Ένοπλες Συρράξεις

Πριγκόζιν για το “μέτωπο”: Μπορεί να μείνουμε χωρίς στρατό και χωρίς Ρωσία! Οι ΗΠΑ να αναλάβουν το κόστος αποκατάστασης της Ουκρανίας

Ο Γεβγένι Πριγκόζιν, γνωστός ως ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας «Βάγκνερ», είπε ότι ορισμένοι οικισμοί στη γραμμή επαφής στην περιοχή Zaporozhye, συμπεριλαμβανομένων των Pyatikhatki, Urozhaynoye και του βόρειου τμήματος του Rabotino, βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.

Ο Πριγκόζιν εξέφρασε ανησυχία για την τρέχουσα κατάσταση στην πρώτη γραμμή, τονίζοντας ότι ο πόλεμος δεν εξελίσσεται υπέρ του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ουκρανικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο τεράστιων τμημάτων του μετώπου. Ο Πριγκόζιν τόνισε ότι, τα ουκρανικά στρατεύματα προελαύνουν προς το Molochny Liman, και πιθανώς σκοπεύοντας να διακόψουν την επικοινωνία μεταξύ Κριμαίας και Ντονμπάς.

Τα λόγια του ιδρυτή της Βάγκνερ προκαλούν σοβαρή ανησυχία, καθώς είπε στους δημοσιογράφους του MOS.NEWS για το τι συμβαίνει στην πρώτη γραμμή και ότι, η Ρωσία μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Ο επικεφαλής της «Βάγκνερ» αρνήθηκε να σχολιάσει την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά μίλησε για την κατάσταση στη γραμμή επαφής από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πέραν  ότι οι οικισμοί όπως το Pyatikhatki, το Rabotino και το Urozhaynaya βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, είπε:

«Περαιτέρω. Πάνω από το Tokmak, στο χωριό Sadovoe, υπάρχει ένας εχθρός, και ο Θεός φυλάξοι, δεν πρόκειται για κάποιο είδος μεμονωμένης ομάδας 50-100 ατόμων. Αλλά δεν υπάρχει έλεγχος, ούτε όπλα, ούτε πυρομαχικά. Οι στρατιώτες μας στέλνουν σήματα όλη μέρα λέγοντας ότι χρειάζονται οβίδες, χρειάζονται αντιαρματικά όπλα, χειροβομβίδες και φυσίγγια που να τρυπούν την προστασία των αρμάτων», είπε ο Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με το politexper,  επεσήμανε ότι ο κόσμος χωρίστηκε σε δύο πραγματικότητες και σε μια από αυτές κλείνουν το στόμα σε οποιεσδήποτε πηγές πληροφόρησης, με αποτέλεσμα οι  πληροφορίες για την πρόοδο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να  είναι κρυμμένες από όλους. «Τώρα υπάρχει μια άμεση προδοσία των συμφερόντων της Ρωσίας, και στο πλαίσιο των απωλειών,  ένας στρατιώτης δεν μπορεί να πολεμήσει μόνος του με  αυτήν την έλλειψη προσωπικού», είπε.

Πιστεύει ότι, η ειδική επιχείρηση πραγματοποιείται με κόστος την «ολική καταστροφή» του ρωσικού στρατού.

«Και αν συνεχιστεί περαιτέρω, θα μείνουμε χωρίς το κύριο πράγμα, χωρίς τη Ρωσία», τόνισε ο Πριγκόζιν.

«Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μας φέρνει σοβαρά προβλήματα και απώλειες, οι οποίες αποσιωπούνται και για τις οποίες ο ρωσικός λαός δεν γνωρίζει. Όταν έρθει το πρόβλημα, επαναλαμβάνω, μπορούμε να μείνουμε χωρίς στρατό και χωρίς Ρωσία », συνόψισε.

Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον: Η Αμερική να πληρώσει για την αποκατάσταση της Ουκρανίας

Ο Ανατόλι Αντόνοφ, Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που εμπλέκονται στην ουκρανική σύγκρουση, είναι υποχρεωμένες να αναλάβουν το κόστος της αποκατάστασης της χώρας.

Σύμφωνα με τον Αντόνοφ, η αμερικανική ηγεσία είναι άμεσα υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της Ουκρανίας, δεδομένων των μακροπρόθεσμων προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών να δημιουργήσουν μια τεταμένη κατάσταση κατά μήκος των ρωσικών συνόρων και να μετατρέψουν την Ουκρανία σε μια χώρα αντίθετη με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Αντόνοφ εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο προμηθεύουν ενεργά την Ουκρανία με όπλα, αλλά και παρεμποδίζουν τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Κατά τη γνώμη του, η Αμερική πρέπει να αναλάβει υποχρεώσεις για αποζημίωση για τη ζημιά που προκλήθηκε από τα αμερικανικά όπλα και για τις απώλειες των ζωών αθώων ανθρώπων που έγιναν θύματα της ένοπλης σύγκρουσης.

Ο Ρώσος Πρέσβης τόνισε τη διαφορά μεταξύ των δαπανών των ΗΠΑ, που στοχεύουν στην υποστήριξη του ουκρανικού καθεστώτος και της πραγματικής κατάστασης στον κόσμο. Επισήμανε, την έντονη υπερβολή του προϋπολογισμού των ΗΠΑ σε σχέση με την Ουκρανία, καθώς και την πιθανότητα σφαλμάτων στον υπολογισμό του κόστους του παρεχόμενου στρατιωτικού εξοπλισμού ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Αντόνοφ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στις φτωχότερες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, όπου οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και υποφέρουν από την πείνα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ