Η Τουρκία έχουμε επισημάνει κατ'επανάληψη, ότι εξακολουθεί να παίζει για προσωπικό όφελος το διπρόσωπο ρόλο της σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία, με τους Μπάϊντεν και Πούτιν να επιδεικνύουν για τους δικούς τους διαφορετικούς σκοπούς ο καθένας, "κατανόηση" σε σχέση με αυτόν.
Έτσι ο Ερντογάν από την μια δεν αφαρμόζει κυρώσεις στη Ρωσία, σε αντίθεση με όλες τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα τα Μικρασιατικά παράλια και αυτά της Μαύρης θάλασσας να φιλοξενούν χιλιάδες Ρώσων τουριστών αποφέροντας εκατομμύρια τουρκικές λίρες ως έσοδο από τον τουρισμό και από την άλλη συνδράμει το Κίεβο στον πόλεμο κατά της Μόσχας, ενώ συμμετέχει σε τιμητικές εκδηλώσεις της Νατοϊκής Ρουμανίας στον Εύξεινο πόντο, δείχνοντας στον Πούτιν ότι είναι παρούσα στην εν λόγω θάλασσα παρά το ΝΑΤΟ.
Τουρκική κορβέτα συμμετέχει στον εορτασμό της ημέρας του Ρουμανικού Ναυτικού
"Η τουρκική κορβέτα TCG Kinaliada (F-514) θα κάνει ενδιάμεσο σταθμό στο νοτιοανατολικό λιμάνι της Κωνστάντζας, μεταξύ 12 και 16 Αυγούστου, για να συμμετάσχει στην Ημέρα του Ρουμανικού Ναυτικού, μαζί με ρουμανικά στρατιωτικά και πολιτικά πλοία, σύμφωνα με ενημέρωση το βράδυ της Τετάρτης, από το Ρουμανικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικών Δυνάμεων", αναφέρει σχετικό με τα παραπάνω Ρουμανικό ΜΜΕ, επισημαίνοντας:
"Μετά τον ελλιμενισμό του πλοίου, μια αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει, το Σάββατο 12 Αυγούστου, επίσημες επισκέψεις στον Αντιναύαρχο Βασίλε Ουρσεάνου της Διοίκησης Στόλου και στις τοπικές αρχές στην Κωνστάντζα, ενώ ένα απόσπασμα Τούρκων στρατιωτών θα καταθέσει στεφάνι στο Διεθνές Στρατιωτικό Νεκροταφείο στη Σλομπόζια στη μνήμη των Τούρκων ηρώων.
Η κορβέτα TCG Kinaliada (F-514) θα μπορεί να είναι επισκέψιμη από τον άμαχο πληθυσμό στις 12 Αυγούστου, μεταξύ 10.00 - 12.00 και 14.00 - 16.00.
Την Τρίτη 15 Αυγούστου η τουρκική κορβέτα θα είναι παρούσα στη ναυτική περίμετρο εν πλω, μαζί με τα ρουμανικά στρατιωτικά πλοία, στην άσκηση επίδειξης Ρουμανικών Ναυτικών Δυνάμεων .
Η Τιμητική Φρουρά, που έχει στηθεί στο ανάχωμα μπροστά από τη Διοίκηση Στόλου για να υποδεχθεί τους αξιωματούχους, θα αποτελείται από διμοιρίες στρατιωτών από τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Τουρκία, την 30η Ταξιαρχία Φρουρών Mihai Viteazul και τις Ρουμανικές Ναυτικές Δυνάμεις "
Τουρκικό M113 APC εξοπλισμένο με νέο απομακρυσμένα ελεγχόμενο οπλισμό εμφανίστηκε στην Ουκρανία
"Ένα από αυτά τα τροποποιημένα οχήματα παρατηρήθηκε στην 1η Ταξιαρχία Ειδικού Σκοπού, που πήρε το όνομά του από τον Ivan Bohun", αναφέρει Διεθνές ΜΜΕ, επισημαίνοντας:
"Σύμφωνα με την 1η Ταξιαρχία Ειδικού Σκοπού τα πιο εν λόγω τεθωρακισμένα οχήματα που κατασκευάζει η Τουρκία βοηθούν τις ουκρανικές δυνάμεις στην κατεύθυνση του Λίμαν.
Το ASELSAN RWS διαθέτει δύο βάσεις οπλισμού, οι οποίες μπορεί να είναι πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, βαρύ πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών ή εκτοξευτής χειροβομβίδων Mk19.
Η εγκατάσταση του τουρκικού RWS σε αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού θα ενισχύσει τις δυνατότητες του τεθωρακισμένου οχήματος.
Το SARP DUAL χρησιμοποιείται ευρέως σε τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και άλλες πλατφόρμες.
Οι τηλεκατευθυνόμενοι σταθμοί όπλων πραγματοποιούν έρευνα, εντοπίζουν στόχους και τους καταστρέφουν εν κινήσει.
Μπορούν επίσης να προσαρμόσουν αυτόματα την πτήση του βλήματος ανάλογα με την απόσταση από το στόχο, την ταχύτητα και την τροχιά του στόχου και τη θερμοκρασία του αέρα."
Τι είναι το RWS;
Ένας τηλεκατευθυνόμενος σταθμός όπλων (RCWS) ή ο απομακρυσμένος σταθμός όπλων (RWS), επίσης γνωστός ως τηλεχειριζόμενο οπλικό σύστημα (RWS), είναι ένα τηλεχειριζόμενο οπλισμένο σύστημα συχνά εξοπλισμένο με σύστημα ελέγχου πυρός για ελαφρά και μεσαίου διαμετρήματος όπλα που μπορεί να να εγκατασταθεί σε όχημα μάχης εδάφους ή σε πλατφόρμες μάχης με βάση τη θάλασσα και τον αέρα.
Τέτοιος εξοπλισμός χρησιμοποιείται σε σύγχρονα στρατιωτικά οχήματα, καθώς επιτρέπει σε έναν πυροβολητή να παραμείνει στη σχετική προστασία του οχήματος.
Συμπέρασμα
Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία επιχειρεί προβολή σημαίας του Πολεμικού Ναυτικού της στην Ρουμανία με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, δείχνοντας στον Πούτιν ότι η Μαύρη θάλασσα δεν είναι Ρωσική λίμνη , ενώ παράλληλα στέλνει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία με το διασκευασμένο Μ113 που δημιούργησε η ετιαρεία ASELSAN.
Ιδιαίτερα το δεύτερο θα πρέπει να απασχολήσει την Ελλάδα, αφού πολλά οπλικά συστήματα και μέσα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, όπως UAV, UCAV, DRONE KAMIKAZI, USV, UGV, έχουν ως στόχο να απομακρύνουν τον στρατιώτη από το πεδίο της μάχης ή τουλάχιστον από την πρώτη γραμμή αυτης, μειώνοντας δραματικά το κόστος αίματος των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Τέλος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η δυσφορία Πούτιν κατά της Τουρκίας από την "προβολή σημαίας"του Ναυτικού της στην Μαύρη θάλασσα και την αποστολή διασκευασμένου M113 στην Ουκρανία.