Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει αρκετούς χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες να κινούνται στο πεδίο. Η τοποθεσία και ημερομηνία καταγραφής του βίντεο είναι άγνωστες, ωστόσο ουκρανικές πηγές ήδη αναφέρουν πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζουν αυτήν την στιγμή μία αντεπίθεση μεγάλης κλίμακας.
Είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί η τοποθεσία και ο χρόνος καταγραφής του βίντεο από σχετικούς ειδικούς. Πολύ πιθανό είναι το υλικό να καταγράφηκε σε ένα από τα ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης στρατιωτών. Εάν ένας τόσο μεγάλος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών βρίσκονταν κοντά στην γραμμή επαφής του πολέμου θα ανιχνεύονταν άμεσα από τους Ρώσους κατασκόπους.
Αυτή η εικασία υποστηρίζεται από το γεγονός πως το βίντεο καταγράφηκε ξεκάθαρα κατά την διάρκεια της ημέρας. Και εάν η συγκέντρωση βρίσκονταν κοντά στο μέτωπο, τότε οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές του βίντεο θα ήταν ήδη νεκροί. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν ρωσικά μέσα, υποστηρίζοντας την άποψή τους λέγοντας το λογικό: «τόσο μεγάλη συγκέντρωση πεζικού σε ανοιχτό χώρο είναι το όνειρο κάθε πυροβολητή».
Βέβαια και πάλι δεν μπορεί να απορριφθεί με σιγουριά το ενδεχόμενο όλοι αυτοί οι Ουκρανοί στρατιώτες να βρίσκονται κοντά στην γραμμή συρράξεων και να ετοιμάζονται πράγματι για μία επίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων.
Πότε θα Ξεκινήσει η Αντεπίθεση;
Το Κίεβο ετοιμάζεται να ξεκινήσει την επικείμενη αντεπίθεσή του στις 30 Απριλίου ανέφερε το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, βασίζοντας αυτά τα δεδομένα σε μυστικά έγγραφα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.
Παράλληλα, η ρωσική RIA Novosti αναφέρει πως η Δύση συνεχίζει να προμηθεύει και να υποστηρίζει την Ουκρανία πριν ξεκινήσει η επιχείρηση αντεπίθεσης.
Το άρθρο γράφει πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «κοιτούν το μέλλον» και είναι απασχολημένοι προετοιμάζοντας το Κίεβο για την αντεπίθεση.
Επιπλέον, σύμφωνα με την δημοσίευση, η αμερικανική μυστική υπηρεσία «ελέγχει προσεχτικά τις μάχες γύρω από το Μπαχμούτ».
Οι Αμερικανοί παρακολουθούν τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων μέχρι και το τελευταίο χαράκωμα, ενώ οι κατάσκοποί τους ελέγχουν κάθε ηλεκτρονικό σήμα, από ατομικά κινητά τηλέφωνα μέχρι ραντάρ, γράφει η Newsweek.
Σημειώθηκε επίσης πως για το Κίεβο, η πτώση του Μπαχμούτ θα αποτελέσει ένα «ψυχολογικό πλήγμα», ωστόσο η πόλη από μόνη της δεν είναι «κρίσιμη» για την έκβαση του πολέμου.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ δήλωσε πως η αντεπίθεση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του θα ξεκινήσει «στο σύντομο μέλλον».