Ρωσία

Πούτιν: "Να επιταχυνθεί η αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού"

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής της G20, κάλεσε όλες τις χώρες του πλανήτη να αναγνωρίζουν αμοιβαία τα πιστοποιητικά εμβολιασμού με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος, υπογράμμισε πως η πρόσβαση σε εμβόλια και άλλους ζωτικούς πόρους «δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλες τις χώρες που έχουν ανάγκη» και αυτό οφείλεται στον αθέμιτο ανταγωνισμό και την άρνηση ορισμένων χωρών -μεταξύ αυτών και μελών της G-20, να αναγνωρίσουν σε αμοιβαία βάση τα εμβόλια και τα πιστοποιητικά εμβολίων.

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, αναφέρθηκε και στο Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο που κατασκευάστηκε παγκοσμίως κατά της COVID-19, επισημαίνοντας πως έχει αποδείξει την υψηλή ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του και έχει εγκριθεί σε 70 χώρες με συνολικό πληθυσμό άνω των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, έστρεψε τα πυρά του κατά των ΗΠΑ και της ΕΕ, τονίζοντας πως δεν είναι ανάμεσα στις άλλες 100 χώρες που εγκρίνουν την είσοδο σε τουρίστες εμβολιασμένους με το Sputnik V, ενώ η Ρωσία έχει αναπτύξει και εγκρίνει τη χρήση δύο άλλων σκευασμάτων κατά της COVID-198.

Αυτά είναι το EpiVacCorona και το CoviVac, ενώ αποκάλυψε πως το κέντρο Gamaleya εργάζεται επί του παρόντος και δοκιμάζει το Sputnik M, ένα ενδορινικό εμβόλιο που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε παιδιά και εφήβους.

Δεν δίστασε να μιλήσει και για το μονοδοσικό Sputnik Light, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων και ως ενισχυτική δόση για την αύξηση της αποτελεσματικότητας άλλων εμβολίων, ενώ υποστήριξε πως λόγω των μεταλλάξεων, οι μηχανισμοί για τον εκσυγχρονισμό των εμβολίων θα πρέπει να αναπτυχθούν με «συστηματικό και άμεσο» τρόπο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο κορονοϊός «θα συνεχίσει να αποτελεί κίνδυνο για μεγάλο χρονικό διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ταυτόχρονα, ο Βλ. Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα πάντα χαιρετίζει και θα συνεχίσει να χαιρετίζει τις προσπάθειες των χωρών της G20 να στηρίξουν τα ασθενέστερα έθνη του κόσμου και πρόσθεσε πως πρόσφατα, τα ανεπτυγμένα έθνη, αντιμετώπισαν την ανισότητα και τη φτώχεια, που αποτελούν ένα πρόβλημα που επιλύνεται μέσω μέτρων οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...