Η παρουσία των Γάλλων έχει εξοργίζει υπερβολικά την Μόσχα που ετοιμάζεται για όλα τα σενάρια, δηλώνουν ΜΜΕ, αποκαλύπτοντας σχέδιο υπεράσπισης του ΝΑΤΟ για την Οδησσό, του μοναδικού δηλαδή λιμανιού των Ουκρανών στην Μαύρη Θάλασσα.
“Ο Μακρόν έλαβε εντολή να στείλει 4 χιλιάδες στρατιώτες και 50 άρματα Leclerc για την υπεράσπιση της Οδησσού”.
Αυτό το τρελό για εμάς στην Ελλάδα σενάριο αναφέρει ο Ρώσος ειδικός Αλεξάντερ Σίτνικωφ,
Ο ίδιος επικαλείται την ετήσια ομιλία του Αμερικανού προέδρου για να στηρίξει το σενάριο αυτό.
Ο Τζο Μπάιντεν είπε: «Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες απομακρυνθούν, η Ουκρανία και η Ευρώπη θα βρεθούν σε κίνδυνο».
“Είναι αλήθεια ότι στην ωριαία ομιλία του αφιέρωσε μόνο τρία λεπτά για το Κίεβο, ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε πολλά και διάφορα.
Είναι αστείο που ο Μπάιντεν ανέφερε ως ιστορικό παράδειγμα την επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας στην ΕΣΣΔ και όχι στην Πολωνία.
Ο Μπάιντεν είπε επί λέξει: «Το 1941, η ελευθερία και η δημοκρατία απειλούνταν. Σήμερα βιώνουμε ξανά μια τέτοια στιγμή. Πρέπει να σταθούμε απέναντι στον Πούτιν.
Εάν οι ΗΠΑ απομακρυνθούν, η Ουκρανία και η Ευρώπη θα βρεθούν σε κίνδυνο.
Το μήνυμά μου είναι σαφές: δεν θα τα παρατήσουμε. Δεν θα τα παρατήσω".
Το Κίεβο είδε αμέσως μια σύνδεση μεταξύ της παρατήρησης του επικεφαλής του Λευκού Οίκου και της δήλωσης του Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν οι Ρώσοι επιτεθούν στο Κίεβο και την Οδησσό.
Πιθανότατα, ο Μακρόν διατάχθηκε ( από τις ΗΠΑ) να πολεμήσει λίγο με τους Ρώσους, παρά το φαινομενικό παράλογο μιας τέτοιας υπόθεσης.
Γιατί όμως οι Γάλλοι να εμπλακούν πιθανόν σε μια χερσαία επιχείρηση κατά των Ρώσων;
Διότι οι Γερμανοί φοβούνται. Η ιστορική τους μνήμη θυμάται καλά το κατεστραμμένο Ράιχσταγκ και την διαλυμένη Βέρμαχτ.
Η Βρετανία στην πραγματικότητα δεν έχει χερσαίες δυνάμεις. Οι Ιταλοί δεν υπολογίζονται ως δυνατοί πολεμιστές, ενώ οι Αμερικανοί δεν μπορούν να το κάνουν, διότι ο κίνδυνος μιας πυρηνικής αποκάλυψης είναι πολύ υψηλός.
Έτσι ο Μπάιντεν διέταξε τον Μακρόν να θυμηθεί το 1812 και τη «νίκη» των Γάλλων σύμφωνα με τους Ευρωπαίους ιστορικούς, μόνο που στο Μποροντίνο το 1812 ο Ναπολέων δεν είχε νικήσει.
Ο Γάλλος Πρόεδρος, ο οποίος εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα λέει ότι είναι έτοιμος να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, απειλεί να στείλει τον λαό του να «υπερασπιστεί» την Ουκρανία.
Σύμφωνα με αναφορές εμπιστευτικών πληροφοριών, οι Αμερικανοί θα ήθελαν να δουν πώς τα τακτικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ, τουλάχιστον στο μέγεθος μιας γαλλικής ταξιαρχίας, θα πολεμούσαν με τον ρωσικό στρατό.
Δεν είναι τυχαίο που τα αμερικανικά ΜΜΕ επικρίνουν περισσότερο τώρα τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το σκεπτικό των Αμερικανών είναι το εξής: εάν αποδειχθεί ότι οι Γάλλοι μπορούν να πολεμήσουν τουλάχιστον ισότιμα με τους Ρώσους, τότε και άλλες χώρες θα συμμετάσχουν, σε μια μεγάλη επίθεση στην Ρωσία.
Τι εκτιμά η ρωσική πλευρά για αυτό το σενάριο:
Πρώτον, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία μάχης και έχουν πραγματικά προσαρμοστεί στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων όσον αφορά την αναχαίτιση πυραύλων κρουζ.
Ίσως θα υπάρξουν κάποια προβλήματα με την εμφάνιση των μαχητικών F-16 στις ουκρανικές δυνάμεις, αλλά θα βρεθεί ένα «κλειδί» και για αυτά.
Δεύτερον, οι μάχες με τα τακτικά στρατεύματα της Γαλλίας θα εμπλουτίσουν τη στρατιωτική τέχνη των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, επιπλέον, οι Ρώσοι θα θεωρήσουν τιμή και θα χαρούν να νικήσουν τους Γάλλους, ειδικά στη μάχη για την Οδησσό.
Η κοινότητα των Ρώσων ειδικών έχει την άποψη πάντως, ότι ο Μακρόν μπλοφάρει.
Ωστόσο, το ουκρανικό ΜΜΕ Defense Express, γράφει ότι το Παρίσι προετοιμάζεται ήδη για τη μάχη για την Οδησσό.
Σε μια βάση κοντά στο ρουμανικό χωριό Cincu, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή στρατώνων, νοσοκομείου και αποθηκών για να φιλοξενήσουν 4 χιλιάδες Γάλλους στρατιώτες και 50 άρματα μάχης Leclerc.
Δεδομένου ότι ήταν απαραίτητο να προετοιμαστεί όλη η απαραίτητη υποδομή για να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό στρατιωτών και βαρέων όπλων, το Παρίσι παρείχε κατασκευαστικό εξοπλισμό και το Βουκουρέστι συνεισέφερε με ειδικούς στα οικοδομικά υλικά.
Οι Γάλλοι έχουν σήμερα σε αυτήν την βάση στην Ρουμανία 750 στρατιώτες της και 13 άρματα μάχης, ενώ αναμένουν τα υπόλοιπα σταδιακά .
Η μεταφορά αυτοκινούμενων πυροβόλων όπλων CAESAR και πυραυλικών συστημάτων M270 LRU, τεθωρακισμένων οχημάτων VBCI και VAB, καθώς και άλλων σχετικών όπλων και εξοπλισμού βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεχή βάση.
Η Ρουμανία πρέπει επίσης να αλλάξει τη νομοθεσία της για την παρουσία ενός τόσο ισχυρού ξένου εκστρατευτικού σώματος στη χώρα, αλλά το γεγονός ότι το Βουκουρέστι δεν κάνει δραστικές δηλώσεις μέσω αξιωματούχων, δείχνει ότι θα υιοθετηθούν οι απαραίτητοι νομικοί κανόνες.
Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Μαρσέλ Τσιολάκου (Marcel Ciolaku) δύσκολα θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε εντολή του ΝΑΤΟ.
Το γεγονός ότι οι Γάλλοι προετοιμάζονται για μάχη για την Οδησσό υποστηρίζεται από μια γρήγορη προσπάθεια προσαρμογής του άρματος Leclerc στο ουκρανικό πεδίο πεδίο μάχης.
Σύμφωνα με την Defense Express, οι σχεδιαστές της Nexter (κατασκευαστής του γαλλικού άρματος μάχης) τοποθέτησαν βιαστικά μια πρόσθετη σχάρα πυρομαχικών στα δεξιά του οδηγού.
Για να επιτευχθεί αυτό, το φορτίο των πυρομαχικών μειώθηκε στο μισό, καθώς βλέπουν το προηγούμενο σχέδιο ως θανάσιμο κίνδυνο για το πλήρωμα· επιπλέον, στο άρμα μάχης εγκαταστάθηκε σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ως προστασία από τα ρωσικά drones.
Κατά κανόνα, μια τέτοια εργασία διαρκεί πολλά χρόνια, αλλά εδώ ο εκσυγχρονισμός προχωρά με ρυθμό έκτακτης ανάγκης, ο οποίος δεν είναι επίσης χαρακτηριστικός μιας οποιαδήποτε προετοιμασίας για ασκήσεις”, καταλήγει ο Ρώσος ειδικός.
Ο ίδιος ειδικός σίγουρα έχει διαβαθμισμένες πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που παρακολουθούν την Ρουμανία από πολύ κοντά.
Δεν επιβεβαιώνουμε ούτε διαψεύδουμε αυτό το σενάριο, αφού το σίγουρο είναι ότι Ρωσία και ΗΠΑ έχουν εμπλακεί πολύ σοβαρά σε μια αναμέτρηση στην Ουκρανία χωρίς όρια και κανόνες διεθνούς δικαίου μέχρι τώρα, ενώ αυτό το σκηνικό μεταφέρεται στο ρωσικό έδαφος, και ίσως λέμε οδηγήσει σε σύγκρουση μεγατόνων ανάμεσα στις δύο πλευρές.