Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ένα τσούρμο βουλευτές του Ισραήλ στην Ουκρανία- Πολιτικοστρατιωτικός ο σκοπός τους- Τι συμβαίνει;

Ισραηλινή αντιπροσωπεία βουλευτών επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουκρανία, όπου έτυχε ένθερμης υποδοχής, αφού ο Ζελένσκι αναζητά περισσότερους συμμάχους στον αγώνα της χώρας του κατά της Ρωσίας.

Η επίσκεψη κρίνεται ότι είχε διττό χαρακτήρα, πολιτικό αλλά και στρατιωτικό.

Οι σχέσεις Ισραήλ-Ιράν

Είναι γνωστή η έχθρα που υπάρχει μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, όπως επίσης είναι γνωστό ότι το Ιράν πρόσφερε εκατοντάδες UAV και drones καμικάζι στον Πούτιν, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να προσβάλλει συνεχώς το ενεργειακό δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και κρίσιμες υποδομές των Ουκρανών, καταστρέφοντας πολύ μεγάλο μέρος τους.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να θεωρείται πάρα πολύ πιθανόν ότι ο  Πούτιν  όπως φαίνεται, έχει  αποφασίσει να  κάνει "αστακό" το Ιράν, δίνοντας του μαχητικά Su-35E και αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν τούτου οι χώρες του κόλπου αλλά κυρίως το Ισραήλ, αντιλαμβάνονται ότι το μέγεθος της Ιρανικής απειλής θα μεγαλώσει κατά πολύ, αφού η αντιαεροπορική και αεροπορική ενίσχυση του Ιράν από τη Ρωσία θα το καταστήσει περισσότερο επιθετικό και αδιάλλακτο.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Ιρανικές δυνάμεις υπάρχουν στον στρατό του Άσαντ στην Συρία, ενώ σε περίπτωση στρατιωτικης εμπλοκής Ισραήλ-Ιράν, το πρώτο θα έχει να αντιμετωπίσει επιπλέον την Παλαιστινιακή Χαμάς, την Σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ πιθανόν σε τέτοια περίπτωση, το Ιράν και οι σύμμαχοί του, να χρησιμοποιήσουν κατά κόρον drones σε μια προσπάθεια υπερκορεσμού της Ισραηλινης αεράμυνας, ώθησε το Ισραήλ να πραγματοποιήσει την επίσκεψη των Βουλευτών του στην Ουκρανία, προκειμένου να δούν τα Ιρανικά drones που κατέρριψε η Ουκρανική αεράμυνα, προχωρώντας στη συνέχεια οι ειδικοί επί του θέματος σε ενδελεχή ανάλυση των δυνατοτήτων και αδυναμιών τους.

Έτσι οι Ισραηλινοί βουλευτές Ze’ev Elkin και Yuli Edelstein επισκέφτηκαν  αρχικά τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι και στην συνεχεια Ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπου γίνεται μελέτη-ανάλυση των δυνατοτήτων και τεχνικών χαρακτηριστικών των  τα ιρανικών drones.

Στόχος του Ισραήλ είναι να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερο πληροφοριακό υλικό για τα Ιρανικά drones, έτσι ώστε να μπορεί να τα εξουδετερώσει με ευχέρεια σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης μεταξύ τους.

Κίεβο, Ουκρανία: Στους Ισραηλινούς πολιτικούς Yuli Edelstein και Ze'ev Elkin παρουσιάζονται όπλα ιρανικής κατασκευής που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία

Εκτίθεται  είναι ένα επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος "Muhajer 6" και ένας πύραυλος "Qaem 5", τα οποία ανασύρθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις τους τελευταίους μήνες

 

Επιθεώρηση ιρανικών drones στο Κίεβο. Τα drones παρασχέθηκαν από το Ιράν στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του πολέμου και χρησιμοποιήθηκαν κατά της ουκρανικής μη στρατιωτικής υποδομής. Το Ιράν αποτελεί πραγματική απειλή για την Ουκρανία, το Ισραήλ  και ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

Η δωρεά του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Ουκρανία

Υπενθυμίζουμε ότι 9 ημέρες νωρίτερα ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ  Κοέν είχε μεταβεί στην Ουκρανία , συγκεκριμένα  στις 16 Φεβρουαρίου, όπου συναντήθηκε με τον Ζελένσκι και του υποσχέθηκε χρηματική βοήθεια 200 εκ$. 

«Ολοκλήρωσα μια σημαντική και θετική συνάντηση με τον Πρόεδρο Ζελένσκι. Στη συνομιλία μας, τόνισα ότι το Ισραήλ υποστηρίζει απερίφραστα την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Συμφωνήσαμε επίσης ότι οι τρομοκρατικές δραστηριότητες του Ιράν στην Ουκρανία αξίζουν την αυστηρότερη καταδίκη και απαιτούν πρακτικά βήματα από τη διεθνή κοινότητα.

Υποσχέθηκα στον πρόεδρο ότι το Ισραήλ θα επεκτείνει τη βοήθεια που ήδη παρέχουμε και ότι θα είμαστε εταίροι στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο», είπε ο Κοέν.

Η Ουκρανία ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την απόκτηση των Ισραηλινών αντιαεροπορικών συστημάτων  David’s Sling και Iron Dome, προκειμένου να καταστείλει τις απειλές  προέρχονται από τους Ρωσικούς βαλλισιτικούς πυραύλους και τα drones, Ρωσικά και Ιρανικά.

Ο Κοέν ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν και  πότε θα παραδοθούν τα παραπάνω οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, συνεχίζοντας την πολιτική της "ευμενούς ουδετερότητας" υπέρ της Ουκρανίας σε σχέση με την Ρωσία, σε τέτοιο βαθμό που να μην προκαλέσει την Μόσχα.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SDF
Μέση Ανατολή 0

Βίντεο υπερπαραγωγή! Κούρδοι «φαντομάδες» μπούκαραν σε φυλάκιο και απελευθέρωσαν Κούρδισσες από τα χέρια των τζιχαντιστών-Σοκ στην Τουρκία

Χολιγουντιανή παραγωγή και εξοπλισμός και δεξιότητες που δεν περίμενε κανείς πως θα διέθεταν οι κουρδικές SDF