Κοινωνία

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ποτέ δεν είχα σχέση με τη Greek mafia»

Αρνήθηκαν με κατηγορηματικό τρόπο την εμπλοκή τους στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ, στις απολογίες τους, τα δύο αδέλφια που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως φυσικοί αυτουργοί του στυγερού εγκλήματος, στις 9 Απριλίου 2021.

Ο μεγαλύτερος αδελφός , πατέρας τεσσάρων παιδιών, ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για την επαγγελματική πορεία του μέχρι τη σύλληψη του αλλά και τη συνεργασία σε επιχείρηση καθαρισμού και διαχείρισης κτιρίων με τον αδελφό του η οποία έληξε, όπως είπε, το 2022.

Οι αρχές έφτασαν στον 48χρονο κατηγορούμενο μετά από πολύμηνη έρευνα όταν εντόπισαν στη «σκηνή» του εγκλήματος φορτηγάκι της εταιρείας.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως βρέθηκε στην περιοχή τις κρίσιμες ημέρες για να μοιράσει διαφημιστικά φυλλάδια της εταιρείας του.

Όπως είπε στις 10 Απριλίου του 2023 πήγαν στην εταιρεία του περίπου 12 άτομα από την οικονομική αστυνομία για έλεγχο και στη συνέχεια τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ λέγοντας του ,όταν ρώτησε αν χρειάζεται δικηγόρο, πως δεν συμβαίνει κάτι σοβαρό.

«Με ρωτάγαμε ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο τον Απρίλιο. Σκεφτόμουν πως δεν το δίνω όπου κι όπου συνήθως το οδηγώ εγώ … Στον αδελφό μου δεν θα το έδινα. Τον θεωρώ σίδεροφάγο θα το έσπαγε… Μου είπαν το βράδυ ότι το αυτοκίνητο εμπλέκεται στη δολοφονία του Καραιβάζ» είπε σημειώνοντας πως του ζήτησαν να θυμηθεί που βρισκόταν την ημέρα της δολοφονίας.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να θυμηθεί πού βρισκόταν δυο χρόνια νωρίτερα και για το λόγο αυτό ζήτησε την ατζέντα του και κάποιες άλλες σημειώσεις.

«Είδα ότι είχα διαμοιρασμό φυλλαδίων… Μου έλεγαν οι αστυνομικοί «Πες μου ότι το αυτοκίνητο το είχε ο αδέλφια σου για να φύγεις έχεις τέσσερα παιδιά να φύγεις». Τους λέω δεν το είχε … Μετά από λίγες μέρες με συλλάβανε και η πορεία έφτασε μέχρι εδώ. Χτυπιέμαι και λέω γιατί δεν έλεγξαν το αυτοκίνητο για dna, να ψάξουν στο σπίτι για όπλα και ρούχα. Δεν έγινε τίποτα. Προσπάθησα να αποφυλακιστώ γιατί ο γιος μου έχει σοβαρό πρόβλημα. Έπαθα διπλό έμφραγμα και τώρα είμαστε εδώ που είμαστε…» είπε.

Ο 48χρονος δέχτηκε σειρά ερωτήσεων σχετικά με το διαμοιρασμό φυλλαδίων που όπως ισχυρίζεται έκανε τη μοιραία ημέρα μαζί με τον ανιψιό του.

«8 και 9 Απριλίου δεν μπορούσα να ξέρω που ήμουν μετά από δυο χρόνια, από τις ατζέντες μου είδα ότι είχα διαμοιρασμό φυλλαδίων. Το είδα γραμμένο. Δεν θυμήθηκα τίποτα μέχρι να δω την ατζέντα μου. Τους είπα λογικά πήγα με τον ανιψιό μου να μοιράσω φυλλάδια …» ανέφερε και πρόσθεσε «Δεν θυμάμαι σε ποιους δρόμους πήγα στην περιοχή του Αλίμου . Ήταν άγνωστη περιοχή για εμένα, πήγα γιατί είχα δει πως είχε κάποια πιο μεγάλα κτίρια. Από τους δικηγόρους μου είδα το βιντεοληπτικό υλικό που μου έδειξαν πως κινήθηκα στους συγκεκριμένους δρόμους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο επίκεντρο της απολογίας βρέθηκε το πελατολόγιο της εταιρείας και η ατζέντα του κατηγορούμενου στην οποία καταγράφεται το πρόγραμμα καθαρισμού και εργασιών. Ο πρόεδρος επέδειξε τα έγγραφα στον κατηγορούμενος κάνοντας την παρατήρηση πως «διαφέρει ο γραφικός χαρακτήρας» στο σημείο που καταγράφονται τα φυλλάδια.

Πρόεδρος: Δεν μπόρεσα να διαπιστώσω διαμοιρασμό φυλλαδίων σε κάποιο άλλο φύλλο…
Μόνο δυο μέρες το χρόνο μοιράσατε;

Κατηγορούμενος: Όχι και άλλες μέρες …. Εκεί κατέγραφα μόνο τα δικά μου . Κάνανε και άλλοι υπάλληλοι διαμοιρασμό.

Πρόεδρος: Άρα πήγατε δυο φορές το 2022;

Κατηγορούμενος: Πρέπει να πήγα άλλες 3- 4 φορές , απλά δεν το έχω σημειώσει

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο δεν το καταγράψατε;

Κατηγορούμενος: Μπορεί να μην πρόλαβα

Πρόεδρος: Έχω την αίσθηση ότι διαφέρει ο γραφικός χαρακτήρας, μήπως το συμπλήρωσε κάποια άλλος για εσάς;

Κατηγορούμενος: Νομίζω εγώ το συμπλήρωσα (κοιτώντας την ατζέντα)

Πρόεδρος: Υπήρχε λόγος που πήγατε δυο μέρες στην ίδια περιοχή;

Κατηγορούμενος: Συνήθως καλύπτουμε διαφορετικούς δρόμους…

Ο κατηγορούμενος κλείνοντας την απολογία του απευθύνθηκε στους δικαστές λέγοντας : «Μια ζωή με τον ιδρώτα μου έκανα ότι έκανα, δεν έχω κάνει ποτέ καμία παρανομία…».

«Είμαι αιχμάλωτος εδώ …»

Ο δεύτερος κατηγορούμενος , παίρνοντας το λόγο ξεκαθάρισε πως αρνείται και ο ίδιος την εμπλοκή του στη δολοφονία και μίλησε για την οικογένεια του λέγοντας πως όλοι είναι βιοπαλαιστές.

«Θέλω να πω μόνο την αλήθεια εδώ. Εδώ παίζεται η ζωή μου, θα μείνουν τα παιδιά μου ορφανά» είπε τονίζοντας πως δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.

Ο κατηγορούμενος απαντώντας σε ερωτήσεις για τα τηλέφωνα του επέμεινε πως είχε μόνο δύο, ενώ εξήγησε πως υπήρχε περίπτωση όταν τον ενοχλούσαν ή είχε κάποια παράνομη σχέση να αλλάξει το νούμερο του με τη βοήθεια της κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζεται.

«Εάν είχαμε την πολυτέλεια να έρθουν μετά από μερικούς μήνες από τη δολοφονία θα μπορούσαμε να αμυνθούμε να γίνει μια άρση απορρήτου που δικαιούμασταν. Μετά από δυο χρόνια δεν μπορούσα να θυμηθώ που ήμουν …Είμαι αιχμάλωτος εδώ…» είπε και επικαλέστηκε φωτογραφία που ανάρτησε φίλος του από συνάντηση τους την ημέρα της δολοφονίας.

«Το μόνο που με έκανε να θυμηθώ κάτι είναι η φωτογραφία στο Facebook. Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξε ο φίλος μου, ο Αντώνης και όχι εγώ για άλλοθι όπως ειπώθηκε, είναι άδικο αυτό που ακούστηκε. Η μόνη φωτογραφία που έχουμε από το φορτηγό ήταν αυτή, όταν πήγαμε και βάλαμε πινακίδες. Δεν θυμάμαι τι ώρα ήταν. Μεσημεριανές ώρες. Πρέπει να ήταν μετά τις 2-2:30-3, ήρθε στην Νίκαια και με πήρε, είτε από το γραφείο μου, είτε η μητέρα μου» υποστήριξε.

«Τα λογικά έχουν γίνει παράλογα και τα παράλογα λογικά» είπε και συμπλήρωσε πως η οικογένεια του δέχτηκε απειλές και ζήτησε «από το κράτος να μας πει ποια ήταν η κυρία που απείλησε τα παιδάκια μου».

Αναφερόμενος δε στις σχέσεις του με πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή και είχαν σχέση με προστασία σημείωσε «Ποτέ δεν είχα σχέση με οργανωμένο έγκλημα και Greek mafia». Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με όπλα παρά το γεγονός ότι πήγαινε σε σκοπευτήριο. «Δεν έχω καμία σχέση με τα όπλα. Εγώ απλά πήγαινα στο σκοπευτικό όμιλο. Εκεί που πηγαίνω επειδή υπάρχουν δικαστές, επιχειρηματίες, γιατροί το έκανα για δημόσιες σχέσεις» ανέφερε.

Μάλιστα, όταν κλήθηκε να μιλήσει για ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται να πρωταγωνιστεί σε καυγά είπε: «Έχω μαλώσει αλλά δεν έχω σκοτώσει. Όλοι έχουμε μαλώσει στη ζωή αυτή… Εγώ δεν είμαι Άγιος και στη ζωή μου έχω μαλώσει και όσες φορές έχω μαλώσει δεν έχω χάσει, ήμουν καλός αθλητής …».

Κλείνοντας την απολογία του απευθυνόμενος στο δικαστήριο ξέσπασε λέγοντας: ««Τι σχέση έχω εγώ με εθνική ασφάλεια; Έχει καταστραφεί η ζωή μας εδώ, ότι μιλάω, εργάζομαι, γυμνάζομαι είμαι λάθος, βρίσκουν πως είμαι στο Κερατσίνι με το τηλέφωνο, αλλά…ναι αλλά, θέλω δικαιοσύνη κύριε πρόεδρε » είπε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε πως «με έχουν συκοφαντήσει ότι έχω κάνει ληστεία, έχουν καταπατηθεί τα δικαιώματα μου, με πήγαν στις φυλακές Γρεβενών, ενώ ήμουν στο σχολείο και δεν είχα τσακωθεί με κανέναν…δεν έχουμε κάνει τίποτα, είμαστε αθώοι, είναι άδικο αυτό, έχουμε καταστραφεί, δεν ξέρουμε πως θα μαζέψουμε τη δουλειά μας, πείτε μου τι πρέπει να κάνω να το κάνω τώρα, με δικά μου έξοδα, να τελειώνουμε».

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την εισαγγελική πρόταση η για την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ