Κυπριακό

Τα πέντε "Κ"! Αντικειμενικοί στόχοι της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής- Σήμερα Κασμίρ και Παλαιστίνη, αύριο κατεχόμενα;

Το Διεθνές Κέντρο Παρατήρησης και Στρατηγικών Μελετών της Ένωσης Νεολαίας Ανατολίας (AGD) και η Πλατφόρμα Αλληλεγγύης του Πακιστάν, οργάνωσαν  Διεθνή Διάσκεψη στο Κασμίρ, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο  Νεολαίας της Ανατολίας στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία-Πακιστάν σύμμαχοι κατά της Ινδίας για το Κασμίρ

Μιλώντας στη διάσκεψη, ο πρόεδρος της AGD-MGV Salih Turhan υπογράμμισε ότι υπάρχει δίωξη στο Κασμίρ, μια από τις αιμορραγικές πληγές της ισλαμικής γεωγραφίας, εδώ και πολλά χρόνια, λέγοντας:

«Ο λαός του Κασμίρ αναμένει από την Ούμα να φροντίσει τον εαυτό της και να τον  σώσει από την καταπίεση της Ινδίας. Στο Τζαμού και το  Κασμίρ πο τελούν  υπό ινδική κατοχή, έχουν προβληθεί πολλές δυσκολίες για τον περιορισμό της ζωής των μουσουλμάνων και την εκπλήρωση της λατρείας τους.

«Το ζήτημα του Κασμίρ είναι ευθύνη όλων των Μουσουλμάνων», είπε.

Η  Διεθνής Διάσκεψη του Κασμίρ, έγινε σύμφωνα με τους διοργανωτές για να ανακοινώσει τα "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" που διέπραξε η Ινδία στο Κασμίρ και να απευθύνει ένα διεθνές κάλεσμα για την εξάλειψη της αβεβαιότητας στην περιοχή και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ειρήνης. 

Συζητήθηκαν τα προβλήματα στην περιοχή σε πολλές πτυχές, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, νομικών, ανθρωπιστικών, ισλαμικών και διεθνών.

Οι σημαντικότερες ομιλίες του Συνεδρίου

Στην εναρκτήρια ομιλία της Διεθνούς Διάσκεψης του Κασμίρ, ο Πρόεδρος της AGD-MGV Salih Turhan είπε:

«Σε κάθε περιοχή όπου υπάρχει ο ιμπεριαλισμός, είναι τόπος αφερεγγυότητας, αστάθειας, δακρύων και πόνου. Το Κασμίρ, που είναι μια από τις αιμορραγικές πληγές της ισλαμικής γεωγραφίας, διώκεται εδώ και πολύ καιρό. Το ζήτημα του Κασμίρ είναι εξίσου σημαντικό με το ζήτημα της Παλαιστίνης για την Ούμμα του Μωάμεθ. Οι φρικαλεότητες συνεχίζονται στο Κασμίρ από το 1948. Κατά τη διάρκεια αυτού του ιστορικού αγώνα, ο γενναίος και αποφασιστικός λαός του Κασμίρ έχει κάνει άνευ προηγουμένου και ασύλληπτες θυσίες. Μέχρι σήμερα πάνω από 100.000 χιλιάδες αδέρφια μας έχουν χάσει τη ζωή τους για αυτόν τον σκοπό, περισσότεροι από 10.000  άνθρωποι αγνοούνται και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν οι αγνοούμενοι είναι ζωντανοί ή όχι.

Ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος Saadet, Μουσταφά Καγιά, ο οποίος έκανε μια ομιλία με νόημα είπε:

«Όταν αναφέρεται η Παλαιστίνη, πρέπει να αναφέρεται το Κασμίρ και όταν αναφέρεται το Κασμίρ, να αναφέρεται και η Παλαιστίνη. Και οι δύο είναι χώρες που γνωρίζουν διώξεις εδώ και χρόνια. Γνωρίζουμε ότι όλοι έχουμε ευθύνες για την επίλυση των προβλημάτων σε αυτές τις χώρες, χώρες που βρίσκονται υπό καταπίεση στην ισλαμική γεωγραφία. Όταν λέμε Κασμίρ, μιλάμε για μια όμορφη γεωγραφία, μια χώρα όπου οι άνθρωποι καταπιέζονται, κάτω από την  Ινδία. Δεν είναι καν δυνατό να φανταστεί κανείς τις διώξεις και τα δεινά που βιώνονται εκεί. Δυστυχώς, βλέπουμε αυτή την κατάσταση όχι μόνο στο Κασμίρ  και την Παλαιστίνη, αλλά και σε πολλές διαφορετικές γεωγραφίες. Ο Θεός να μας βοηθήσει να σώσουμε τους ανθρώπους που ζουν εκεί και αυτούς τους ανθρώπους από αυτές τις καταπιέσεις. Είθε ο Αλλάχ να μας δώσει τη δύναμη που θα πιάσει το χέρι των καταπιεσμένων και θα το σηκώσει», είπε.

Ο Πρόξενος του Πακιστάν Danish Mehmood ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τις οργανώσεις που διοργάνωσαν το πρόγραμμα και είπε: «Είναι μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. «Το Κασμίρ δεν είναι μόνο ένα ζήτημα γης και δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους εκεί. Είνια θέμα των απανταχού μουσουλμάνων». 

Η τελική δήλωση του Συνεδρίου

Μετά το πρόγραμμα, η τελική δήλωση δημοσιεύτηκε σε 4 γλώσσες. Η δήλωση περιλάμβανε τα ακόλουθα:

«Η Ένωση Νέων της Ανατολίας παρακολουθεί στενά την κρίση και την αβεβαιότητα στο Τζαμού και Κασμίρ. Ειδήσεις και στοιχεία από την περιοχή εδώ και χρόνια δείχνουν ότι η κατάσταση χειροτερεύει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της αβεβαιότητας της διεθνούς κοινής γνώμης και ιδιαίτερα της  στάσης χώρας μας. Απευθυνόμενοι κατά προτεραιότητα στα μέρη του θέματος, ζητάμε να τερματιστεί άμεσα η κρίση. Για το λόγο αυτό, η AGD, έχει ως στόχο να συμβάλει στην επίλυση της κρίσης, φέρνοντας κοντά τα μέρη του θέματος, ιδιαίτερα αυτά που επηρεάζονται από τις διεργασίες στην περιοχή, σε διεθνές συνέδριο».

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Η ρητορική του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα "σύνορα της τουρκικής καρδιάς" συνιστά την στρατηγικη επιλογή της Τουρκίας διαχρονικά, εμώ παράλληλα αποκαλύπτει ότι ο τρόπος σκέψης των Τούρκων εστιάζεται σε τρείς παράγοντες που είναι η Θρησκεία(Ισλάμ), η Ιστορία και ο Εθνικισμός

Αυτοί οι τρείς παράγοντες  έχουν ως κοινή συνισταμένη την Γεωγραφία

Έτσι το νεοθωμανικό γεωπολιτικό όραμα της εξωτερικής πολιτικής  του Ερντογάν και της Τουρκίας έχει τα πέντε "Κ" ως Αντικειμενικούς σκοπούς, που είναι:

Kesmir, Kudus, Kutler, Kibris, Korea, δηλαδή, Κασμίρ, Ιερουσαλήμ, Κούρδοι, Κύπρος, Κορέα

Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι ένα από τα πέντε "Κ" είναι η Κύπρος

Τέλος σε προγενέστερο άρθρο μας  είχαμε αναπτύξει λεπτομερειακά το τουρκικό σχέδιο Διεθνούς αναγνώρισης του ψευδοκράτους στην Κύπρο, το οποίο εκκινούσε με το γεγονός της ένταξης του ψευδοκράτους της ΤΔΒΚ ως μέλος παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών και  το οποίο αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά σύντομα

Aυτό θα είναι το πρώτο βήμα της Τουρκίας για να πετύχει τη Διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους σταδιακά, με απώτερο στόχο την υλοποίηση του σχεδίου της για 2 κράτη στην Κύπρο και την διχοτόμηση του νησιού για πάντα 

Τέλος η στήριξη που παρέχεται στο Πακιστάν  για το Κασμίρ με βάση το Διεθνές Συνέδριο που αναφέραμε από την Τουρκία, αναμένεται να έχει ανταποδοτικό όφελος για την αναγνώριση  του ψευδοκράτους στην Κύπρο

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...