Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ντάγκλας Μακγρέγκορ: «Τούρκοι στρατιώτες θα πολεμήσουν τελικά στη Γάζα" καθώς το τσιράκι του Ερντογάν ζητά ένοπλη Τζιχάντ κατά ΗΠΑ

Ολόκληρη η μηχανή προπαγάνδας της Τουρκίας ετοιμάζεται να συγκρουστεί με τις ΗΠΑ και την δύση γενικότερα, με στόχο την προβολή του καθεστώτος Ερντογάν στον Ισλαμικό κόσμο.

Ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ, στέλεχος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που συντόνισε την πορεία προς την αμερικανική Αεροπορική Βάση Ιντσιρλίκ, όπου βρίσκονται στρατιωτικοί της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, είπε ότι η ώρα για ένοπλη τζιχάντ θα έρθει σύντομα, προτού ζητήσει από το πλήθος να εγκαταλείψει την περιοχή αμέσως μετά το χάος των προγραμματισμένων γεγονότων.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας Ο Ιμάμης Αλί Ερμπάς, ο οποίος ελέγχει περίπου 80.000 τζαμιά στην Τουρκία και στο εξωτερικό, πραγματοποίησε ισλαμική προσευχή προχθές, στην οποία ζήτησε τη νίκη της Χαμάς στη Γάζα κατά του Ισραήλ.

Ολόκληρο το τουρκικό κατεστημένο είναι προσανατολισμένο για να κινηθεί δυναμικά μέσω Γάζας, καθιστώντας την Τουρκία ανεξάρτητο κέντρο αποφάσεων.

Ντάγκλας Μακγρέγκορ: «Τούρκοι στρατιώτες θα πολεμήσουν τελικά στη Γάζα”

Την ίδια στιγμή, ο πρώην Αμερικανός σύμβουλος του  του Τραμπ και συνεργάτης του The American Conservative,  απόστρατος Συνταγματάρχης ε.α Ντάγκλας Μακγρέγκορ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την στάση της Τουρκίας:

«Τούρκοι στρατιώτες θα πολεμήσουν τελικά στη Γάζα. Ο Ερντογάν είναι ευαίσθητος στο χρόνο δράσης και κινητοποιεί τη χώρα. Αυτό θα γίνει, είναι λάθος να τον υποτιμήσετε.

Ο Τούρκος πρόεδρος είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος στη Μέση Ανατολή με την ικανότητα να χτυπήσει το Ισραήλ.  Δώστε προσοχή!», ανέφερε ο ίδιος.

Πρόκειται για μια σαφή προειδοποίηση από έναν ειδικό, που διαβάζει τις προθέσεις της Άγκυρας πίσω από δηλώσεις και διαδηλώσεις ( Ιντσιρλίκ).

Προειδοποίηση Ρώσου ειδικού για Σουλτάνο Ερντογάν και τα απώτερα σχέδια του λόγω Γάζας  

Ο Ρώσος ειδικός του πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti Πετρ Ακόποφ , μας δίνει το κύριο στίγμα των προθέσεων της Τουρκίας μιλώντας όχι για φιλοδοξίες παντουρκισμού, αλλά για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάτι που ούτε η Μόσχα θα αποδεχθεί τελικά λόγω συμφερόντων της που ανάγονται εδώ και 300 χρόνια.

“Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο μουσουλμάνος Ερντογάν επικρίνει τη Δύση ότι υποστηρίζει το Ισραήλ και αγνοεί τους βομβαρδισμούς της Γάζας, αλλά είναι σημαντικό ότι ο ηγέτης μιας χώρας του ΝΑΤΟ προειδοποιεί το Ισραήλ ότι θα χάσει, παρόλο που έχει ολόκληρη τη Δύση είναι πίσω του.

Ο Ερντογάν καταγγέλλει τη δυτική αδιαφορία για τη δολοφονία των Παλαιστινίων, εξηγώντας την με την ιστορία της Δύσης, δηλαδή την αποικιοκρατία και την ιδέα της δικής της ανωτερότητας.

Αποκαλεί τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα «σημάδι ανθρωποκτονικών τάσεων και ψυχικής αναστάτωσης τόσο σε αυτούς που τις πραγματοποιούν όσο και σε αυτούς που τις υποστηρίζουν», αποκαλώντας την Δύση “δολοφόνο”.

Οι θέσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας για το Παλαιστινιακό ήταν στενές στο παρελθόν, αλλά τώρα μας φέρνει πιο κοντά όχι μόνο μια κοινή εκτίμηση του τι συμβαίνει, αλλά ποια είναι η στάση μας απέναντι στη Δύση.

Ναι, ο Ερντογάν δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή να έρθει σε ρήξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η σχέση του τόσο με την Ευρώπη όσο και με την Αμερική επιδεινώθηκε σταθερά όλα τα χρόνια της διακυβέρνησής του.

Ακόμη και η ουκρανική σύγκρουση δεν βοήθησε στη βελτίωσή τους, παρόλο που ο Ερντογάν καταδίκασε τη Ρωσία, γενικά  αρνήθηκε να συμμετάσχει στις δυτικές κυρώσεις, αναπτύσσοντας σχέσεις με τη Μόσχα σε διάφορους τομείς.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Λωρίδα της Γάζας φέρνει τις χώρες μας ακόμη πιο κοντά,γιατί τόσο η Ρωσία όσο και η Τουρκία θέλουν όχι μόνο να σταματήσουν τη σφαγή, αλλά και να μας υπενθυμίζουν επίμονα την ανάγκη να ξεκινήσουμε την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος.

Ο Ερντογάν προς το παρόν είναι ικανός εξισορροπιστής  μεταξύ των μεγάλων κέντρων εξουσίας, και χάρη σε αυτό,  μπόρεσε να αυξήσει σημαντικά την επιρροή της χώρας του στον κόσμο και να ενισχύσει την κυριαρχία της.

Τώρα όμως η Τουρκία γίνεται ξανά ένα ανεξάρτητο κέντρο, το οποίο πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα ακολουθήσει το δρόμο της: με τη Δύση ή με την Ανατολή, με τους Ατλαντιστές ή με την Ευρασία;

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να γίνει μέρος της Δύσης ή να ενωθεί με τη Ρωσία και την Κίνα, δεν το θέλει αυτό η Άγκυρα, γιατί φιλοδοξεί πολλά περισσότερα.

Αλλά σε κρίσιμες στιγμές, όπως τώρα, όταν υπάρχει μια έντονη αποδέσμευση, η Τουρκία πρέπει να πάρει μια ξεκάθαρη θέση, και αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του Ερντογάν, το κάνει.

Γιατί η βασική φιλοδοξία της Τουρκίας δεν είναι ο παντουρκισμός, αλλά ο Νεο-Οθωμανισμός, δηλαδή η αυτοκρατορική κληρονομιά των προηγούμενων αιώνων όταν ο σουλτάνος-χαλίφης κυβερνούσε τον αραβικό κόσμο.

Οι διεκδικήσεις για ηγεσία στον ισλαμικό κόσμο στο σύνολό τους απορρέουν άμεσα από την οθωμανική κληρονομιά, και αυτό είναι ήδη ένα διακύβευμα της τουρκικής ελίτ.

Η μουσουλμανική ουμά των σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων ατόμων χωρίζεται σε πολλές δεκάδες χώρες, και τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και το Ιράν ισχυρίζονται ότι είναι ο ηγέτης της.

Όμως η Τουρκία είναι ο κληρονόμος του τελευταίου χαλιφάτου, δηλαδή του τελευταίου επιτυχημένου εγχειρήματος της ισλαμικής ενότητας.

Κατά τη διάρκεια των εκατό ετών που οι Μουσουλμάνοι έχασαν ακόμη και τα απομεινάρια της ενότητάς τους, δηλαδή της αυτοκρατορίας τους, έγιναν μαριονέτες και θύματα των πειραμάτων της Δύσης, η οποία πάντα ήθελε να διχάζει τόσο τον αραβικό όσο και τον ισλαμικό κόσμο.

Το εγχείρημα της δημιουργίας του Ισραήλ ήταν μόνο μέρος αυτού του παιχνιδιού, στο οποίο ακόμη και οι δημιουργοί του, οι Αγγλοσάξονες, απογοητεύτηκαν κάποια στιγμή, αλλά δεν μπορούσαν πλέον να το εγκαταλείψουν.

Ως αποτέλεσμα, η Δύση (μέρος της οποίας είναι το Ισραήλ), πάνω από έναν αιώνα κυριαρχίας στη μετα-οθωμανική Μέση Ανατολή, έχει οδηγήσει τα πάντα σε αδιέξοδο και αιματοχυσία  και δεν ξέρει τι να κάνει για αυτό.

Αν ο Ερντογάν καταφέρει να γίνει ο κύριος ειρηνοποιός στην κατάσταση γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω την επιρροή της χώρας του τόσο στον ισλαμικό κόσμο όσο και στην παγκόσμια σκηνή.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ήδη πει ότι δεν αποφεύγει την ευθύνη, λέγοντας «είμαστε έτοιμοι να γίνουμε ο εγγυητής της παλαιστινιακής πλευράς με την πολιτική και στρατιωτική μας παρουσία», καλώντας παράλληλα την Δύση «να εγκαταλείψει την έννοια του σταυρού και της ημισέληνου» και να «ασκήσει  πίεση στην κυβέρνηση Νετανιάχου να επαναφέρει το Ισραήλ στην τάξη. Όλες οι πλευρές πρέπει να «βγάλουν το δάχτυλό τους από τη σκανδάλη» και πρέπει να κηρυχθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Θα τον ακούσει η Δύση; Αν όχι, τότε στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον πολλοί θα θυμούνται την προειδοποίησή του: «Όταν οι δυνάμεις στις οποίες βασίζεται σήμερα το Ισραήλ εξαφανιστούν, το πρώτο μέρος όπου ο ισραηλινός λαός θα αναζητήσει ασφάλεια και έλεος θα είναι η Τουρκία, όπως ακριβώς είχε γίνει πριν από 500 χρόνια».

Ωστόσο, τα πραγματικά κράτη-πολιτισμοί, ειδικά οι κληρονόμοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (και η Τουρκία, όπως και η Ρωσία, είναι επίσης, με τον δικό της τρόπο, κληρονόμος του Βυζαντίου) και έχουν μια πραγματική αίσθηση της ιστορίας, και η ευθύνη αυτή ανήκει στον λαό τους”, καταλήγει ο Ρώσος ειδικός.

Η ιστορική κληρονομιά του Βυζαντίου όμως ανήκει ολοκληρωτικά στην Ελλάδα, όσο και να ξερογλείφονται όλοι αυτοί, και αυτό το ξεχνούν ή το αγνοούν εντέχνως, θεωρώντας ωσεί παρών πάντα τον ελληνισμό, εξηγώντας πολλά από την διαχρονική στάση τους έναντι των Ελλήνων.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ