Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνεχίζουν να πλήττουν τις ουκρανικές λιμενικές υποδομές στον ποταμό Δούναβη. Τη νύχτα της 4ης Σεπτεμβρίου, τα UAV Geran έπληξαν τα λιμάνια Ιζμαήλ και Ρένι στην περιοχή της Οδησσού.
Πλάνα επιβεβαίωσαν ότι τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν φτάσει με επιτυχία στους στόχους τους και οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας δεν κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση. Αρκετές εκρήξεις τάραξαν την περιοχή.
Το πρωί, οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές σε αρκετές εγκαταστάσεις κοντά στο λιμάνι Ιζμαήλ. Αρκετοί οικισμοί της περιοχής δέχθηκαν πυρά. Ως αποτέλεσμα, αποθήκες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γεωργικά μηχανήματα και εξοπλισμός βιομηχανικών επιχειρήσεων υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν. Πυρκαγιές ξέσπασαν και σε αρκετές άλλες εγκαταστάσεις, οι οποίες εξαλείφθηκαν μέχρι το μεσημέρι.
Το πρωί, η περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ δέχθηκε επίσης ρωσική επίθεση. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές σε μια εγκατάσταση υποδομής στην περιοχή Ντνίπρο. Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπάρχουν θύματα από τα πλήγματα.
Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία, ιδίως εκείνες που βρίσκονται κοντά στις γραμμές του μετώπου, καλύπτουν τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού. Ως εκ τούτου, αποτελούν νόμιμους στόχους για τα ρωσικά πλήγματα.
Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα ουκρανικά λιμάνια στις όχθες του Δούναβη συνεχίζονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Στις 3 Σεπτεμβρίου, ρωσικά UAV Geranium έπληξαν το ουκρανικό λιμάνι του Ρένι, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων και σε εξοπλισμό φόρτωσης πετρελαίου.
Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις αποτελούν απάντηση στην πρόσφατη προσπάθεια του Κιέβου να επιτεθεί στη γέφυρα της Κριμαίας με μη επανδρωμένα σκάφη, τα οποία εκτοξεύτηκαν από την περιοχή της Οδησσού στις 2 Σεπτεμβρίου.
Τρόμος στον πυρηνικό σταθμό Κουρσκ
Εν τω μεταξύ, στις 3 Σεπτεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στη ρωσική πόλη Κουρτσάτοφ στην περιοχή του Κουρσκ. Το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε άλλη μια τρομοκρατική επίθεση και στοχοποίησε το πυρηνικό εργοστάσιο του Κουρσκ. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας 4 χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό.
Ο κυβερνήτης της περιοχής υποστήριξε ότι ως αποτέλεσμα της επίθεσης, το UAV έπεσε σε ένα μη οικιστικό κτίριο στο Κουρτσάτοφ. Το κτίριο έπιασε φωτιά η οποία σύντομα εξαλείφθηκε. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα. Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του Κιέβου να επιτεθεί σε ρωσικούς πυρηνικούς σταθμούς.
Ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ περιλαμβάνει τέσσερις μονάδες παραγωγής ενέργειας και παρέχει περισσότερο από το 50% της εγκατεστημένης ισχύος όλων των σταθμών παραγωγής ενέργειας στην περιοχή Τσερνόζεμ. Παρέχει ενέργεια στις περισσότερες βιομηχανικές επιχειρήσεις της περιοχής Κουρσκ.
Η πόλη Κουρτσάτοφ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός Κουρσκ, έχει γίνει αρκετές φορές στόχος επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ομάδων σαμποτάζ. Την 1η Σεπτεμβρίου, η πόλη δέχθηκε επίθεση από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστούν ζημιές ένα διοικητικό και οικιστικό κτίριο. Στα μέσα Ιουλίου, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη και εξερράγη στην πόλη, η πρόσοψη ενός άλλου κτιρίου κατοικιών υπέστη ζημιές. Στις αρχές Ιουλίου, ουκρανικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν σε απόσταση 70 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό Σμολένσκ.
Ενώ το Κίεβο προσπαθούσε διακαώς να διαβεβαιώσει την κοινή γνώμη ότι οι Ρώσοι φέρονται να ετοίμαζαν προβοκάτσιες στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορόζιε, ο ουκρανικός στρατός επανέλαβε τις επιθέσεις κατά των πυρηνικών σταθμών στο ρωσικό έδαφος, απειλώντας μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, με πυρηνική καταστροφή.