Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κεραυνός εν Αιθρία-Συνταγματάρχης Σ.Ρίτερ: Πολωνία και Ουκρανία ετοιμάζουν πολιτική ένωση λόγω της αποτυχίας της επίθεσης του Κιέβου

Οι πρόεδροι της Πολωνίας και της Ουκρανίας Αντρέι Ντούντα  και Βολοντίμιρ Ζελένσκυ, διαπραγματεύονται την πολιτική ένωση  των δύο χωρών.

Αυτό δήλωσε στο κανάλι του YouTube Stephen Gardner ο απόστρατος Συνταγματάρχης ειδικός σε θέμετα πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Σκοτ ​​Ρίτερ.

Σύμφωνα με τον ειδικό, ο Ζελένσκι και ο Ντούντα συζητούν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας πολιτικής ένωσης των δύο χωρών.

“Μια ενσωμάτωση σε αυτή τη μορφή θα διέγραφε τα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας”, σημείωσε ο Ρίτερ.
Ο πρώην Αμερικανός Αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών πιστεύει ότι ο Ζελένσκι μπορεί να κινείται για ένωση με την Πολωνία, λόγω της αποτυχίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ο ειδικός προειδοποίησε ότι μια τέτοια κίνηση του Κιέβου θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Βαρσοβίας.

Σύμφωνα με το Radiotochka NSN, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν την Κυριακή, ανακοίνωσε την πρόθεση του ΝΑΤΟ να προσαρτήσει τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας στην Πολωνία.

Η κίνηση αυτή θυμίζει σε πολλά την πολιτική ένωση Γαλλίας-Βρετανίας το 1940, εν μέσω της γερμανικής εισβολής του Χίτλερ στην γαλλική επικράτεια, και αφορούσε περισσότερο λόγους ηθικής εξύψωσης.   

Ο γνωστός ειδικός αμυντικός αναλυτής Σκότ Ρίττερ, περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την ουκρανική επίθεση, προδικάζοντας σίγουρες διαπραγματεύσεις και ανακωχή από την πλευρά του Κιέβου τους επόμενους μήνες.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Ουκρανοί απέτυχαν να διεισδύσουν ταχέως στο ρωσικό μέτωπο, όπως το είχαν σχεδιάσει αρχικά με Αμερικανούς και Βρετανούς συμβούλους.

Στην συνέχεια ο ουκρανικός στρατός αποφάσισε να διεξάγει μάχες εκ του συστάδην ώστε να καταλαμβάνει συγκεκριμένα χωριά και εδάφη, χωρίς όμως στρατηγική αξία.

Οι Ρώσοι για να αντιμετωπίσουν τις απώλειες υποχωρούσαν αρχικά μετά την επίθεση του ουκρανικού πυροβολικού και την έφοδο των Ουκρανών, τους επέτρεπαν να εισέλθουν στην περιοχή που ήθελαν, και στην συνέχεια αναλάμβανε το ρωσικό  πυροβολικό με ρυμουλκούμενα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και πυραύλους εδάφους-εδάφους, κονιορτοποιώντας την ουκρανική δύναμη.

Οι Ρώσοι θα απωθήσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε απόσταση ίση με το μέγιστο βεληνεκές των οπλικών συστημάτων που παρέχονται από το ΝΑΤΟ όπως τους πυραύλους HIMARS, οι οποίοι έχουν βεληνεκές περίπου 150 km.

Οι μεγάλες απώλειες ανάγκασαν την Ουκρανία να επανεξετάσει τη στρατηγική της και να την επιβραδύνει για να διατηρήσει τους άνδρες και τα όπλα που απαιτούνται για τη μεγάλη επίθεση που δεν έχει ακόμη έρθει.

Η ουσία είναι ότι η επίθεση των Ουκρανών έχει αποτύχει πλήρως, ενώ οι Ρώσοι ήδη κάνουν αντεπιθέσεις σε ορισμένα σημεία ετοιμάζοντας και αυτοί την δική τους αντεπίθεση.

Ποιες πόλεις της Ουκρανίας μπορούν ακόμα να πάρουν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και ποιες θα πρέπει να αναβληθούν για αργότερα;

Στο ερώτημα αυτό απαντά ο γνωστός Αμερικανός Αξιωματικός Σκοτ Ρίτερ: «Η Ρωσία θα πάρει τον έλεγχο της Οδησσού, του Ντιενπροπετρόφσκ και του Χαρκόβου».

“Οι ρωσικές δυνάμεις θα πάρουν τον έλεγχο της Οδησσού, του Ντιενπροπετρόφσκ και του Χάρκοβο”, δήλωσε ο Σκοτ ​​Ρίτερ, πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο κανάλι The Geopolitics In Conflict Show στο YouTube.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό, όταν και εφόσον ο ρωσικός στρατός αναλάβει τον έλεγχο αυτών των πόλεων, δεν θα επιτρέψει στις Ένοπλες Δυνάμεις να τις καταλάβουν ξανά.

Ο Ρίτερ πιστεύει επίσης ότι οι δυτικοί ηγέτες θα αναγκάσουν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα για να διατηρήσει αυτό που θα βρίσκεται στη συνέχεια υπό την κυριαρχία του καθεστώτος του Κιέβου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SDF
Μέση Ανατολή 0

Βίντεο υπερπαραγωγή! Κούρδοι «φαντομάδες» μπούκαραν σε φυλάκιο και απελευθέρωσαν Κούρδισσες από τα χέρια των τζιχαντιστών-Σοκ στην Τουρκία

Χολιγουντιανή παραγωγή και εξοπλισμός και δεξιότητες που δεν περίμενε κανείς πως θα διέθεταν οι κουρδικές SDF