Ένοπλες Συρράξεις

Ο κόσμος “κρέμεται από μια κλωστή”: Η υπέρβαση της τελευταίας “κόκκινης γραμμής” του ΝΑΤΟ οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες

 

Η ασφάλεια της Ουκρανίας έχει μεγάλη σημασία για τους Συμμάχους και τη Συμμαχία. Για να υποστηριχθεί η περαιτέρω ενσωμάτωση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, συμφωνήθηκε ένα ουσιαστικό πακέτο διευρυμένης πολιτικής και πρακτικής υποστήριξης.

Το ΝΑΤΟ συμφώνησε ουσιαστικό πακέτο διευρυμένης πολιτικής και πρακτικής υποστήριξης για την Ουκρανία. Η Συμμαχία αποφάσισε επίσης να ιδρύσει το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας.

 «Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, ένα νέο κοινό όργανο όπου οι Σύμμαχοι και η Ουκρανία συμμετέχουν ως ισότιμα ​​μέλη για την προώθηση του πολιτικού διαλόγου, της δέσμευσης, της συνεργασίας και των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Θα παρέχει κοινές διαβουλεύσεις, λήψη αποφάσεων και δραστηριότητες και θα χρησιμεύει επίσης ως μηχανισμός διαβούλευσης κρίσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ουκρανίας», αναφέρει το ανακοινωθέν.

«Η ανησυχία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, εκπροσωπούμενης από τον Γενικό Γραμματέα της Γενς Στόλτενμπεργκ, για τις ενέργειες της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή γίνεται ολοένα και πιο εμφανής».

«Το ΝΑΤΟ σηματοδοτεί στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν,  τις σοβαρές συνέπειες και τους κινδύνους που συνδέονται με την παραβίαση της λεγόμενης κόκκινης γραμμής», αναφέρει ρωσικό μέσο ενημέρωσης.

Ο Στόλτενμπεργκ, έχει μιλήσει έντονα για τις απειλές από τη Μόσχα, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία, κατά τη γνώμη του, «υποτιμά τους Ουκρανούς». Ταυτόχρονα, σημειώνει μια ενεργή αύξηση του μεγέθους της συμμαχίας, παρά την επιθυμία του Πούτιν να δει την αντίστροφη διαδικασία.

Ωστόσο, η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να θεωρηθεί η προτελευταία «κόκκινη γραμμή». Η πιο πρόσφατη, όπως φαίνεται, θα είναι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Εάν η συμμαχία λάβει μια τέτοια απόφαση, θα μπορούσε να επιδεινώσει σοβαρά τη διεθνή κατάσταση και να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες. Αν το ΝΑΤΟ θα πρέπει να περάσει αυτή την τελευταία «κόκκινη γραμμή» παραμένει ανοιχτό ερώτημα. Και ενώ δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της κατάστασης.

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα λάβει μέτρα ως απάντηση στην επέκταση του ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία λαμβάνει επαρκή και έγκαιρα μέτρα ως απάντηση στην πιθανή επέκταση του ΝΑΤΟ. Τονίζουμε ότι, αυτή η δήλωση έγινε στο πλαίσιο των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, ειδικά υπό το φως της πιθανής προσχώρησης νέων χωρών στη συμμαχία.

Λεπτομέρειες για τα υποτιθέμενα μέτρα που λαμβάνει η Ρωσία ως απάντηση, δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, η κατάσταση γύρω από το ζήτημα της επέκτασης του ΝΑΤΟ παραμένει ένα από τα βασικά ζητήματα στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Κατά πάσα πιθανότητα, η δήλωση Λαβρόφ συνδέεται με τις πρόσφατες απειλές του Στόλτενμπεργκ, για την ετοιμότητά του να επεκτείνει το ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από τη θέση της Ρωσίας.

Χρήση πυρομαχικών διασποράς από τη Ρωσία

Πριν από λίγες μέρες έγινε επίσημα γνωστό ότι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα παραλάβουν μια μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών διασποράς.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο οι Ηνωμένες Πολιτείες να προμηθεύουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία. Προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση τέτοιου σεναρίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν παρόμοια πυρομαχικά εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σήμερα, η Ρωσία διαθέτει δεκάδες διαφορετικά είδη πυρομαχικών διασποράς, συμπεριλαμβανομένων εναέριων βομβών, κάτι που θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετικά κακή ιδέα για την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα.

Όταν ένα τέτοιο πυρομαχικό πυροδοτείται, πολλά μικρά πυρομαχικά διασκορπίζονται, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν εχθρικές δυνάμεις, εξοπλισμό, υποδομές, συμπεριλαμβανομένων διαδρόμων και ηλεκτροφόρων γραμμών, και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διάδοση χημικών ή βιολογικών όπλων.

Ωστόσο, η χρήση βομβών διασποράς προκαλεί σοβαρή ανησυχία, καθώς μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό. Αυτός ο κίνδυνος δεν προκύπτει μόνο κατά τη χρήση τέτοιων βομβών, αλλά και στη συνέχεια, λόγω της πιθανής αστοχίας ορισμένων από τα υποπυρομαχικά. Αυτό το βήμα είναι πιθανό να αποτρέψει τη Ρωσία από τη χρήση αυτού του είδους πυρομαχικών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...