Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ουκρανοί έχασαν το 20 % του δυτικού εξοπλισμού τους-Σκοτ Ρίτερ: «Η Ρωσία θα πάρει τον έλεγχο της Οδησσού, Ντιενπροπετρόφσκ και Χαρκόβου»

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν στους New York Times ότι στο σύνολο των κατεστραμμένων όπλων των Ουκρανών κατά την πρόσφατη επίθεση, ποσοστό 20 % αφορά δυτικό εξοπλισμό που έχει παραχωρηθεί.

Μιλάμε για άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Το ποσοστό των απωλειών, ωστόσο, μειώθηκε στο 10 τοις εκατό τις επόμενες εβδομάδες της εκστρατείας, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Πρόσθεσαν ότι οι μεγάλες απώλειες ανάγκασαν την Ουκρανία να επανεξετάσει τη στρατηγική της και να την επιβραδύνει για να διατηρήσει τους άνδρες και τα όπλα που απαιτούνται για τη μεγάλη επίθεση που δεν έχει ακόμη έρθει.

Η ουσία είναι ότι η επίθεση των Ουκρανών έχει εξασθενήσει, ενώ οι Ρώσοι ήδη κάνουν αντεπιθέσεις σε ορισμένα σημεία ετοιμάζοντας και αυτοί την δική τους αντεπίθεση.

Το αληθινό σχέδιο του Πούτιν περιλαμβάνει τον έλεγχο της Οδησσού, Ντιενπροπετρόφσκ και Χαρκόβου  

Ποιες πόλεις της Ουκρανίας μπορούν ακόμα να πάρουν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και ποιες θα πρέπει να αναβληθούν για αργότερα;

Στο ερώτημα αυτό απαντά ο γνωστός Αμερικανός Αξιωματικός Σκοτ Ρίτερ: «Η Ρωσία θα πάρει τον έλεγχο της Οδησσού, του Ντιενπροπετρόφσκ και του Χαρκόβου».

“Οι ρωσικές δυνάμεις θα πάρουν τον έλεγχο της Οδησσού, του Ντιενπροπετρόφσκ και του Χάρκοβο”, δήλωσε ο Σκοτ ​​Ρίτερ, πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο κανάλι The Geopolitics In Conflict Show στο YouTube.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μας έδωσε μια ένδειξη. Μόλις εξασφαλίσουν το ρωσικό έδαφος, οι Ρώσοι θα απωθήσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε απόσταση ίση με το μέγιστο βεληνεκές των οπλικών συστημάτων που παρέχονται από το ΝΑΤΟ όπως τους πυραύλους HIMARS, οι οποίοι έχουν βεληνεκές περίπου 150 km.

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα καταλάβει την Οδησσό, το Χάρκοβο και το Ντιενπροπετρόφσκ», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό, όταν και εφόσον ο ρωσικός στρατός αναλάβει τον έλεγχο αυτών των πόλεων, δεν θα επιτρέψει στις Ένοπλες Δυνάμεις να τις καταλάβουν ξανά.

Ο Ρίτερ πιστεύει επίσης ότι οι δυτικοί ηγέτες θα αναγκάσουν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα για να διατηρήσει αυτό που θα βρίσκεται στη συνέχεια υπό την κυριαρχία του καθεστώτος του Κιέβου.

Απάντηση του Ρώσου ειδικού Ν. Ροντιόνοφ στον Αμερικανό πρωην Αξιωματικό των πληροφοριών

“Σύμφωνα με τον Ρίτερ, οι Ρώσοι θα απωθήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε απόσταση ίση με το μέγιστο βεληνεκές των οπλικών συστημάτων που παρέχει το ΝΑΤΟ, όπως τα HIMARS, που έχουν βεληνεκές περίπου 150 km. Ποιο είναι το νόημα όμως;

Οι Αμερικάνοι θα τους προμηθεύσουν στην συνέχεια με κάτι πιο μακρινό. Η εκτίμηση του Ρίτερ, βασίζεται στα πραγματικά σχέδια του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, αλλά σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει εάν η Ρωσία έχει αρκετούς πόρους για αυτό.

Και μέχρι στιγμής, τίποτα δεν δείχνει ότι ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να εξαπολύσει αντεπίθεση στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε αυτές τις πόλεις, τουλάχιστον φέτος.

Ο Ρίτερ πιστεύει ότι οι δυτικοί ηγέτες θα αναγκάσουν τον Ζελένσκι να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα για να διατηρήσει αυτό που θα βρίσκεται υπό την κυριαρχία του καθεστώτος του Κιέβου.

https://youtu.be/yt7rTtg-ogY?t=1

Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό;

Αν ο κ. Ρίτερ  το πιστεύει, τότε ας κατονομάσει τους αξιωματούχους που θα πράξουν αυτό.

Αν κρίνουμε από τον τρόπο που κύλησε η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης και των ΗΠΑ ακολουθούν τις δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ «Στόχος μας είναι η νίκη της Ουκρανίας».

Αν η Δύση ήθελε πραγματικά διαπραγματεύσεις, τότε αυτές θα είχαν ξεκινήσει τώρα χωρίς να έχει να κάνει με το ποσοστό τοις εκατό του εδάφους της Ουκρανίας που ελέγχει σήμερα η Μόσχα.

Το θέμα είναι αν κάνουμε επίθεση ή παραμείνουμε σε άμυνα. Όσο είμαστε  σε άμυνα, κανείς δεν θα μπει σε καμία διαπραγμάτευση μαζί μας.

Αλλά μόλις η Ρωσία ξεκινήσει μια επίθεση και πετύχει κάποια επιτυχία, εδώ η Δύση θα ζητήσει διαπραγματεύσεις.

«Εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι μέχρι το 2014 η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής του Ντνιπροπετρόβσκ δεν ήταν λιγότερο ενεργά υπέρ της ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας από τους κατοίκους της Οδησσού και του Χάρκοβο», δήλωσε ο Pavel Ekaterinin, αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου για τη Μελέτη Πολιτικών και Στρατιωτικών Συγκρούσεων (TSIGiVK).

"Ο Ρίτερ πιστεύει ότι αρκεί η Ρωσία να καταλάβει ανάλογο ποσοστό εδάφους στην Ουκρανία για να έχει σε απόσταση βολής το Κίεβο. Σοβαρά; Τι γίνεται όμως με την ουδέτερη ζώνη;

Δεν νομίζω ότι η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης μεταξύ των στρατευμάτων της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα προστατεύσει τη χώρα μας από τον εχθρικό βομβαρδισμό.

Επιπλέον, τα δυτικά όπλα, τα οποία θα προμηθεύονται περαιτέρω στο Κίεβο, είναι ικανά να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία ακόμη και από το έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας.

Εδώ μπορούμε να θυμηθούμε την πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής του Ντονμπάς Ν.Πουσίλιν.

Κατά τη γνώμη του, μόνο η πλήρης κατάληψη του εδάφους της Ουκρανίας, μπορεί να εξασφαλίσει πλήρως την Ρωσία.

Ακόμα κι αν τους αφήσουμε, για παράδειγμα, το Λβίβ και το Τσερνομπίλ, σε λίγα χρόνια μπορούν και πάλι να πολεμήσουν στη γη μας κατ' εντολή της Δύσης.

Χρειαζόμαστε την αποστρατικοποίηση ολόκληρης της Ουκρανίας, όπως δηλώθηκε στην προεδρική ομιλία στις 24 Φεβρουαρίου 2022”, τόνισε ο Ρώσος ειδικός.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εφιαλτικό σενάριο με μια ενεργή πολεμική σύγκρουση δίπλα στην Ευρώπη για μακρό χρονικό διάστημα, ενώ τα σενάρια για Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο, δίνουν και παίρνουν.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ