Μέση Ανατολή

Μετωπική Ερντογάν και Τούρκου υπουργού άμυνας- “Δύο βοηθοί του Χουλουσί Ακάρ είναι μέλη της FETO»

Σε συνέχεια της αποκάλυψη πως υπάρχει κόντρα μεταξύ Ακάρ- Ερντογάν αξιοσημείωτες δηλώσεις έκανε ο Τούρκος στρατιωτικός δικαστής Ahmet Zeki Üçok, για τον Τούρκο υπουργό άμυνας, αποκαλύπτοντας ένα μεγάλο παρασκήνιο στο εσωτερικό της τουρκικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Ο Üçok ισχυρίστηκε ότι ο Ακάρ με έμμεσο τρόπο, «ενημερώνει την FETO και τις ΗΠΑ», δείχνοντας τους αναπληρωτές υπουργούς άμυνας Muhsin Dere και Yunus Emre Karaosmanoğlu, σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία.

«Και οι δύο υφυπουργοί του Χουλουσί Ακάρ είναι μέλη της FETO...», δήλωσε ο εν αποστρατεία Τούρκος στρατιωτικός δικαστής Ahmet Zeki Üçok.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έλαβε πολλές ενημερωτικές πληροφορίες λέγοντας «Στο ενημερωτικό σημείωμα που έλαβα, ο αναπληρωτής υπουργός Muhsin Dere είναι χρήστης του ByLock, οι σύζυγοι των αδελφών του ( με τα αρχικά H.K και R.A) απολύθηκαν από τα δημόσια καθήκοντα. με το υπ’ αριθμ. 672 και 679 διάταγμα, ενώ «υπάρχουν πληροφορίες ότι οι στενοί συγγενείς του σχετίζονται με την FETO. Φαίνεται ότι οι πληροφορίες ανήκουν στην περίοδο πριν από το 2018, όταν ο Μουχσίν Ντερέ διορίστηκε υφυπουργός ως ο υφυπουργός Αμυντικών Βιομηχανιών».

«Είναι απίστευτο», συνέχισε ο Üçok με την σειρά του, και συνεχίζοντας τόνισε «αυτές οι πληροφορίες προέκυψαν από έγγραφα που ετοίμασαν οι υπηρεσίες ασφαλείας. Δεν μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα. Ωστόσο, αν έχουν ετοιμαστεί από την κρατική ασφάλεια, τότε έχουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση, λόγω της θέσεως των δύο αξιωματούχων μας.

"Πάμε στο άλλο όνομα. Ξέρετε, εγώ και ο Barış Pehlivan μελετήσαμε μαζί έγγραφα του WikiLeaks και γράψαμε το βιβλίο "Famous Turks" στο Leakage WikiLeaks, χρησιμοποιώντας  έγγραφα .

Σχετικά με τον υφυπουργό άμυνας Yunus Emre Karaosmanoğlu, εξέτασα τα έγγραφα του WikiLeaks. Έχετε δίκιο, το ένα από τα έγγραφα έχει ημερομηνία 26 Ιουλίου 2007 και το άλλο είναι τα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας με ημερομηνία 24 Οκτωβρίου 2007.

Είναι ακατανόητο ότι ο Yunus Emre Karaosmanoğlu, που είναι τώρα Αναπληρωτής Υπουργός  Άμυνας, έγραψε σε τηλεγράφημα με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2007, μέσω του ινστιτούτου Yunus Emre, ότι «παρακαλώ προστατέψτε με πολύ γερά».

Για ποια  προστασία ομιλούσε ο Emre Karaosmanoğlu, και γιατί προς τις ΗΠΑ;”.

Ο Τούρκος δικαστής συνέχισε τις δηλώσεις του ως εξής: “από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο τηλεγράφημα που εστάλη σε δεκάδες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της CIA, της DIA (Defense Intelligence Agency) και του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, αναφέρεται ότι ο Yunus Emre Karaosmanoğlu και ο Şaban Dişli, είναι «αξιόπιστες επαφές της πρεσβείας μας».

Αυτό που γράφεται σε αυτό το τηλεγράφημα με συγκλόνισε. Ο υφυπουργός Yunus Emre Karaosmanoğlu είναι ο έμπιστος σύνδεσμος της Πρεσβείας των ΗΠΑ. Ο Γιουνούς Εμρέ Καραοσμάνογλου προειδοποιεί την Πρεσβεία των ΗΠΑ. Τι σημαίνει αυτό; Τι σχέση υπάρχει τελικά μεταξύ των ΗΠΑ και του Καραοσμάνογλου;

Επιπλέον, σε έγγραφα του WikiLeaks που  δημοσιεύθηκαν μεταξύ 2006-2016, ο Yunus Emre Karaosmanoğlu, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ορίζουν ως «αξιόπιστη επαφή», και ως «πρόσωπο που πρέπει να προστατευθεί», διορίστηκε ως αναπληρωτής του υπουργείου άμυνας, που είναι ο σημαντικότερος θεσμός της τουρκικής πολιτείας”, κατέληξε ο ίδιος.

Πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες από έναν ανώτατο Τούρκο στρατιωτικό δικαστή, έστω και εν αποστρατεία, που δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, ανάμεσα σε Ερντογάν και Ακάρ.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την κίνηση των 103 Τούρκων εν αποστρατεία Ναυάρχων, που αφορούσε επιστολή για την μη αλλαγή του καθεστώτος των Στενών του Βοσπόρου πριν μερικούς μήνες, τότε η κόντρα στρατού και ισλαμιστών, δεν τελείωσε το 2016 με το γνωστό πραξικόπημα επουδενί.

Ο Τούρκος αντιφρονών αξιωματικός ε.α. του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, με το ψευδώνυμο Fatih Yurtsever αποκάλυψε πρόσφατα ότι Ακάρ και Ερντογάν διαφωνούν  για την σύμβαση του Μοντρέ και τα Στενά του Βοσπόρου, τα οποία ο Ερντογάν έχει βγάλει προς “διαπραγμάτευση” με την δύση.

Ο Fatih Yurtsever, αναφέρει ότι ο Χουλουσί Ακάρ επιβεβαίωσε ναι μεν την πίστη της Άγκυρας στη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, μια από τις ιδρυτικές συνθήκες της σημερινής Τουρκικής Δημοκρατίας, η οποία περιορίζει την πρόσβαση των δυνάμεων των μη παράκτιων κρατών στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά ο Ερντογάν διαφωνεί ουσιαστικά.

Εφόσον ο Τούρκος πρόεδρος κινείται με τον δικό του τρόπο,  ενώ η χώρα υποφέρει πραγματικά, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι, ακόμα και αυτό της απομάκρυνσης του Ερντογάν.


     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ