Την πρώτη ημέρα συνεδρίασης για το 2021 στην Ουάσιγκτον, εισήχθη μέσω Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή, νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τον τερματισμό του ορισμού του Πακιστάν ως συμμάχου του ΝΑΤΟ, μετά την δράση πιθανόν στο Κασμίρ μαζί με τους "φίλους" Τούρκους.
Πρόκειται σαφώς για τα “απόνερα” του σχεδίου μεταφοράς Τζιχαντιστών από την Τουρκία και το Πακιστάν στο Κασμίρ, για τη δημιουργία κλίματος Ναγκόρνο/Καραμπάχ κατά της Ινδίας, συμμάχου των ΗΠΑ.
Ο Γερουσιαστής Andy Biggs εισήγαγε το νομοσχέδιο για την κατάργηση του χαρακτηρισμού του Πακιστάν ως συμμάχου του ΝΑΤΟ, ένα καθεστώς που επιτρέπει στο Ισλαμαμπάντ τρομερά οφέλη, όπως την πρόσβαση σε μεγάλες αμυντικές προμήθειες των ΗΠΑ, αλλά και την συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά αμυντικά έργα.
"Την πρώτη ημέρα της 117ης συνεδρίασης, το προσωπικό μου και εγώ πετύχαμε πολλά δουλεύοντας σκληρά για τους Αμερικανούς πολίτες. Σήμερα, παραδώσαμε 28 νομοσχέδια που τηρούν τις υποσχέσεις που έχω κάνει στους ψηφοφόρους μου και βοηθάμε ώστε να μειωθεί το μέγεθος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να εκδώσει ξεχωριστό χαρακτηρισμό του Πακιστάν ως σημαντικού συμμάχου του ΝΑΤΟ, εκτός εάν υπάρξει μια προεδρική πιστοποίηση, ότι το Πακιστάν συνεχίζει να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν σημαντικά στον πόλεμο της τρομοκρατίας και της ελεύθερης κυκλοφορίας του δικτύου Χακάνι (Τζιχαντιστές) στο Πακιστάν (την έκθεση θα συντάξει προφανώς το Πεντάγωνο).
Το νομοσχέδιο σημείωσε ότι το Πακιστάν δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για να αποδείξει τη δέσμευσή του να εμποδίσει το δίκτυο Χακάνι να χρησιμοποιήσει πακιστανική επικράτεια ως ασφαλές καταφύγιο, και ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν δεν συντονίζεται ενεργά με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των ισλαμιστών μαχητών, όπως το δίκτυο Χακάνι, κατά μήκος των συνόρων Αφγανιστάν-Πακιστάν.
Το νομοσχέδιο ζητά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να πιστοποιήσει ότι το Πακιστάν έχει σημειώσει πρόοδο στη σύλληψη και δίωξη των ανώτερων ηγετών και των στελεχών μεσαίου επιπέδου των Τζιχαντιστών, αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες”, καταλήγει ο Αμερικανός γερουσιαστής.
Πίσω από το νομοσχέδιο κατά του Πακιστάν κρύβεται η αποκάλυψη της δράσης τουρκικών ισλαμιστικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, που έχουν συγκεκριμένη αποστολή από τη θρησκευτική διεύθυνση της Τουρκίας, την Diyanet.
Το IDSB είναι ένας οργανισμός βιτρίνα ισλαμιστικών ΜΚΟ που ελέγχεται από την Diyanet και έχει αναλάβει την προώθηση της γεωπολιτικής ατζέντας του τουρκικού καθεστώτος.
Το IDSB εξέδωσε επίσης μια ανακοίνωση που επικρίνει την κίνηση της Ινδίας να καταργήσει το άρθρο 370, χαρακτηρίζοντας την ως απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα».
Έχει επίσης προσελκύσει αρκετές ινδικές ισλαμικές ΜΚΟ, προσπαθώντας έτσι να προωθήσει τα συμφέροντα του Ερντογάν στην Ινδία και στον κόσμο.
Πακιστάν και Τουρκία “εργάζονται” από κοινού για την προώθηση της ισλαμιστικής ατζέντας, έχοντας ως κύριο σκοπό την επίτευξη των γεωπολιτικών τους συμφερόντων πάνω από όλα.