Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Τους Έλληνες πολίτες θα τους ρωτήσει κανένας; Ειλημμένο σχέδιο του Ισραήλ: Όλοι οι Παλαιστίνιοι σε άλλες χώρες με αποζημίωση από ΗΠΑ-ΕΕ

Η υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ Γκίλα Γαμλιέλ (Gila Gamliel), προετοιμάζει την κοινή πιθανότατα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, με την πρόταση της για μόνιμη μετεγκατάσταση Παλαιστινίων από την Γάζα, ζητώντας από άλλες χώρες να βοηθήσουν να πληρώσουν γι' αυτήν.

Η ίδια δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προωθήσει την «εθελοντική επανεγκατάσταση» των Παλαιστινίων στη Γάζα σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θα μπορούσε να είναι μια λύση win-win: μια νίκη για εκείνους τους πολίτες της Γάζας που αναζητούν μια καλύτερη ζωή και μια νίκη για το Ισραήλ μετά από αυτή την καταστροφική τραγωδία», πρόσθεσε η ίδια.

Ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών Γκίλα Γκαμλιέλ δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να προωθήσει «την εθελοντική επανεγκατάσταση» Παλαιστινίων έξω από τη Λωρίδα της Γάζας «αντί να στέλνει χρήματα για την ανοικοδόμηση» του θύλακα.

Σύμφωνα με την Ισραηλινή αξιωματούχο η επιλογή «για την προώθηση της εθελοντικής επανεγκατάστασης Παλαιστινίων στη Γάζα, για ανθρωπιστικούς λόγους, αφορά οτιδήποτε εκτός της Λωρίδας της Γάζας».

Η υπουργός του κόμματος Λικούντ επέκρινε επίσης την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

«Αντί να διοχετεύει χρήματα για την ανοικοδόμηση της Γάζας ή στην αποτυχημένη UNRWA, η διεθνής κοινότητα μπορεί να βοηθήσει στο κόστος της επανεγκατάστασης, βοηθώντας τους ανθρώπους της Γάζας να χτίσουν νέες ζωές στις νέες χώρες υποδοχής τους», συνέχισε.

Η ίδια είπε ότι το Ισραήλ έχει δοκιμάσει πολλές διαφορετικές λύσεις, όπως η απόσυρση από τους οικισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, η διαχείριση των συγκρούσεων και η κατασκευή ψηλών τειχών, αλλά όλες απέτυχαν.

«Η Γάζα θεωρείται από καιρό ως ένα πρόβλημα χωρίς απάντηση», έγραψε η Γκαμλιέλ  προσθέτοντας: «Θα μπορούσε να είναι μια λύση που θα ωφεληθεί από όλους: μια νίκη για εκείνους τους πολίτες της Γάζας που αναζητούν μια καλύτερη ζωή και μια νίκη για το Ισραήλ μετά από αυτό το καταστροφικό τραγωδία."

Ελλάδα και Κύπρο στο στόχαστρο της εξόδου των Παλαιστινίων

Στο πλαίσιο αυτό, αν προσθέσουμε και το αναμενόμενο μεγάλο κύμα προσφύγων που αναμένεται από την Γάζα, η χώρα μας κινδυνεύει να συσσωρεύσει χιλιάδες μουσουλμάνες μετανάστες, με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί οποιαδήποτε τουρκική παρέμβαση.   

Εδώ στην Ελλάδα το Yπουργείο Mετανάστευσης, δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι πιθανότατα, χιλιάδες Παλαιστίνιοι να κατευθυνθούν σε Τουρκία και μετά Ελλάδα, ή κατευθείαν σε Κύπρο και Ελλάδα δυναμιτίζοντας την έτσι και αλλιώς επιβαρυμένη κατάσταση.

Τρομακτική αύξηση 433% είχαμε στις ροές παράνομων μεταναστών τον Σεπτέμβριο του 2023 σε σχέση με πέρσι.
Μειωμένες εμφανίζονται οι αφίξεις τον Οκτώβριο αλλά οι δομές φιλοξενίας παρουσιάζονται πιεσμένες.

Στα νησιά οι ελληνικές αρχές είναι σε επιφυλακή καθώς έχουμε πληθώρα μεταναστών και η οργή ξεχειλίζει από τις τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα μέσα του Οκτωβρίου, στη ΒΙ.ΑΛ. Της Χίου που βάσει απόφασης του Σ.τ.Ε. πρέπει να έχει ανώτερη χωρητικότητα τα 1.014 άτομα, διαμένουν 1.024 άτομα ενώ συνολικά στο νησί 1.034 πρόσφυγες και μετανάστες. Το μεγαλύτερο φορτίο σηκώνει η Λέσβος με περίπου 4.600 άτομα, ακολουθεί η Σάμος με 4.050 (επίσημη δυναμικότητα 3.000), η Κως με 3.400 (επίσημη δυναμικότητα 2.140), η Λέρος με 2.600 άτομα (επίσημη δυναμικότητα 2.140).

Το σχέδιο εξαρχής ήταν να διωχθούν χιλιάδες Παλαιστίνιους προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα σε άλλες χώρες;

Τους Έλληνες πολίτες θα τους ρωτήσει κανένας;   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ