Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικά αντίποινα: ''Μην πάτε για διακοπές στη Τουρκία''

Η κρατική υπηρεσία καταναλωτή Rospotrebnadzor και η Ρωσίδα αξιωματούχος Anna Popova, προειδοποίησε τους Ρώσους πολίτες να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία ...αυτό ειδικά το καλοκαίρι, λόγω... κορονοϊού, ενώ είναι γνωστό ότι οι θερμοί μήνες ρίχνουν ραγδαία την μεταδοτικότητα της ασθένειας αυτής.

Πρόκειται για "σφαλιάρα" περιωπής στα ύποπτα σχέδια και κινήσεις της Τουρκίας στην Ουκρανία τα οποία αναφέρουμε παρακάτω.

Η επικεφαλής της Rospotrebnadzor Anna Popova, μίλησε για την πολύ άσχημη επιδημιολογική κατάσταση στην Τουρκία λόγω του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ντμίτρι Γκόριν, σύμβουλος του επικεφαλής του κρατικού  οργανισμού “Ρωσοτουρισμός”, σημειώνει ότι η κατάσταση σε Ελλάδα και Ισπανία θα είναι καλύτερη από ό, τι στην Τουρκία.

Γιατί η σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου τώρα..και ποια είναι η  στάση της Άγκυρας στο ουκρανικό ζήτημα που θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών;

Ειδικός Ρώσος αμυντικός αναλυτής αναφέρει ότι “τους τελευταίους έξι μήνες, ένας νέος απρόσεκτος παίκτης, η Τουρκία, εμφανίστηκε στο πολυσύνθετο ουκρανικό πρόβλημα.

Με την πρώτη ματιά, η συμμετοχή της Άγκυρας μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά είναι γνωστό ιστορικά, ότι τόσο η Κριμαία όσο και η  Α.Ουκρανία ή (Νοβοροσία κατά τους Ρώσους) ήταν κομμάτι της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας που κατακτήθηκαν στην συνέχεια από την ρωσική αυτοκρατορία.

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Άγκυρα προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο να εγκατασταθεί στην Ουκρανία και στη χερσόνησο της Κριμαίας μέσω «ήπιας δύναμης», εφαρμόζοντας εμπορικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και θρησκευτικά προγράμματα.

Η απροσδόκητη ενσωμάτωση της Κριμαίας με τη Ρωσία το 2014 προκάλεσε πολλά προβλήματα στα σχέδιά της Τουρκίας.

Σήμερα, οι Τούρκοι προσπαθούν να βάλουν ξανά πόδι στην περιοχή, παίζοντας το αντι-ρωσικό φύλλο.

Η Άγκυρα έχει ήδη πουλήσει 35 drone Bayraktar στο Κίεβο, τα οποία θα είναι σε θέση να χτυπήσουν τεθωρακισμένα οχήματα των ρωσόφωνων στο Ντονένσκ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την συμπαραγωγής τους.

Η Τουρκία είναι επίσης έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία να ξεκινήσει τον εκσυγχρονισμό του ναυτικού της με την πώληση τεσσάρων σύγχρονων κορβετών τύπου Ada, οι οποίες θα φέρουν αντι-πλοϊκούς πυραύλους.

Εκτός από την στενή στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία, η Άγκυρα ενδιαφέρεται να κερδίσει πολιτικά στην Ουκρανία, όπως και στο Αζερμπαϊτζάν δηλώνει Ρώσος ειδικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι γνωστό το πόσο επιτυχώς θα εξελιχθούν οι εχθροπραξίες στο Ντονένσκ για τις δύο αντίπαλες πλευρές, αλλά πιθανότατα, το Κίεβο θα επιζητήσει την προσέλκυση ειρηνευτικών δυνάμεων και διεθνών παρατηρητών, σε κάποια δύσκολη ομολογουμένως δεδομένη στιγμή.

Δεν θα εκπλαγούμε αν μεταξύ αυτών εμφανιστεί και ο  τουρκικός στρατός, που θα στηρίζει τα δικαιώματα των Ουκρανών συμμάχων, όπως έχει ήδη συμβεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.  

Τι θα απαντήσει όμως η Ρωσία σε όλο αυτό;

Σύμφωνα με ειδικό από ινστιτούτο της Μόσχας: "Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Στα σύνορα με την Ουκρανία, συγκεντρώνονται τεράστιες δυνάμεις με νέα θωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα που μεταφέρονται συνεχώς.

Σε πιθανή επίθεση στο Ντονένσκ, το ρωσικό υπουργείο άμυνας μπορεί να στείλει στρατεύματα για την προστασία αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων Ρώσων πολιτών που ζουν εκεί, συνθλίβοντας τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας”, κατέληξε ο ίδιος.

Τα σενάρια για χώρες όπως οι ΗΠΑ ή Ρωσία δεν είναι για να υπάρχουν απλά, αλλά για να εκτελούνται, και αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει και στην προκειμένη περίπτωση σε πιθανή επίθεση των Ουκρανών.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ