιλή στρατιωτικά προϊόντα φέτος.

Η αυξημένη ζήτηση για ρωσικά συστήματα αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου υποδηλώνει ότι οι μέθοδοι πολέμου έχουν αλλάξει, επεσήμανε.

https://www.youtube.com/watch?v=L9psykzxbLA

"Τώρα βλέπουμε ότι έχει έρθει μια εποχή drones και ρομπότ. Όσο πιο συχνά χρησιμοποιούνται drones και ρομποτικά οχήματα - και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα χρησιμοποιούνται παντού σήμερα - τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για όπλα καταστροφής τους και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου", η άμυνα. είπε αξιωματούχος.

Η Μόσχα έχει διαφημίσει το S-500 ως το πιο προηγμένο όπλο του είδους του, ικανό να απομακρύνει πολεμικά αεροσκάφη υψηλής ταχύτητας και ακόμη, ενδεχομένως, υπερηχητικά όπλα σε τροχιά κοντά στη Γη. Ο Πούτιν είχε περιγράψει προηγουμένως τον εκτοξευτή ως «μοναδικό».

Ωστόσο, οι εξαγωγές ρωσικής τεχνολογίας πυραύλων έχουν προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ, με την Ουάσιγκτον να επιβάλλει σκληρές κυρώσεις σε χώρες που παρήγγειλαν τον προκάτοχο του συστήματος, τους S-400. Ακόμη και η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει αντιμετωπίσει περιορισμούς και έχει αποκλειστεί από τα αμερικανικά προγράμματα προμηθειών, ως απάντηση στην απόφασή της να διερευνήσει την αγορά του εκτοξευτήρα.

Ο στρατηγός Tod Wolters, της Διοίκησης των ΗΠΑ στην Ευρώπη, και ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, είπε ότι το σύστημα «θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του F-35», ανεξάρτητα από την πλευρά του πεδίου μάχης σε ποια πλευρά βρισκόταν. «Δεν μπορείτε να χειριστείτε ένα F-35 κοντά σε ένα S-400» , είπε, παρά τις αναφορές ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει πετάξει τα τζετ κοντά στους εκτοξευτές πυραύλων στη Συρία χωρίς προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, πραγματοποιεί σήμερα αμυντική συνάντηση στο Σότσι για την ανάπτυξη και τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο Σότσι πραγματοποιείται άλλη μια σειρά συναντήσεων του Ρώσου Προέδρου, με την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και τις επιχειρήσεις του στρατιωτικοβιομηχανικού συγκροτήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γραμματέας Τύπου  Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε « Θα συζητηθεί η ανάπτυξη μιας βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, το θέμα της ανάπτυξης νέων μοντέλων, ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεών μας με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του FSMTC, Ντμίτρι Σουγκάεφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο RBC ότι οι χώρες της Μέσης Ανατολής οι χώρες του CSTO, η Αφρική και η Λατινική Αμερική, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ρωσικά επιθετικά drones.

«Οι παραδόσεις συγκροτημάτων Orion-E σε ξένους πελάτες φτάνουν ήδη στο εσωτερικό, όπως λένε. Το ενδιαφέρον για αυτά τα drones είναι πραγματικά πολύ υψηλό, στο φόρουμ του Στρατού, διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις για την προμήθεια του Orion με αντιπροσωπείες από 20 χώρες. Όσο για τις περιοχές παράδοσης, θα πω το εξής: ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι χώρες της Μέσης Ανατολής», είπε.

Ο επικεφαλής του FSMTC εξέφρασε την πεποίθησή του, για την ικανότητα της Ρωσίας να πιέσει τους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, η οποία έχει προχωρήσει στη δημιουργία UAV. 

«Η ιδέα του σχεδιασμού λειτουργεί και διάφορες επιχειρήσεις στοχεύουν στην ανάπτυξη αυτού του τομέα. Νομίζω ότι στο εγγύς μέλλον εμείς και άλλα drones, όχι μόνο το Orion, θα προσφέρουμε για εξαγωγή», τόνισε ο Σουγκάεφ.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του FSMTC Ντμίτρι Σουγκάεφ, μίλησε για την πρόθεση της Ρωσίας να καταλάβει το 10% της παγκόσμιας αγοράς στρατιωτικών drones.  Επίσης, ανέφερε ότι το νεότερο επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Orion, μπορεί να ελεγχθεί από οπουδήποτε στον κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=CRXTW02Afbg

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Η Τουρκία γίνεται πλέον στόχος-Χτυπήθηκε τουρκικό ελικόπτερο στο Ιράκ ενώ το Ισραήλ κατέστρεψε τουρκικά ραντάρ στην Ταρτούς (Βίντεο)

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale C φαντάσματα πετούν πάνω από την Συρία προστατεύοντας τις γαλλικές δυνάμεις παρά του...