ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Σύνοδος κλιματικής αλλαγής: Αποκαλύφθηκε το σχέδιο Μπάιντεν για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εγκαινιάζει ένα ευρύ σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου, στοχεύοντας ένα ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου που συμβάλλει σημαντικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη και έχει ισχυρότερο βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα ακόμη και από το διοξείδιο του άνθρακα.

Το σχέδιο ανακοινώθηκε την Τρίτη καθώς ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ολοκληρώνει τη διήμερη εμφάνισή του στη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα έθνη για τη μείωση των συνολικών εκπομπών μεθανίου παγκοσμίως κατά 30% έως το 2030.

Το επίκεντρο των ενεργειών των ΗΠΑ είναι ένας πολυαναμενόμενος κανόνας από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος για αυστηρότερους κανονισμούς για το μεθάνιο για τον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, όπως ορίζεται σε ένα από τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα του Μπάιντεν.

Ο προτεινόμενος κανόνας θα στοχεύει για πρώτη φορά μειώσεις από τις υπάρχουσες γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε εθνικό επίπεδο, αντί να επικεντρώνεται μόνο σε νέες γεωτρήσεις, όπως έκαναν οι προηγούμενοι κανονισμοί.

Αναμένεται ο νέος κανόνας, που θεσπίστηκε βάσει του νόμου για τον καθαρό αέρα, να οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις των εκπομπών μεθανίου και άλλων ρύπων και θα είναι αυστηρότερος από ένα αντίστοιχο πρότυπο της εποχής Ομπάμα που καθορίστηκε το 2016.

Ο νέος κανονισμός θα προστατεύσει τις κοινότητες κοντά σε τοποθεσίες πετρελαίου και φυσικού αερίου και θα προωθήσει τους κλιματικούς στόχους των ΗΠΑ στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015, εκτιμούν οι Αμερικανοί ειδικοί.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...