Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ανέφερε ότι "αναμένουμε συμφωνία για τους ισραηλινούς πυραύλους Rampage και SPICE, ενώ κάναμε αίτημα, για την προμήθεια Τεσσάρων αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC-135R από τα αποθέματα των ΗΠΑ".
Τα αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού KC-135R οι ΗΠΑ, τα οποία σε συνδυασμό με τα τρομερά μαχητικά F-16V και F-35A θα απογειώσουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Η τρομερά σημαντική απόκτηση για την Πολεμική μας Αεροπορία, αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC-135R, θα δώσει την δυνατότητα στα μαχητικά μας, να φτάνουν μέχρι τα Τουρκο-ιρανικά σύνορα, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα σε κάθε επιθετικό σχέδιο της Άγκυρας.
Το σενάριο που προκρίνεται είναι αυτό της προμήθειας των KC-135 για την Πολεμική μας Αεροπορία.
Σε παλαιότερες συσκέψεις που έχουν γίνει έχουν εντοπιστεί οι ευκαιρίες απόκτησης τεσσάρων αεροσκαφών του τύπου από τις ΗΠΑ έναντι συμβολικού ποσού.
Οι επιτελείς ενδιαφέρονται να μάθουν σε πρώτη φάση το κόστος και τις εργασίες που θα χρειαστούν τα αεροσκάφη, προκειμένου να επανέλθουν σε πτητική κατάσταση, εφόσον αποκτηθούν από αεροσκάφη που είναι ήδη σε αποθήκευση και βέβαια για την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση χειριστών και τεχνικών.
Επιθυμία της Αθήνας είναι τα αεροσκάφη αυτά να αποκτηθούν είτε από τα 72 της Air Force Reserve, είτε από τα 171 της Air National Guard, προκειμένου να αποφευχθεί η δέσμευση κεφαλαίων για την επαναφορά αεροσκαφών σε πτητική κατάσταση μετά από μακρά αποθήκευση.
Το βεληνεκές των KC-135 με 68,039 λίτρα αεροπορικού καυσίμου να είναι έτοιμο στις δεξαμενές τους να μεταγγιστεί εν πτήση σε μαχητικά, μπορεί να φτάσει στα 2.419 χιλιόμετρα. Η ποσότητα δε των 68.039 λίτρων καυσίμου σημαίνει σε γενικές γραμμές πως ένα ιπτάμενο τάνκερ μπορεί να δώσει καύσιμα σε τουλάχιστον 10 με 11 μαχητικά F-16 με πλήρες εσωτερικό καύσιμο και δύο πλήρης εξωτερικές δεξαμενές.
Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι ανώτερη τεχνολογικά της τουρκικής διαθέτοντας τρομερά φονικά όπλα
Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία κινείται μεθοδικά προς την απόκτηση εκτός όλων των άλλων, και του ισραηλινού πυραύλου Rampage για τα μαχητικά τύπου F-16 VIPER.
Από το 2023, “το Ελληνικό Συμβούλιο Άμυνας και Εξωτερικών Σχέσεων, που είχε συνεδριάσει, είχε λάβει σημαντικές αποφάσεις για τις αμυντικές προμήθειες. Μεταξύ των αποφάσεων είναι η προμήθεια πυραύλων αέρος-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς Rampage από το Ισραήλ".
O Rampage θα βοηθήσει τα ελληνικά F-16 να χτυπούν στόχους από την ασφαλή απόσταση των 150 με 250 χιλιομέτρων.
Διεθνείς στρατιωτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν τον Rampage βαλλιστικό πύραυλο εναέριας εκτόξευσης, ενώ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία τον υπάγει σε διαφορετική κατηγορία πυρομαχικών.
Μην ξεχνάμε πως στην ουσία ο Rampage αποτελεί μία τροποποιημένη έκδοση του ισραηλινού κατευθυνόμενου βλήματος πυροβολικού Extra.
Ο πύραυλος Rampage είναι ένα αρκετά προηγμένο και ισχυρό όπλο, το οποίο δεδομένης της φύσεως του μπορεί να χτυπάει στόχους με μεγάλη ακρίβεια.
Το αεροσκάφος τον εκτοξεύει από χαμηλό υψόμετρο, αυτός ακολουθεί πορεία παρόμοια με αυτήν ενός βαλλιστικού πυραύλου με ένα φονικό αποτέλεσμα, σχετικά με την διείσδυση σε εχθρική αεράμυνα, πλήττοντας αποτελεσματικά οποιανδήποτε εχθρικό στόχο.
Όπως αναφέρουμε συνεχώς στο Pentapostagma, δεν αρκούν μόνο οι εναέριες πλατφόρμες, αλλά και τα όπλα που θα φέρουν τα μαχητικά μας.
Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι επιτέλους κάτι κινείται, όμως όλα αυτά δεν ακούν. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην ίδρυση αμυντικής βιομηχανίας και να σχεδιάσει τα εγχώρια οπλικά συστήματα της επόμενης εικοσαετίας.
Το Ισραήλ επεκτείνει συνεχώς το οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων εναέριας εκτόξευσής του. Σήμερα διαθέτει τέσσερεις διαφορετικούς τύπους: τον Rampage, τον Rocks, τον Air Lora και τον απόρρητο Golden Horizon.