Το 2019, αρκετοί εργαζόμενοι της Tesla αποκάλυψαν ότι δέχτηκαν πιέσεις από τους προϊσταμένους τους για να συντομεύσουν τη διαδικασία παραγωγής με στόχο να υλοποιήσουν τον φιλόδοξο στόχο του επιχειρηματία Έλον Μασκ: 6.000 οχήματα την εβδομάδα! Οι εργαζόμενοι παραπονέθηκαν και για τις σκληρές συνθήκες εργασίας.
Τα αυτοκίνητα Tesla κατατάσσονται στα χειρότερα όσον αφορά στην ποιότητά τους, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την J.D. Power, μια αμερικανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων και εμπορικών πληροφοριών.
Η ετήσια μελέτη εξετάζει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που παρήχθησαν το 2020, κατά τις πρώτες 90 μέρες μετά την αγορά, με το επίπεδο της ποιότητας να καθορίζεται ανά 100 οχήματα.
Η Tesla, που θεωρήθηκε ως «ηγέτης» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ 32 αυτοκινητοβιομηχανιών. Στα οχήματά της καταγράφηκαν 250 προβλήματα (ανά 100 αυτοκίνητα), ενώ ο μέσος όρος ήταν στα 166. Κατάφερε μάλιστα να ξεπεράσει εταιρείες όπως η Land Rover (228) και η Jaguar (190), που βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις της λίστας την τελευταία τριετία.
Οι εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla στις ΗΠΑ
Την ίδια ώρα, ο Νταγκ Μπετς ο επικεφαλής του τομέα της J.D. Power που είναι υπεύθυνος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, σημείωσε ότι η κατάταξη δεν είναι επίσημη, καθώς δεν πληρεί τα κριτήρια που χρειάζεται η εταιρεία του για τη συλλογή δεδομένων από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Ωστόσο, η Tesla δεν δίνει άδεια στις εταιρείες ανάλυσης δεδομένων να επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες οχημάτων της σε 15 πολιτείες. Παρ' όλ' αυτά, η J.D. Power κατάφερε να συλλέξει ένα μεγάλο ποσοστό αξιολογήσεων από ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla σε 35 εταιρείες, ώστε να υπολογιστεί το σκορ της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Μια ακόμα λεπτομέρεια που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν σχετίζονται με την ασφάλεια. Πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας παραπονέθηκαν για την ακρίβεια στην οθόνη αφής, για υπερβολικό ήχο, για θόρυβο από τον άνεμο και για τη βαφή του αμαξώματος.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας για το 2020 είναι η Dodge και η Kia, αμφότερες με 136 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Η αμερικανική εταιρεία ήταν όγδοη στη σχετική λίστα για το 2019, ενώ η νοτιοκορεατική βρίσκεται στην κορυφή της λίστας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.