ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Ο νέος “άξονας του κακού”- Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας ΗΠΑ: Τέσσερα έθνη απειλούν τον πλανήτη

Ο υπολοχαγός Σκοτ ​​Μπέριερ, διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ, παρουσίασε την ετήσια αξιολόγηση απειλών ενώπιον της Επιτροπής Ένοπλων Δυνάμεων της Γερουσίας στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Το αντίγραφο της κατάθεσής του απλώνεται σε πενήντα επτά σελίδες και είναι ευρύ στο πεδίο εφαρμογής του και συχνά λεπτομερές στις περιγραφές του.

Τα σχόλιά του πέρασαν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητα, καθώς είναι γενικά εκτός των αμερικανικών κυβερνητικών και στρατιωτικών καστών, εκτός από μια αναφορά του CNN που φέρει τον τίτλο "Κορυφαίος αξιωματούχος στρατιωτικών πληροφοριών των ΗΠΑ λέει ότι ο ρωσικός στρατός αποτελεί «υπαρξιακή απειλή» για τις ΗΠΑ".

Η ανάλυσή του για απειλές, στρατιωτικές και μη στρατιωτικές, έναντι των ΗΠΑ και των συμμάχων της είναι απολύτως σύμφωνη με εκείνες άλλων κορυφαίων αξιωματούχων στρατιωτικών, πληροφοριών και εξωτερικής πολιτικής: τέσσερα έθνη απειλούν τον κόσμο, τον απειλούν χωριστά αλλά κυρίως σε συνεργασία μεταξύ τους. Τα τέσσερα έθνη, συλλογικά ο νέος άξονας του κακού, είναι η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

Η Ρωσία και η Κίνα είναι... σχεδόν απειλές. Το Ιράν και η Βόρεια Κορέα δεν είναι σε αυτό το επίπεδο. Όμως και οι τέσσερις παρουσιάζονται ως πυρηνικές απειλές. Το σκεπτικό του Μπέριερ είναι το ίδιο και σε άλλα αμερικανικά στρατεύματα, υπηρεσίες πληροφοριών και υπηρεσίες εξωτερικής πολιτικής, διοικήσεις και υπηρεσίες καθώς και του ΝΑΤΟ:

 

Africa Command

 

Central Command

 

European Command

 

Indo-Pacific Command (p.6-9)

 

Northern Command

 

Southern Command (p.31-38)

 

Space Command

 

Strategic Command

 

State Department

 

American intelligence agencies

 

North Atlantic Treaty Organization

 

Ο Μπέριερ ξεκίνησε την κατάθεσή του κατηγορώντας και τα τέσσερα παραπάνω έθνη ότι εκμεταλλεύτηκαν την παγκόσμια κρίση COVID-19.

Η Κίνα πρώτα χαρακτηρίστηκε ως «μια μεγάλη πρόκληση για την ασφάλεια [η οποία] παραμένει μακροπρόθεσμος στρατηγικός ανταγωνιστής για τις Ηνωμένες Πολιτείες». Η περιγραφή αυτής της απειλής περιλάμβανε το γεγονός ότι «η Κίνα ανέλαβε μια σειρά στρατιωτικών αποστολών, όπως προβολή ισχύος, ασφάλεια θαλάσσιων οδών, αντιπαραθέσεις, ειρηνευτικές επιχειρήσεις και ανθρωπιστική βοήθεια και ανακούφιση από καταστροφές».

Για τη Ρωσία εξέφρασε την εξής ανησυχία: "Ο ρωσικός στρατός είναι μια υπαρξιακή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα ισχυρό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει την επιρροή στα κράτη κατά μήκος της περιφέρειάς του, να ανταγωνιστεί την παγκόσμια υπεροχή των ΗΠΑ και να αναγκάσει τους αντιπάλους που αμφισβητούν τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας".
Είπε ακόμη ότι η Ρωσία αποτελεί απειλή για την “αμερικανική πατρίδα” επειδή "συνεχίζει να επενδύει στις πυρηνικές δυνάμεις, σε νέες δυνατότητες για να ενισχύσει το στρατηγικό της αποτρεπτικό ...". Η Ρωσία κατηγορείται για όσα συμβαίνουν στη Συρία όσον αφορά εκπαίδευση και ασκήσεις.
Επίσης όπως υποστήριξε ο Berrier, η Μόσχα εκμεταλλεύεται το ζήτημα της «διατήρησης του καθεστώτος υπεροχής», αλλά και πως η Ρωσία "διαταράσσει τη συνοχή του ΝΑΤΟ και την ικανότητά της Συμμαχίας να διατυπώνει αποτελεσματικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της ρωσικής κακοποιητικής επιρροής". Η Ρωσία ακόμη κατηγορείται ότι στοχεύει ιδιαίτερα στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ με “ιστορικές, πολιτιστικές ή θρησκευτικές συγγένειες” προς αυτήν. Αυτό θα σήμαινε χώρες που κυρίως μιλούν σλαβικές γλώσσες και ασκούν ορθόδοξο χριστιανισμό.


Αναφέρεται επίσης στις υποθέσεις Σκριπαλ, Navalny, στον ρόλο της στη Γεωργία από το 2008 και στην Ουκρανία από το 2014, ενώ επεσήμανε ότι "η συνεργασία ασφάλειας της Γεωργίας, της Ουκρανίας και του Αζερμπαϊτζάν με τους εταίρους του ΝΑΤΟ" προκαλεί ρωσικό εκνευρισμό. Αναγνώρισε επίσης τη συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία στη Συρία και τη Λιβύη, αν και τα δύο έθνη αντιστέκονται αντιμαχόμενα και στις δύο περιπτώσεις.

Σε πιο συντομευμένη μορφή, η αιτιολογική σκέψη του υπολοχαγού κατηγορεί τη Ρωσία ότι συνυπάρχει με σχεδόν όλους τους κακούς!

Κατηγορείται για

-Επέκταση των στρατιωτικών δεσμών και συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις με την Κίνα.

-Διατήρηση τυπικών σχέσεων με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

-Συνέχιση των σχέσεων της σοβιετικής εποχής με την Αλγερία και την Αγκόλα στην Αφρική.

-Κάνοντας το ίδιο στην Κεντρική Αμερική με τη Νικαράγουα και στην Καραϊβική με την Κούβα, καθώς και την παροχή αμυντικών όπλων στη Βενεζουέλα στη Νότια Αμερική

Αν και η Ρωσία παραμένει η μόνη «υπαρξιακή» απειλή για την καρδιά της Αμερικής, είναι επίσης ο ηγέτης μιας διεθνούς συνωμοσίας κατά των ΗΠΑ και των δημοκρατικών συμμάχων της σε όλο τον κόσμο στο μυαλό του Berrier και εκείνων που υπηρετεί.

 

 

https://twitter.com/OrenCNN/status/1387950951969955841?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1387950951969955841%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.zerohedge.com%2Fpolitical%2Frussia-poses-existential-threat-north-south-pentagon-intelligence-chief

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SDF
Μέση Ανατολή 0

Βίντεο υπερπαραγωγή! Κούρδοι «φαντομάδες» μπούκαραν σε φυλάκιο και απελευθέρωσαν Κούρδισσες από τα χέρια των τζιχαντιστών-Σοκ στην Τουρκία

Χολιγουντιανή παραγωγή και εξοπλισμός και δεξιότητες που δεν περίμενε κανείς πως θα διέθεταν οι κουρδικές SDF