ρωσικός στρατός
Ένοπλες Συρράξεις

Η Ρωσία ετοιμάζει μαζική επίθεση κατά μήκος όλου του μετώπου μόλις ανοίξει ο καιρός-The Economist: «Ουκρανία ξεκίνα προσευχές»

Το διάσημο δυτικό περιοδικό The Economist δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο με τίτλο «Η Ρωσία ετοιμάζεται για μία νέα μαζική επίθεση κατά μήκος ενός μεγάλου μετώπου» στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως το Κίεβο θα πρέπει να διαπραγματευτεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι Αναφέρει Συγκεκριμένα το Άρθρο;

Σύμφωνα με το περιοδικό, με την άφιξη της άνοιξης δύο μεγάλες ανακουφίσεις θα έρθουν για την Ουκρανία. Πρώτον ο καιρός θα είναι θερμότερος άρα η Ρωσία δεν θα έχει πλέον σημαντικό λόγο να στοχεύει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας και δεύτερον η ζέστη θα κάνει το έδαφος λασπωμένο, πράγμα που δεν θα επιτρέψει την εύκολη μεταφορά στρατευμάτων.

Δεδομένων αυτών, η σελίδα πιστεύει πως η ρωσική επίθεση θα καθυστερήσει, αλλά όχι για πολύ.

«Όσο η άνοιξη φτάνει στο τέλος της και έρχεται το καλοκαίρι, υπάρχουν φόβοι πως η Ρωσία θα εξαπολύσει μία ακόμη μαζική επίθεση όπως πέρυσι. Αλλά αυτήν την φορά η Ουκρανία έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να την αποκρούσει».

Ως γνωστόν, το Κίεβο έχει ανάγκη να στρατολογήσει περισσότερους άντρες και να κατασκευάσει μία αμυντική γραμμή πολλών χιλιομέτρων. Ωστόσο τίποτα από τα δύο δεν γίνεται σε ικανοποιητικό ρυθμό και για αυτό ο ουκρανικός λαός κατηγορεί τους πολιτικούς. Επίσης, οι Δυτικοί εταίροι του Κιέβου έχουν αποστασιοποιηθεί.

Ειδικά η απόσταση που κρατάνε οι ΗΠΑ από την Ουκρανία θα συνδράμει σημαντικά στην προσπάθεια της Ρωσίας να διεισδύσει τις όχι και τόσο ισχυρές αμυντικές γραμμές της χώρας. Η ευρωπαϊκή βοήθεια δεν εκτιμάται πως θα είναι αρκετή για την σωτηρία της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αλλά η Ουκρανία δεν μπορεί να κατηγορεί μόνο τους συμμάχους της. Είναι και αυτή υπεύθυνη για λάθη. Στην χώρα οι προσπάθειες στρατολόγησης έχουν κολλήσει εξαιτίας της δημοκρατικής διαδικασίας. Επίσης η Ουκρανία άργησε πολύ να ενισχύσει τις αμυντικές γραμμές της. Οι αρχές ακόμη ονειρεύονται μία νέα αντεπίθεση και φοβούνται πως η τωρινή πρώτη γραμμή θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα πραγματικό σύνορο, το οποίο θα αφαιρούσε από την Ουκρανία το 1/5 της επικράτειάς της και θα της αφαιρούσε μεγάλο μέρος της πρόσβασής της στην θάλασσα» κατέληξε η The Economist, προτείνοντας στους Ουκρανούς να προσευχηθούν.

Και πράγματι ο Ζελένσκι δεν ήθελε ποτέ να πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Μόσχα όσο η γραμμή επαφής βρίσκεται στο σημείο που βρίσκεται τώρα, διότι γνωρίζει πολύ καλά πως δεν υπάρχει πιθανότητα η Ρωσία να συμφωνήσει σε παραχώρηση εδαφών που κατέλαβε πίσω στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 344

Τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία; - Πόσο σοβαρό είναι το περιστατικό με εισβολή Λαθρομεταναστών σε ΕΠΑΛ στην Πάτρα και επίθεσης σε μαθητές

Ένας εκ των πέντε υπαιτίων αντιστάθηκε στην σύλληψη των αστυνομικών-Περιστατικά βίας εντός οικιστικού ιστού