Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Την Μόσχα δεν την ρώτησαν-Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ ενέκρινε προκαταβολικά την αποστολή Γερμανικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Α.Μπέρμπο  ανακοίνωσε τη δυνατότητα αποστολής γερμανικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία εάν επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. 

Αυτό μετέδωσε το γερμανικό  πρακτορείο DPA επικαλούμενο την ομιλία της  επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Η ίδια τόνισε ότι προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη στο πλαίσιο μιας πιθανής διευθέτησης της σύγκρουσης, θα μπορούσε να εξεταστεί η ιδέα μιας διεθνούς παρουσίας, μεταξύ άλλων με τη συμμετοχή γερμανικού στρατιωτικού προσωπικού. 

Σημείωσε ότι τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να συμπληρώσουν την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. 

Ωστόσο, η Γερμανίδα υπουργός δεν διευκρίνισε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τον πιθανό χρόνο και τη μορφή μιας τέτοιας αποστολής.

 Σύμφωνα με την Μπέρμποκ, η υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου θα απαιτήσει τη συναίνεση όλων των πλευρών στη σύγκρουση, καθώς και διεθνή συνεργασία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ετοιμάζουν ΕΕ και ΝΑΤΟ για την Ουκρανία 

Σύμφωνα με άρθρο μας, την παρουσία ευρωπαϊκών χερσαίων δυνάμεων από όλες τις χώρες τη Ένωσης, αναφέρει και ο Εσθονός ΥΠΕΞ, ως εχέγγυο της ειρήνης στην Ουκρανία.

Με λίγα λόγια θα ζητηθούν επίλεκτες xερσαίες μονάδες των χωρών της Ευρώπης, για να τοποθετηθούν ως “ανάχωμα” των Ρώσων στην περιοχή του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, ενώ σίγουρα θα ζητηθούν και πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα, να περιπολούν, για την διασφάλιση της ειρήνης τύπου Τραμπ με την Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας είπε ότι δεν πιστεύει ότι ο Τραμπ θα αποχωρούσε πραγματικά από το ΝΑΤΟ, επειδή το να αφήσει την Ευρώπη στη Ρωσία δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να κινητοποιηθούν όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες, τόνισε ο Εσθονός ΥΠΕΞ, και προέτρεψε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Εσθονίας αυξάνοντας τους φόρους για να χρηματοδοτήσουν μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες.

Η Ελλάδα και η πιθανότητα στο άμεσο μέλλον να εμπλακεί στην Ουκρανία

Η χώρα μας έστειλε στρατό στην Ουκρανία, το μακρινό 1919, για να στηρίξει το καθεστώς των Τσάρων, μαζί με την Γαλλία , δεχόμενη μεγάλες πιέσεις ( οι Γάλλοι στρατιώτες στασίασαν), ενώ κατηγορήθηκε από τα Σοβιέτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερχόμενοι στο σήμερα, η χώρα μας θα πρέπει να σταθμίσει τα υπέρ και κατά μια συμμετοχής, αν και όποτε αποφασιστεί ειρήνη στο ουκρανικό έδαφος, αφού η Τουρκία καραδοκεί στο Αιγαίο να επιχειρήσει να επιβάλει τετελεσμένα εναντίον μας.

Το κυριότερο, η Αθήνα, ακόμα και τώρα, μετά από το 2022 και την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία και να τεθεί επικεφαλής για την επίτευξη ειρήνης στην χώρα αυτή.

Η σωστή πλευρά της ιστορίας, είναι μια καθαρή θέση της Ελλάδος ως προς την ειρήνη στην Ουκρανία, αφού κυρίως κινδυνεύει η Ευρώπη και τα Βαλκάνια από αυτήν την τρομερή σύγκρουση, και κατ’επέκταση και η πατρίδα μας. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ