Το μαχητικό αεροσκάφος F-35 θα είναι ένα “ πυρηνικό όπλο” στα χέρια των Ελλήνων Πιλότων από το 2027 ( αν και εφόσον γίνουν επιτυχώς όλες οι ενέργειες) ενώ θα λειτουργεί και ως εναέριο αρχηγείο σκεπάζοντας Αιγαίο και μέρος της Αν.Μεσογείου και αυτό ακριβώς φοβάται η τουρκική πλευρά.
Για τον λόγο αυτόν, και για πολλά άλλα, ο τουρκικός τύπος φλομώνει με παραμύθια της Χαλιμάς τους Τούρκους πολίτες, σε σχέση με την αεροπορική ισχύ που θα αποκτήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.
“Ο δοκιμαστής πιλότος της TUSAŞ Μουράτ Οπζάλα (Murat Özpala), τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες κρίσιμα κατασκευαστικά λάθη που ανακαλύφθηκαν στο F-35, και πέρασαν απαρατήρητα για χρόνια. Όπως το πρόβλημα του πολυβόλου του αεροσκάφους που προκαλεί δομική βλάβη στο αεροσκάφος:
"Τι μεγάλη χάρη έκαναν οι ΗΠΑ και μας αφαίρεσαν από αυτό το πρόγραμμα των F-35. Ευχαριστώ Αμερική!", ανέφερε ο ίδιος.
Πρόκειται για ιστορίες τουρκικής εμπνεύσεως αφού αυτό το αεροσκάφος επανδρώνει τις πολεμικές αεροπορίες πολλών χωρών στην Ευρώπη, και σε μερικά χρόνια και την Ελληνική.
Το F-35 θα είναι ένα “ πυρηνικό όπλο” στα χέρια των Ελλήνων Πιλότων
Το F-35 είναι το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας κι αυτό το έχουν επισημάνει εδώ και χρόνια έμπειροι αεροπόροι και ειδικοί.
Υπάρχει αποτυχία να κατανοήσουμε ότι το F-35, δεν μοιάζει με κανένα μαχητικό που κατασκευάστηκε ποτέ.
Είναι ένας κόμβος αισθητήρα/δικτύου με φτερά και όπλα. Με τα προηγμένα ηλεκτρονικά του συστήματα, τις εξελιγμένες τεχνολογίες δικτύωσης και την ικανότητά του να συγχωνεύει δεδομένα αισθητήρων από πολλαπλές πηγές, το F-35 μπορεί να λειτουργήσει ως «τέταρτο» για πολύπλοκες αεροπορικές επιχειρήσεις και ακόμη σε επιχειρήσεις μάχης που περιλαμβάνουν χερσαίες και ναυτικές μονάδες.
Επιπλέον, σε αντίθεση με τις πλατφόρμες τέταρτης γενιάς που συχνά πρέπει να αναδιαμορφωθούν με δυνατότητες "bolt-on" για την εκτέλεση συγκεκριμένων αποστολών, το F-35 έρχεται ως πλήρες πακέτο, με αισθητήρες, υπολογιστές, όπλα και ηλεκτρονικό πόλεμο όλα μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου. Αυτό όχι μόνο απλοποιεί τον προγραμματισμό της αποστολής, αλλά επιτρέπει στο JSF να εναλλάσσεται μεταξύ αποστολών αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και αποστολών ανίχνευσης, όπως υπαγορεύει η τακτική κατάσταση.
Σε πολλαπλές ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας , το F-35 έχει επιδείξει με συνέπεια την απαράμιλλη απόδοσή του τόσο σε λειτουργίες αέρος-αέρος όσο και αέρος-εδάφους.
Αυτό μεταφράζεται στο γεγονός πλέον ότι “ νερό μπαίνει στα αυλάκι” και η Ελλάδα θα ελέγχει στρατηγικά το Αιγαίο, την Α.Μεσόγειο αλλά και τα Βαλκάνια.
Η απόκτηση 18-24 μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την Ελλάδα θα αλλάξει ολοκληρωτικά την σημερινή πραγματικότητα, αλλάζοντας παράλληλα και τις ισορροπίες με την Τουρκία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, σε τεράστιο βαθμό.
Η αλλαγή ηγεσίας στην διεύθυνση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας
Ο Γενικός Διευθυντής της ASELSAN Χαλούκ Γκοργκούν διορίστηκε Πρόεδρος της τουρκικής Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών.
Την εξέλιξη ανακοίνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνιών. Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών για το θέμα, «Ο Πρόεδρός Ρ.Ν..Ερντογάν, διόρισε τον Χαλούκ Γκοργκούν ως Πρόεδρο της Αμυντικής Βιομηχανίας».
Ο Γκοργκούν είναι Πρόεδρος της ASELSAN για περίπου 9 χρόνια, και θα πάρει την σκυτάλη από τον Ι.Ντεμίρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει το ερώτημα το εάν “ οι αμερικανικές κυρώσεις του νόμου CAATSA έναντι του Ισμαήλ Ντεμίρ θα περάσουν στο νέο πρόσωπο (Χαλούκ Γκόιρκουν);
Οι Αμερικανοί αναφέρουν τον Ισμαήλ Ντεμίρ με το όνομα του στις κυρώσεις”.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ απευθύνονται στην Διεύθυνση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας που υπάγεται στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας, και στο Ντεμίρ προσωπικά, και δεν νομίζουμε να ξεφύγει κανένας με οποιαδήποτε τρόπο από αυτές μόνο και μόνο επειδή είχαμε αλλαγή ηγεσίας.