Σύμφωνα με την thesun.co.uk, η φωτογραφία αναρτήθηκε στο Facebook από την επίσημη σελίδα της πόλης του Amarillo και σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου, το άγνωστο πλάσμα κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στις 21 Μαΐου, περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
«Ήταν ένα άτομο με περίεργο καπέλο που του αρέσει να περπατάει τη νύχτα; Ένα μεγάλο κογιότ που στέκεται στα πίσω πόδια; Ένα τσουπακάμπρα; Είναι ένα μυστήριο το οποίο για την πόλη του Amarillo πρέπει να λυθεί», έγραψε χαρακτηριστικά η επίσημη σε σελίδα του Amarillo στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook.
Ο Michael Kashuba, Διευθυντής Πάρκων Αναψυχής στην πόλη του Amarillo, δήλωσε ότι «αυτό το πλάσμα βρισκόταν έξω από τον ζωολογικό κήπο του Amarillo. Δεν υπήρχαν σημάδια απόπειρας εισόδου στον ζωολογικό κήπο», ενώ μέχρι στιγμής κανένας κάτοικος της πόλης δεν έχει εντοπίσει το μυστήριο πλάσμα.
Πλέον, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ζητούν στα social media από τον κόσμο να βοηθήσει για να εντοπιστεί το συγκεκριμένο πλάσμα, ώστε να διευκρινιστεί η ταυτότητα του, με την ανταπόκριση να είναι μεγάλη…
Μήπως είναι διαφημιστικό κόλπο;
Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η παραπάνω είδηση, πολλοί χρήστες των social media εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον και θέλησαν να βοηθήσουν με τον τρόπο τους. Έτσι, δεν άργησαν οι χιουμοριστικές αναφορές, ότι το συγκεκριμένο πλάσμα μπορεί να είναι ο χαρακτήρας Sonic της SEGA ή ένας λυκάνθρωπος, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι μπορεί να είναι κάποιος μεθυσμένος από πάρτι.
Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν κι εκείνοι που θεώρησαν ότι εντόπισαν το τσουπακάμπρα, το θρυλικό «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική, με αναφορές που εκτείνονται και στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.
Βέβαια, σύμφωνα με ορισμένους χρήστες του διαδικτύου, η είδηση για το μυστήριο πλάσμα έξω από τον ζωολογικό κήπο του Amarillo μπορεί να είναι διαφημιστικό τρικ, για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.
Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ οι αναφορές για κρυπτίδια συγκεντρώνουν ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ συνήθως δαπανούνται μεγάλα χρηματικά ποσά σε σχετικές έρευνες αναζήτησης, αλλά και ανάδειξης της περιοχής, την οποία «στοιχειώνει» το εκάστοτε «τέρας».